„Dune 2”, filmul regizorului canadian Denis Villeneuve, a avut încasări de 81,5 milioane de dolari în primul său weekend la box office, un debut fulminant, care a oferit un impuls puternic și necesar pentru cinematografele aflate în dificultate, scrie revista Variety.
„Este o deschidere remarcabilă pentru un science-fiction”, a declarat David A. Gross de la firma de consultanță cinematografică Franchise Entertainment Research.
„Publicul se conectează cu aceste personaje umane și vulnerabile”, a spus David.
Susținut de recenzii pozitive și de un cuvânt de încurajare (are un scor de 94% pe Rotten Tomatoes și „A” la CinemaScore), „Dune 2” pare să-și fi extins baza de fani dincolo de pasionații de SF și a ajuns la un nivel mai ridicat al așteptărilor.
La începutul weekendului, Warner Bros, studioul care a realizat adaptarea romanului de referință al lui Frank Herbert din 1965, a estimat în mod conservator un start de 65 de milioane de dolari, deși majoritatea pronosticurilor de box office credeau că încasările vor depăși 80 de milioane de dolari.
La box office-ul internaţional, Dune: Part Two a obținut încasări de 97 de milioane de dolari. „A pătruns cu adevărat în cultură”, spune producătorul Dune, Mary Parent.
Ca și primul film, Dune: Part Two este deosebit de popular în Imax și în alte formate mari premium. PLF-urile, așa cum sunt cunoscute în industrie, au contribuit masiv - cu 48% din totalul național al filmului. Între timp, Imax a acumulat 18,5 milioane de dolari din vânzările de bilete, reprezentând 23% din cota de piață.
Cea de-a doua parte a filmului Dune spune povestea lui Paul Atreides (Timothée Chalamet), care face echipă cu Fremen şi Chani (Zendaya) pentru a elibera planeta deşertică Arrakis de sub controlul Casei Harkonnen, după căderea propriei case.
Paul Atreides se alătură lui Chani și fremenilor în timp ce complotează să se răzbune pe cei care i-au distrus familia. Deoarece trebuie să aleagă între dragostea vieții sale și soarta galaxiei, el trebuie totuși să facă totul pentru a preveni un viitor teribil pe care numai el îl poate prezice.
Filmul, coprodus și cofinanțat de Legendary Entertainment, a costat 190 de milioane de dolari pentru a fi produs și aproximativ 100 de milioane de dolari în plus pentru a fi promovat.
„Prima parte” și-a încheiat rulajul cu 402 milioane de dolari la nivel global.