Condițiile caietului de sarcini nu au fost schimbate, dar fost publicat și în limba engleză. Directorul Agenția Proprietății Publice, Roman Cojuhari, a declarat pentru TV8, că la Aeroportul Internațional Chișinău se întreprind acțiuni pentru a atrage mai mulți participanți la noua licitație, iar astăzi urmează să fie expediate invitații către mai multe companii europene. Declarația vine după ce autoritățile au lansat o nouă licitație pentru închirierea celor 11 spații comerciale de la Aeroport. Companiile sunt invitate să depună dosarele în perioada 11-25 martie, anunță Agenția Proprietății Publice.
Potrivit caietului de sarcini, spațiile comerciale de la Aeroport urmează să fie date în locațiune pe o perioadă de trei ani. Este vorba de o suprafață de peste 5100 de metri pătrați, din care fac parte un magazin, un restaurant, o cofetărie, spații de depozitare și cantina. Autoritățile propun un preț minim pentru închirierea spațiilor de 154 mii de euro lunar, fără TVA. Iar, cu fiecare creștere a traficului de pasageri cu 100 de mii de oameni, taxa se va mări cu doi la sută anual. Companiile care doresc să închirieze spațiile trebuie să aibă o experiență de minim șapte ani în domeniul comerțului de tip Travel Retail și alimentației publice în minim zece aeroporturi din Uniunea Europeană și cu un trafic de minim 2,5 milioane pasageri în ultimii trei ani.
„Condițiile caietului de sarcini nu au fost schimbate. Am comunicat cu Aeroportul Internațional Chișinău și am văzut că deja se întreprind niște acțiuni mult mai bune pentru a atrage mai mulți participanți, inclusiv deja a fost tradus și publicat caietul de sarcini în limba engleză. După cum m-au anunțat, astăzi urmează să fie expediate scrisori, invitații către un șir de mai multe companii din Uniunea Europeană, care pot participa la această licitație. Vom depune eforturi maxime pentru a fi informați cât mai mulți potențiali participanți”, a declarat pentru TV8, directorul Agenția Proprietății Publice, Roman Cojuhari.
Amintim că, prima licitație a fost anulată în data de 19 februarie, imediat ce a expirat termenul de depunere a ofertelor. Autoritățile au anunțat că la licitație s-au înregistrat doar două companii, număr insuficient. Mai mult decât atât, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu a declarat că procesul a fost sabotat, inclusiv din interior. Oficialul a făcut anunțul după o perioadă în care sa vehiculat, fără să fie prezentate probe, că acesta ar avea interes să cedeze spațiile comerciale uneia din cele două companii interesate de închirierea spațiilor din aeroport. Acuzația a fost respinsă de Spînu.