Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 927: Atac la Kiev, explozii în Rusia, rachete din Iran și film scandalos! CIA: Amenințări fără precedent

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 716: Atac cu drone, schimb de prizonieri și medalia lui Zalujnîi. Putin amenință SUA

09 februarie 2024, ora 17:06

Ucraina şi Rusia au anunţat că au schimbat 100 de prizonieri de război din fiecare tabără, la o săptămână după ce alte sute de soldaţi au fost schimbaţi în urma unui acord de acelaşi fel. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, i-a acordat titlul de Erou al Ucrainei şefului Direcției Principale de Informaţii (GUR) din cadrul Ministerului Apărării de la Kiev. De asemenea, printr-un alt decret prezidențial, Zelenski i-a acordat titlul de Erou al Ucrainei fostului comandant-şef al Forţelor Armate Valeri Zalujnîi, demis din funcție pe 8 februarie.

Vorbind în primul său interviu cu o figură mediatică occidentală de la invadarea Ucrainei în februarie 2022, Putin a părut să semnaleze pentru prima dată că Washingtonul și Moscova sunt implicate în discuții de pace pe canale secundare cu privire la războiul din Ucraina. Totodată, Putin a amenințat Statele Unite cu un război mondial care va "aduce omenirea pe marginea prăpastiei", notează NewsWeek.

UPDATE  Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a efectuat o inspecţie la un post de comandament al forţelor ruse implicate în operaţiuni în Ucraina. Acesta a primit rapoarte despre situaţia pe front şi le-a mulţumit militarilor pentru "acţiuni ofensive reuşite pe majoritatea axelor şi cucerirea unor poziţii mai avantajoase", anunţă într-un comunicat armata rusă, care nu precizează data sau locul vizitei lui Şoigu.

UPDATE Acoperișul unui bloc de apartamente cu șase etaje a luat foc vineri dimineață în capitala Rusiei. Incendiul s-a extins la mai multe clădiri, pe o suprafață de peste 4.000 mp. Nu s-au înregistrat victime, dar aproximativ 400 de persoane au fost evacuate. Două elicoptere Ka-32 au sprijinit intervenția pompierilor, iar extinderea flăcărilor a fost limitată, a anunțat Ministerul pentru Situații de Urgență. Imobilul rezidenţial care a luat foc este situat în nord-vestul Moscovei și a fost construit în anii '50. Blocul este locuit de descendenţi ai multor scriitori şi alţi membri ai intelectualităţii ruse.

UPDATE Autorităţile ucrainene lucrează la un plan, care include creşterea emisiunilor locale de obligaţiuni, majorări de taxe şi reduceri de cheltuieli, pentru a acoperi gaura din buget şi a beneficia în continuare de finanţare de la FMI, în cazul în care ajutorul american vital va rămâne blocat. Potrivit unor surse Bloomberg, oficialii ucraineni intenţionează să propună acest plan misiunii FMI care va veni în vizită la Kiev săptămâna următoare. FMI urmează să revizuiască acordul de împrumut cu Ucraina, revizuire care va începe la finele acestei luni şi ar putea conduce la deblocarea unei tranşe de 900 de milioane de dolari.

UPDATE Consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak a condamnat vineri interviul luat preşedintelui rus Vladimir Putin de jurnalistul conservator american Tucker Carlson, considerându-l „o încercare incontestabilă” de a legitima agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei şi consecinţele acesteia, transmite EFE, preluată de Agerpres. „Orice conversație/interviu cu entitatea (sic) Putin este o încercare incontestabilă de a legaliza ‘regulile canibalului rus’ (asasinate în masă, violenţă exemplară, confiscarea/furtul proprietăţilor altor, distrugere) în tradiția politică occidentală”, a scris pe contul său de socializare X Podoliak, cunoscut pentru mesajele sale filosofice privind problemele politice actuale şi care acționează adesea ca purtător de cuvânt neoficial al administraţiei preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Podoliak a adăugat că „încercarea” lui Putin de a „justifica” genocidul ucrainenilor nu schimbă realitatea războiului şi nici nu „readuce Rusia la civilizație”.

UPDATE Noul comandant șef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, a pledat vineri, în primul său mesaj public în această calitate, pentru „schimbare și perfecționare mijloacelor și metodelor” pentru a respinge invazia rusă, scrie Adevărul.

UPDATE Dmitri Medvedev, fost președinte, acum vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, l-a acuzat pe Sîrski, care nu a servit în armata Rusiei post-sovietice, că și-a încălcat jurământul de ofițer, relatează HotNews.

UPDATE Înlocuirea generalului ucrainean Valeri Zalujnîi cu Oleksandr Sîrski în funcția de comandant-şef al armatei ucrainene nu va schimba cursul conflictului cu Rusia, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează AFP, scrie Agerpres.

UPDATE Preşedintele american Joe Biden şi cancelarul german Olaf Scholz se întâlnesc, vineri, la Washington, pentru a discuta blocajul financiar al Washingtonului pentru Ucraina, notează Associated Press.

UPDATE Este incert deocamdată ce anume va schimba numirea de la vârful armatei, într-un moment în care Kievul este de fapt aproape total dependent de un ajutor militar occidental care nu mai vine, scriu Kyiv Independent, The Economist și The Guardian. Numirea lui Oleksandr Sîrski, șeful forțelor terestre, în fruntea armatei ucrainene, în locul apreciatului general Valeri Zalujnîi, vine într-un moment crucial al războiului, în care Kievul se află în dificultate, în criză de militari și muniție, în fața unei Rusii care este mai bine echipată și care a preluat inițiativa pe front.

UPDATE Putin a amenințat Statele Unite cu un război mondial care va "aduce omenirea pe marginea prăpastiei" în cazul în care soldații americani vor "pune piciorul să apere Ucraina". Declarațiile dictatorului de la Kremlin au fost făcute în cadul interviului lui Tucker Carlson, scrie NewsWeek.

UPDATE Avionul de transport militar Il-76, prăbușit pe 24 ianuarie în regiunea rusă Belgorod, a fost doborât de o rachetă trasă de sistemul Patriot, au declarat mai multe surse citate de New York Times. Oficiali americani nu vor comenta public accidentul aviatic sau cauzele producerii acestuia, dar au recunoscut, sub protecția anonimatului, că informațiile despre folosirea unei rachete Patriot sunt adevărate, iar la bordul aeronavei se aflau, cel mai probabil, prizonieri de război ucraineni, scrie New York Times.

UPDATE Ucraina a revendicat vineri un atac cu drone lansat în cursul nopţii asupra a două rafinării de petrol din Rusia, în regiunea Krasnodar din sud, în timp ce Ministerul Apărării rus a spus că a neutralizat 19 dintre aceste dispozitive.

UPDATE Președintele rus Vladimir Putin consideră că invazia la scară largă a țării sale în Ucraina s-ar putea încheia în câteva săptămâni - dacă Occidentul ar înceta să mai ajute Kievul să se apere, nu-și amintește când a vorbit ultima dată cu omologul său american Joe Biden și susține că a avut o„relație personală” cu predecesorul său Donald Trump. Afirmațiile au fost făcute într-un interviu de două ore pe care președintele rus l-a acordat fostului prezentator de la Fox News Tucker Carlson, publicat joi pe site-ul comentatorului de extremă dreapta, relatează presa internațională.

UPDATE Secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Alexei Danilov, a declarat că nu existau prizonieri de război ucraineni în avionul Il-76 care s-a prăbușit lângă Belgorod, transmite BBC.

UPDATE Estimarea ucraineană a pierderilor rusești de ieri: 910 soldați, 2 tancuri, 22 de alte blindate de luptă, 24 de tunuri, 1 lansator multiplu de rachete, 38 diferite vehicule și 4 echipamente speciale.

UPDATE Vladimir Putin a repetat teza „Ucraina, stat artificial” într-un interviu de peste două ore cu controversatul comentator politic american Tucker Carlson și a susținut că nu a discutat niciodată cu premierul ungar Viktor Orban asupra posibilității de a avea o parte din Ucraina, notează Adevărul.

UPDATE Fermierii polonezi au blocat vineri drumurile din întreaga ţară precum şi punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, demarând o grevă generală care va dura o lună.

UPDATE  Versiunea completă, care are o durată de peste două ore, a interviului realizat cu președintele rus Vladimir Putin de către jurnalistul american Tucker Carlson a fost postată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale a Kremlinului de la Moscova. În afară de înregistrarea video a interviului, a fost publicată și o transcriere a conversației în limba rusă. La rândul său, Carlson a postat interviul realizat cu Putin, cu traducere simultană în limba engleză, pe platforma sa video Tucker Carlson Network și pe rețeaua de socializare X. Numărul de vizionări ale înregistrării video de pe rețeaua de socializare X a depășit deja 50 de milioane. Într-un rezumat al interviului, Carlson a susţinut că discuţia a avut loc pe 6 februarie, la Kremlin. În mai bine de două ore, Putin a răspuns la aproape 60 de întrebări. Principalul subiect al interviului a fost aşa-zisa operațiune specială militară rusă din Ucraina – premisele ei, desfăşurarea și posibilitățile unei reglementări pașnice, precum și relațiile cu Occidentul, potrivit Rador.

UPDATE Rusia a lansat în cursul nopții 16 drone asupra Ucrainei, apărarea aeriană distrugând 10 dintre ele, a anunțat vineri armata ucraineană. Autoritățile civile ucrainene au afirmat că dronele au avariat „exclusiv infrastructura civilă” în regiunea estică Harkov, fiind rănită o persoană.

UPDATE Cancelarul german va fi primit vineri de Joe Biden, și se așteaptă ca Olaf Scholz să insiste asupra necesității stringente de a crește ajutorul militar acordat Ucrainei, notează AFP.

UPDATE Un incendiu major a izbucnit în seara zilei de joi, 8 februarie într-o clădire rezidențială uriașă din nord-vestul Moscovei. Focul uriaș a determinat evacuarea a aproximativ 400 de persoane, au declarat autoritățile ruse, potrivit Ziare.com.

UPDATE Interviul luat de Tucker Carlson lui Vladimir Putin nu a fost lipsit de momente stânjenitoare, unul dintre acestea fiind chiar un atac al liderului de la Kremlin asupra celui care îl intervieva. Putin a făcut glume seama lui Carlson, evocând un episod din biografia acestuia, când a încercat - fără succes - să devină spion CIA, potrivit Digi24.

UPDATE Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat vineri că forțele rusești au avut succes în majoritatea zonelor de luptă din Ucraina și a cerut operațiuni de recunoaștere mai profunde și mai active, potrivit agenției de presă Interfax. Ministerul a precizat că Șoigu a făcut declarația la o întâlnire cu comandanții grupului de armate „Vest", unde a apărut alături de șeful Statului Major General, Valeri Gherasimov. De menționat că Gherasimov nu mai fusese văzut în public de la sfârșitul anului trecut, fapt ce a declanșat o mulțime de speculații, inclusiv că ar fi murit.

UPDATE Putin spune că a discutat cu Bill Clinton despre aderarea Rusiei la NATO. Vladimir Putin i-a oferit o informație interesantă jurnalistului american Tucker Carlson în interviul pe care i l-a oferit acestuia și care a fost publicat joi seară.

UPDATE Interviul lui Putin pare oportun să corodeze și mai mult sprijinul SUA pentru Ucraina. Acesta i-a oferit joi seară președintelui rus o oportunitate de aur de a eroda și mai mult probabilitatea ca SUA să mai acorde fonduri pentru Ucraina. Iar totul a fost calculat la milimetru, el fiind difuzat de Tucker Carlson la o oră de maximă audiență peste ocean (dar și în Europa), chiar cu o jumătate de oră înaintea evenimentului sportiv numărul 1 din SUA, Super Bowl 2024, potrivit Business Insider.

UPDATE Audiențele lui Tucker Carlson au doborât recorduri, dar a fost concediat brusc de Fox News în luna aprilie a anului trecut. Acum, Carlson a devenit primul jurnalist occidental care l-a intervievat pe Vladimir Putin de când Rusia a pornit războiul împotriva Ucrainei, scrie Digi24.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 714: Kievul, bombardat de rachete în această dimineață. Cel puțin 6 persoane au fost rănite
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 715: Odesa, atacată cu drone. Kievul cere urgentarea livrărilor de obuze de artilerie
/VIDEO/ Istoriile unor profesoare care predau de 50 de ani. Au învățat carte chiar și trei generații. „Unii elevi ne-au adus nepoții”
/VIDEO/ Istoriile unor profesoare care predau de 50 de ani. Au învățat carte chiar și trei generații. „Unii elevi ne-au adus nepoții”
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Imagini cu drona: Cum a găsit poliția băiatul de 13 ani, dispărut la Soroca
/VIDEO/ Imagini cu drona: Cum a găsit poliția băiatul de 13 ani, dispărut la Soroca
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/ULTIMA ORĂ/ Istorie! Ion Basoc a cucerit primul argint pentru Moldova, la Jocurile Paralimpice
/ULTIMA ORĂ/ Istorie! Ion Basoc a cucerit primul argint pentru Moldova, la Jocurile Paralimpice

/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii

missing
07 septembrie 2024, ora 22:20

Viena este un fel de Mecca pentru toți cei pasionați de operă. Artiștii care ajung să evolueze pe scenele de acolo ating apogeul carierei, pentru că asta înseamnă să fii printre cei mai buni din lume. Dar puțini sunt cei care știu că și Republica Moldova are o contribuție la formarea patrimoniului cultural al Europei. La opera din Viena a cântat Maria Cebotari, renumita „privighetoarea Basarabiei” , dar și instrumentiști moldoveni cu renume mondial. Cu una dintre violonistele de la Chișinău, stabilite la Viena, faceți cunoștință în reportajul ce urmează. 

Faceți cunoștință cu Alexandra Tîrșu, recunoscută la nivel mondial drept una dintre cele mai talentate violoniste ale generației sale. Artista vine din Republica Moldova și cântă pe marile scene la o vioară Stradivarius ce datează din 1717. Aceasta i-a fost oferită de fondul Societății Stradivarius de la Chicago. 

Alexandra Tîrșu este absolventa Universității de Muzică din Viena, una dintre cele mai apreciate instituții de profil din lume. După încheierea studiilor a decis să rămână în capitala austriacă, acolo unde, spune ea, arta e la ea acasă. 

„Viena fiind orașul muzicii, aici se află foarte multe săli de concerte frumoase, vestite și importante. Noi ne aflăm aici, lângă Konzerthaus, unde am și evoluat de mai multe ori. Nivelul muzicii e foarte înalt, mai ales muzică clasică. Mereu poți să te duci la un concert seara, găsești în fiecare sală de concert un star. Este și o susținere mare din partea guvernului, foarte multe finanțe se dau pentru artă, proiecte, pentru cultură. Dacă ne uităm puțin, e un oraș de istorie mare și clar că e cu mult mai ușor să faci muzică aici, unde totul te inspiră. Te-ai dus pe o stradă, acolo a trăit Beethoven, te duci pe alta - acolo a trăit Mozart”, a declarat Alexandra Tirsu.

Acum, Alexandra culege aplauze și ovații pe toate scenele mapamondului, de la Berlin, Hamburg și București până la Seoul, Shanghai și Beijing. Revine, însă, mereu la Viena. 

„În inima Europei, Viena este incontestabil centrul cultural al Austriei și una dintre capitalele mondiale ale muzicii. Operele, concertele și spectacolele de teatru joacă de secole un rol important în viața vieneză, iar mulți compozitori de renume mondial, precum Mozart sau Strauss au trăit și au lucrat în această metropolă. De-a lungul anilor, austriecii au știut să păstreze patrimoniul cultural , dar au lăsat loc și pentru dezvoltare și inovații”.

Mihaela Mocanu, care zilele trecute și-a încheiat mandatul de ambasador în Austria, vorbește cu mândrie despre contribuția artiștilor originari din Republica Moldova la promovarea imaginii țării noastre. 

„Astfel de valori ca Alexandra Tîrșu sau Maria Bunea, Marius Malinețchi sau Marcel Lazăr, care actualmente am înțeles că face concerte în Republica Moldova, și încă avem mulți pe care din economie de timp nu reușesc să le spun numele la toți, aduc o contribuție extraordinară promovării imaginii în Austria, dar totodată și prezentării RM în calitate de țară care aduce valori. RM, cum spuneam, nu este doar un beneficiar al oportunităților UE, dar iată prin artiștii pe care îi avem, RM demonstrează că avem valori care pot aduce contribuție la îmbogățirea diversității culturale europene”, a menționat ex-ambasadoarea Republicii Moldova în Austria, Mihaela Mocanu.

Dar nimeni, însă, nu a atins culmile Mariei Cebotari. Născută la Chișinău, la începutul secolului 20, între anii 1930 și 1940, soprana a fost inegalabilă în vremea ei, fiind angajata operei de la Viena până la sfârșitul vieții.

„Deseori eram într-o, nu aș spune că polemică, dar era un fel de concurență între noi, moldovenii și austriecii: cui aparține mai mult Maria Cebotari. Până la urmă am ajuns la înțelegerea că ea ne aparține nouă tuturor, atât timp cât Maria Cebotari a devenit steaua culturii pe care noi, ambele state, le împărtășim”, a declarat ex-ambasadoarea Republicii Moldova în Austria, Mihaela Mocanu.

Cifre oficiale arată că în Austria sunt stabiliți doar o mie de moldoveni. Dar pentru că mulți au ajuns aici cu acte românești, ambasada noastră de la Viena crede că ar fi vorba de o diaspora de patru-cinci mii. Mulți dintre aceștia sunt angajați în cadrul organizațiilor internaționale. 

Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Progress: NaN%
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Trădare de țară? Fugarul Ilan Șor și-a adunat aliații la Moscova și i-a trimis acasă cu MILIOANE DE DOLARI. Cum urmau să fie folosiți banii, dar și ce pericole ne poate aduce “Pobeda” de la Moscova - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață.

/VIDEO/ Coșmar de dimineață, la Botanica: Un bătrân, lovit mortal de o mașină. Șoferul a încercat să fugă
/VIDEO/ Coșmar de dimineață, la Botanica: Un bătrân, lovit mortal de o mașină. Șoferul a încercat să fugă
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Incendiu groaznic la Slobozia. Flăcările distrug casele oamenilor și au nimicit animalele domestice
/VIDEO/ Incendiu groaznic la Slobozia. Flăcările distrug casele oamenilor și au nimicit animalele domestice
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Mesajul emoționant al jurnalistei TV8 Mariana Rață: "Pentru mine, Europa înseamnă acasă"
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Mesajul emoționant al jurnalistei TV8 Mariana Rață: "Pentru mine, Europa înseamnă acasă"

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.