Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1068: Cum ar putea Trump pune capăt războiului? Incendiu la rafinăria de petrol Riazan

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 716: Atac cu drone, schimb de prizonieri și medalia lui Zalujnîi. Putin amenință SUA

09 februarie 2024, ora 17:06

Ucraina şi Rusia au anunţat că au schimbat 100 de prizonieri de război din fiecare tabără, la o săptămână după ce alte sute de soldaţi au fost schimbaţi în urma unui acord de acelaşi fel. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, i-a acordat titlul de Erou al Ucrainei şefului Direcției Principale de Informaţii (GUR) din cadrul Ministerului Apărării de la Kiev. De asemenea, printr-un alt decret prezidențial, Zelenski i-a acordat titlul de Erou al Ucrainei fostului comandant-şef al Forţelor Armate Valeri Zalujnîi, demis din funcție pe 8 februarie.

Vorbind în primul său interviu cu o figură mediatică occidentală de la invadarea Ucrainei în februarie 2022, Putin a părut să semnaleze pentru prima dată că Washingtonul și Moscova sunt implicate în discuții de pace pe canale secundare cu privire la războiul din Ucraina. Totodată, Putin a amenințat Statele Unite cu un război mondial care va "aduce omenirea pe marginea prăpastiei", notează NewsWeek.

UPDATE  Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a efectuat o inspecţie la un post de comandament al forţelor ruse implicate în operaţiuni în Ucraina. Acesta a primit rapoarte despre situaţia pe front şi le-a mulţumit militarilor pentru "acţiuni ofensive reuşite pe majoritatea axelor şi cucerirea unor poziţii mai avantajoase", anunţă într-un comunicat armata rusă, care nu precizează data sau locul vizitei lui Şoigu.

UPDATE Acoperișul unui bloc de apartamente cu șase etaje a luat foc vineri dimineață în capitala Rusiei. Incendiul s-a extins la mai multe clădiri, pe o suprafață de peste 4.000 mp. Nu s-au înregistrat victime, dar aproximativ 400 de persoane au fost evacuate. Două elicoptere Ka-32 au sprijinit intervenția pompierilor, iar extinderea flăcărilor a fost limitată, a anunțat Ministerul pentru Situații de Urgență. Imobilul rezidenţial care a luat foc este situat în nord-vestul Moscovei și a fost construit în anii '50. Blocul este locuit de descendenţi ai multor scriitori şi alţi membri ai intelectualităţii ruse.

UPDATE Autorităţile ucrainene lucrează la un plan, care include creşterea emisiunilor locale de obligaţiuni, majorări de taxe şi reduceri de cheltuieli, pentru a acoperi gaura din buget şi a beneficia în continuare de finanţare de la FMI, în cazul în care ajutorul american vital va rămâne blocat. Potrivit unor surse Bloomberg, oficialii ucraineni intenţionează să propună acest plan misiunii FMI care va veni în vizită la Kiev săptămâna următoare. FMI urmează să revizuiască acordul de împrumut cu Ucraina, revizuire care va începe la finele acestei luni şi ar putea conduce la deblocarea unei tranşe de 900 de milioane de dolari.

UPDATE Consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak a condamnat vineri interviul luat preşedintelui rus Vladimir Putin de jurnalistul conservator american Tucker Carlson, considerându-l „o încercare incontestabilă” de a legitima agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei şi consecinţele acesteia, transmite EFE, preluată de Agerpres. „Orice conversație/interviu cu entitatea (sic) Putin este o încercare incontestabilă de a legaliza ‘regulile canibalului rus’ (asasinate în masă, violenţă exemplară, confiscarea/furtul proprietăţilor altor, distrugere) în tradiția politică occidentală”, a scris pe contul său de socializare X Podoliak, cunoscut pentru mesajele sale filosofice privind problemele politice actuale şi care acționează adesea ca purtător de cuvânt neoficial al administraţiei preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Podoliak a adăugat că „încercarea” lui Putin de a „justifica” genocidul ucrainenilor nu schimbă realitatea războiului şi nici nu „readuce Rusia la civilizație”.

UPDATE Noul comandant șef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, a pledat vineri, în primul său mesaj public în această calitate, pentru „schimbare și perfecționare mijloacelor și metodelor” pentru a respinge invazia rusă, scrie Adevărul.

UPDATE Dmitri Medvedev, fost președinte, acum vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, l-a acuzat pe Sîrski, care nu a servit în armata Rusiei post-sovietice, că și-a încălcat jurământul de ofițer, relatează HotNews.

UPDATE Înlocuirea generalului ucrainean Valeri Zalujnîi cu Oleksandr Sîrski în funcția de comandant-şef al armatei ucrainene nu va schimba cursul conflictului cu Rusia, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează AFP, scrie Agerpres.

UPDATE Preşedintele american Joe Biden şi cancelarul german Olaf Scholz se întâlnesc, vineri, la Washington, pentru a discuta blocajul financiar al Washingtonului pentru Ucraina, notează Associated Press.

UPDATE Este incert deocamdată ce anume va schimba numirea de la vârful armatei, într-un moment în care Kievul este de fapt aproape total dependent de un ajutor militar occidental care nu mai vine, scriu Kyiv Independent, The Economist și The Guardian. Numirea lui Oleksandr Sîrski, șeful forțelor terestre, în fruntea armatei ucrainene, în locul apreciatului general Valeri Zalujnîi, vine într-un moment crucial al războiului, în care Kievul se află în dificultate, în criză de militari și muniție, în fața unei Rusii care este mai bine echipată și care a preluat inițiativa pe front.

UPDATE Putin a amenințat Statele Unite cu un război mondial care va "aduce omenirea pe marginea prăpastiei" în cazul în care soldații americani vor "pune piciorul să apere Ucraina". Declarațiile dictatorului de la Kremlin au fost făcute în cadul interviului lui Tucker Carlson, scrie NewsWeek.

UPDATE Avionul de transport militar Il-76, prăbușit pe 24 ianuarie în regiunea rusă Belgorod, a fost doborât de o rachetă trasă de sistemul Patriot, au declarat mai multe surse citate de New York Times. Oficiali americani nu vor comenta public accidentul aviatic sau cauzele producerii acestuia, dar au recunoscut, sub protecția anonimatului, că informațiile despre folosirea unei rachete Patriot sunt adevărate, iar la bordul aeronavei se aflau, cel mai probabil, prizonieri de război ucraineni, scrie New York Times.

UPDATE Ucraina a revendicat vineri un atac cu drone lansat în cursul nopţii asupra a două rafinării de petrol din Rusia, în regiunea Krasnodar din sud, în timp ce Ministerul Apărării rus a spus că a neutralizat 19 dintre aceste dispozitive.

UPDATE Președintele rus Vladimir Putin consideră că invazia la scară largă a țării sale în Ucraina s-ar putea încheia în câteva săptămâni - dacă Occidentul ar înceta să mai ajute Kievul să se apere, nu-și amintește când a vorbit ultima dată cu omologul său american Joe Biden și susține că a avut o„relație personală” cu predecesorul său Donald Trump. Afirmațiile au fost făcute într-un interviu de două ore pe care președintele rus l-a acordat fostului prezentator de la Fox News Tucker Carlson, publicat joi pe site-ul comentatorului de extremă dreapta, relatează presa internațională.

UPDATE Secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Alexei Danilov, a declarat că nu existau prizonieri de război ucraineni în avionul Il-76 care s-a prăbușit lângă Belgorod, transmite BBC.

UPDATE Estimarea ucraineană a pierderilor rusești de ieri: 910 soldați, 2 tancuri, 22 de alte blindate de luptă, 24 de tunuri, 1 lansator multiplu de rachete, 38 diferite vehicule și 4 echipamente speciale.

UPDATE Vladimir Putin a repetat teza „Ucraina, stat artificial” într-un interviu de peste două ore cu controversatul comentator politic american Tucker Carlson și a susținut că nu a discutat niciodată cu premierul ungar Viktor Orban asupra posibilității de a avea o parte din Ucraina, notează Adevărul.

UPDATE Fermierii polonezi au blocat vineri drumurile din întreaga ţară precum şi punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, demarând o grevă generală care va dura o lună.

UPDATE  Versiunea completă, care are o durată de peste două ore, a interviului realizat cu președintele rus Vladimir Putin de către jurnalistul american Tucker Carlson a fost postată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale a Kremlinului de la Moscova. În afară de înregistrarea video a interviului, a fost publicată și o transcriere a conversației în limba rusă. La rândul său, Carlson a postat interviul realizat cu Putin, cu traducere simultană în limba engleză, pe platforma sa video Tucker Carlson Network și pe rețeaua de socializare X. Numărul de vizionări ale înregistrării video de pe rețeaua de socializare X a depășit deja 50 de milioane. Într-un rezumat al interviului, Carlson a susţinut că discuţia a avut loc pe 6 februarie, la Kremlin. În mai bine de două ore, Putin a răspuns la aproape 60 de întrebări. Principalul subiect al interviului a fost aşa-zisa operațiune specială militară rusă din Ucraina – premisele ei, desfăşurarea și posibilitățile unei reglementări pașnice, precum și relațiile cu Occidentul, potrivit Rador.

UPDATE Rusia a lansat în cursul nopții 16 drone asupra Ucrainei, apărarea aeriană distrugând 10 dintre ele, a anunțat vineri armata ucraineană. Autoritățile civile ucrainene au afirmat că dronele au avariat „exclusiv infrastructura civilă” în regiunea estică Harkov, fiind rănită o persoană.

UPDATE Cancelarul german va fi primit vineri de Joe Biden, și se așteaptă ca Olaf Scholz să insiste asupra necesității stringente de a crește ajutorul militar acordat Ucrainei, notează AFP.

UPDATE Un incendiu major a izbucnit în seara zilei de joi, 8 februarie într-o clădire rezidențială uriașă din nord-vestul Moscovei. Focul uriaș a determinat evacuarea a aproximativ 400 de persoane, au declarat autoritățile ruse, potrivit Ziare.com.

UPDATE Interviul luat de Tucker Carlson lui Vladimir Putin nu a fost lipsit de momente stânjenitoare, unul dintre acestea fiind chiar un atac al liderului de la Kremlin asupra celui care îl intervieva. Putin a făcut glume seama lui Carlson, evocând un episod din biografia acestuia, când a încercat - fără succes - să devină spion CIA, potrivit Digi24.

UPDATE Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat vineri că forțele rusești au avut succes în majoritatea zonelor de luptă din Ucraina și a cerut operațiuni de recunoaștere mai profunde și mai active, potrivit agenției de presă Interfax. Ministerul a precizat că Șoigu a făcut declarația la o întâlnire cu comandanții grupului de armate „Vest", unde a apărut alături de șeful Statului Major General, Valeri Gherasimov. De menționat că Gherasimov nu mai fusese văzut în public de la sfârșitul anului trecut, fapt ce a declanșat o mulțime de speculații, inclusiv că ar fi murit.

UPDATE Putin spune că a discutat cu Bill Clinton despre aderarea Rusiei la NATO. Vladimir Putin i-a oferit o informație interesantă jurnalistului american Tucker Carlson în interviul pe care i l-a oferit acestuia și care a fost publicat joi seară.

UPDATE Interviul lui Putin pare oportun să corodeze și mai mult sprijinul SUA pentru Ucraina. Acesta i-a oferit joi seară președintelui rus o oportunitate de aur de a eroda și mai mult probabilitatea ca SUA să mai acorde fonduri pentru Ucraina. Iar totul a fost calculat la milimetru, el fiind difuzat de Tucker Carlson la o oră de maximă audiență peste ocean (dar și în Europa), chiar cu o jumătate de oră înaintea evenimentului sportiv numărul 1 din SUA, Super Bowl 2024, potrivit Business Insider.

UPDATE Audiențele lui Tucker Carlson au doborât recorduri, dar a fost concediat brusc de Fox News în luna aprilie a anului trecut. Acum, Carlson a devenit primul jurnalist occidental care l-a intervievat pe Vladimir Putin de când Rusia a pornit războiul împotriva Ucrainei, scrie Digi24.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 714: Kievul, bombardat de rachete în această dimineață. Cel puțin 6 persoane au fost rănite
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 715: Odesa, atacată cu drone. Kievul cere urgentarea livrărilor de obuze de artilerie
/VIDEO/ Verde-n ochi: PA și PCCOCS vor fi lichidate? Urmează duelul! Reforma anticorupție e în mercur retrograd
/VIDEO/ Verde-n ochi: PA și PCCOCS vor fi lichidate? Urmează duelul! Reforma anticorupție e în mercur retrograd
/PROMO/ Secretul banilor: Cât de scumpe sunt RCA și CASCO? Explicația șefului unei companii de asigurări auto Vladimir Știrbu
/PROMO/ Secretul banilor: Cât de scumpe sunt RCA și CASCO? Explicația șefului unei companii de asigurări auto Vladimir Știrbu
Copila de 14 ani, dispărută acum o lună, a fost găsită! Starea adolescentei
Copila de 14 ani, dispărută acum o lună, a fost găsită! Starea adolescentei
/VIDEO/ Proprietar de restaurant, mai nou producător de energie din soare: Parcul fotovoltaic a costat un milion de euro
/VIDEO/ Proprietar de restaurant, mai nou producător de energie din soare: Parcul fotovoltaic a costat un milion de euro
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1067: Moldova e avertizată de Rusia, iar Zelenski propune ajutor Tiraspolului și îl alertează pe Trump
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1067: Moldova e avertizată de Rusia, iar Zelenski propune ajutor Tiraspolului și îl alertează pe Trump

Atac cu drone asupra unui spital din Sudan. Cel puțin 70 de morți și peste 100 de răniți

missing
26 ianuarie 2025, ora 16:00

Un atac cu dronă asupra unui spital din regiunea Darfur de Nord a Sudanului a ucis cel puțin 70 de persoane și a rănit alte 100, în noapte de vineri spre sâmbătă, a anunțat guvernul sudanez, notează Libertatea.

Atacul violent a ucis numerose persoane care se aflau în acel moment în spital, printre care femei, copii, bolnavi și însoțitorii acestora. Peste 100 de persoane au fost rănite, anunță publicația Sudan Tribune. 

„A exterminat toți pacienții care se aflau în interiorul acestuia, numărul lor depășind șaptezeci de pacienți, inclusiv femei, copii și alții. Rusine suporterilor acestor nenorociti teroristi. Au depășit ISIS în comportamentul lor”, a scris guvernatorul regiunii Darfur, șeful Mișcării/Armatei de Eliberare a Sudanului și lider în Declarația Libertății și Schimbării, pe platforma X.

Nu este prima dată când spitalul din Al-Fashir este atacat, spun autoritățile. Unitatea se află în apropiere de prima linie a războiului și a fost lovit în numeroase rânduri de bombardamente. Cu toate acestea, medicii continuă sunt la datorie chiar și atunci când spitalul rămâne fără curent. Potrivit OMS, spitalul din orașul asediat Al-Fashir este singura unitate sanitară care încă funcționează în regiune, dar a oferit doar servicii limitate de prim ajutor după atacuri. 

Se presupune că în spatele atacului ar fi fost gruparea paramilitară Forțele de sprijin rapid (RSF), dar grupul nu a revendicat atacul. Într-o declarație făcută sâmbătă, 25 ianuarie, Ministerul de Externe al Sudanului a numit atacul drept o „crimă odioasă” și „o nouă întruchipare a strategiei de genocid” și l-a catalogat ca un răspuns la înfrângerile militare recente ale RSF.

RSF și-a intensificat utilizarea dronelor în ultimele luni pentru a ataca ținte civile și militare din El Fasher, anunță sursa citată. Armata sudaneză a acuzat Emiratele Arabe Unite că aprovizionează RSF cu drone, inclusiv modele Long Wing 2 fabricate în China, dar Emiratele Arabe nu au răspuns acuzațiilor. Conflictul din Sudan a izbucnit în aprilie 2023 între armata sudaneză și RSF, gonind milioane de oameni din regiune și creând o criză umanitară gravă.

Cutie Neagră PLUS cu vicepremierul pentru Reintegrarea Republicii Moldova, Oleg Serebrian
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman

/VIDEO/ Verde-n ochi: PA și PCCOCS vor fi lichidate? Urmează duelul! Reforma anticorupție e în mercur retrograd
/VIDEO/ Verde-n ochi: PA și PCCOCS vor fi lichidate? Urmează duelul! Reforma anticorupție e în mercur retrograd
/PROMO/ Secretul banilor: Cât de scumpe sunt RCA și CASCO? Explicația șefului unei companii de asigurări auto Vladimir Știrbu
/PROMO/ Secretul banilor: Cât de scumpe sunt RCA și CASCO? Explicația șefului unei companii de asigurări auto Vladimir Știrbu
/VIDEO/ A greșit sau nu Chișinăul, lăsându-l pe Krasnoselski să plece la Moscova? Serebrian: „Unii parteneri au apreciat”
/VIDEO/ A greșit sau nu Chișinăul, lăsându-l pe Krasnoselski să plece la Moscova? Serebrian: „Unii parteneri au apreciat”
/VIDEO/ Proprietar de restaurant, mai nou producător de energie din soare: Parcul fotovoltaic a costat un milion de euro
/VIDEO/ Proprietar de restaurant, mai nou producător de energie din soare: Parcul fotovoltaic a costat un milion de euro
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1064: Schema lui Șor, alerta UE, 100 de zile și ucigaș tăcut. Trump îl avertizează pe Putin
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1064: Schema lui Șor, alerta UE, 100 de zile și ucigaș tăcut. Trump îl avertizează pe Putin

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.