Cântăreţul Eric Carmen s-a stins din viață la 74 de ani: Era cunoscut pentru hiturile „All By Myself” şi „Hungry Eyes”
12 martie 2024, ora 16:58
Cântărețul și compozitorul Eric Carmen a murit la vârsta de 74 de ani, a anunțat soția sa. Ani întregi el a fost vocalistul trupei „The Raspberries”, însă artistul a devenit cunoscut la nivel internațional datorită melodiilor „All by Myself” și „Hungry Eyes”.
„Cu imensă tristețe împărtășim vestea sfâșietoare a decesului lui Eric Carmen”, se arată într-o postare pe site-ul cântărețului. „Dulcele, iubitorul și talentatul nostru Eric s-a stins din viață în somn, în weekend”, au mai scris apropiații, relatează Libertatea.
Născut în Cleveland, Ohio, Eric Carmen a devenit faimos ca lider al grupului pop-rock „The Raspberries” din anii 70. „Am devenit extrem de populari prin faptul că am mers complet împotriva curentului din 70”, a scris artistul chiar în biografia de pe site-ul său.
Împreună, trupa a scos hituri precum „I Wanna Be with You” și provocatorul „Go All the Way”, cântat din perspectiva unei femei.
După ce trupa s-a destrămat în 1975, Eric Carmen și-a clădit cariera solo și a lansat „All by Myself”, cântată mai târziu de Celine Dion, dar și „Hungry Eyes”, care devenit melodia scenei dintre Johnny și Baby în „Dirty Dancing”.
Un alt hit memorabil al lui Eric Carmen a fost scris pentru o coloană sonoră de film. A coscris „Almost Paradise”, tema de dragoste a filmului „Footloose”, care a fost interpretată de Mike Reno și Ann Wilson. Melodia i-a adus singura nominalizare la Grammy, scrie cnn.com.
„All by Myself”, „Make Me Lose Control” și „Hungry Eyes” au ajuns în top 10 al Billboard’s Hot 100 și fiecare a petrecut mai mult de patru luni în acest top. În total, 13 dintre melodiile lui Eric Carmen au avut un loc în clasamentul muzical.
Autorităţile ucrainene au emis, miercuri, o alertă aeriană la nivel național din cauza rachetelor de croazieră care amenință mai multe zone ale Ucrainei, la o zi după un important atac al forțelor Kievului asupra mai multor regiuni ruse, pe care armata ucraineană l-a declarat „cel mai masiv” atac de la începutul războiului. Ucraina a implementat întreruperi de urgență ale alimentării cu energie electrică în șase regiuni, în urma unui atac „masiv” cu rachete rusești, conform autorităților. Anunțul a fost făcut miercuri de operatorul rețelei naționale, informează Reuters. Între timp, forțele Moscovei susțin că au preluat controlul asupra a două așezări din regiunea Doneţk, aflându-se la câțiva kilometri de Pokrovsk, unde se află singura mină de cărbune din Ucraina.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski va vizita Varșovia miercuri, a anunțat biroul premierului polonez. Între timp, furnizarea de arme și echipamente vitale pentru Ucraina riscă să devină o misiune tot mai dificilă pe măsură ce forțele politice pro-ruse câștigă teren în Europa Centrală. Kremlinul nu va renunța la obiectivul său de a distruge Ucraina pentru negocieri de pace, evaluează Institutul pentru Studiul Războiului.
UPDATE Gazprom va relua în curând livrările de gaze către regiunea transnistreană. Declarația a fost făcută de pretinsul lider de la Tiraspol, revenit de la Moscova. Vadim Krasnoselski nu a menționat cum va fi posibil tehnic acest lucru. Prim-ministrul Dorin Recean a declarat că acest scenariu a fost unul previzibil: „Rusia a sacrificat regiunea, iar acum se declară salvatoarea situației”.
UPDATEHarta publicată de presa din Ucraina arată că traiectoria unei rachete trece peste nordul Republicii Moldova. Totodată, Ministerul Apărării de la Chișinău susține că nu a înregistrat un astfel de caz. „În contextul informațiilor apărute în mediul online privind posibila încălcare a spațiului aerian al Republicii Moldova, Ministerul Apărării informează că sistemele de supraveghere a spațiului aerian ale Armatei Naționale nu au înregistrat survolarea neautorizată a spațiului aerian al țării noastre. În urma precizărilor de rigoare efectuate cu țările vecine (România, Ucraina), s-a constatat că radarele din dotare nu au depistat aparate de zbor care să urmeze o astfel de traiectorie”.
UPDATE 900 de lideri din mediul de afaceri, politic şi academic au fost întrebaţi, înaintea Forumului Economic Mondial programat săptămâna viitoare la Davos, care sunt riscurile care îi preocupă cel mai mult. Potrivit The Guardian, 23% dintre respondenţi au declarat că se tem de „conflicte armate de stat”, în condiţiile în care Rusia continuă războiul în Ucraina, iar situaţia din Orientul Mijlociu nu are încă un răspuns concret. Pe lângă aceste conflicte armate menţionate, 14% dintre liderii respondenţi consideră că un alt aspect care îi preocupă în 2025 este cel al „fenomenelor meteorologice extreme”, scrie Mediafax.
UPDATE Moțiune de cenzură în Slovacia împotriva guvernului Fico. Opoziția din Slovacia a anunțat că va depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului condus de Robert Fico, acuzându-l pe premierul slovac că a reorientat politica externă a țării spre Rusia. Coaliția de guvernare, naționalist-rusofilă, a lui Fico se află într-o perioadă de instabilitate, având o majoritate fragilă de 76 de mandate din totalul de 150 din parlament. De asemenea, Fico se confruntă cu critici din partea unora dintre proprii săi aliați politici, iar dacă moțiunea va trece, președintele Slovaciei ar fi obligat să numească un nou guvern, scrie NewsWeek.
UPDATE Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a subliniat marți că prioritățile țării sale în contextul războiului cu Rusia sunt echipamentele corespunzătoare pentru forțele armate, nu reducerea vârstei de recrutare. Declarația a fost făcută în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii, după ce au apărut sugestii din partea parlamentarilor americani și a unor membri ai NATO de a micșora vârsta de recrutare de la 25 la 18 ani, în încercarea de a suplini deficitul de personal din armată, potrivit Ziare.com.
UPDATE UE ia în considerare o interdicție treptată asupra gazului natural lichefiat (GNL) rusesc şi noi restricții asupra aluminiului rusesc ca parte a următoarei sale runde de sancțiuni, relatează Bloomberg. UE a început redactarea celui de-al 16-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, urmând ca pachetul de măsuri să fie aprobat la 24 februarie, la a treia aniversare a războiului total, potrivit Mediafax.
UPDATE Preşedintele Comitetului Militar al NATO, amiralul Roy Bauer, a subliniat că Kremlinul „nu şi-a atins niciunul dintre obiectivele strategice” în Ucraina, în timp ce „700.000 de ruşi au fost ucişi şi răniţi, iar întreaga populaţie rusă suferă povara războiului”. În acelaşi timp – a avertizat amiralul Bauer – ucrainenii se confruntă cu „tortura, violurile, răpirile de copii şi adulţi, o negare totală a identităţii lor, tabere de filtrare şi gropi comune”. „Lupta pentru libertate nu este un slogan pretenţios. Asta fac ei (ucrainenii – n.r.) în fiecare zi”, a comentat el. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei are „repercusiuni globale”, iar NATO este „profund îngrijorată de rolul pe care China îl joacă în securitatea internaţională”, a adăugat amiralul Bauer, potrivit G4media.
UPDATE Rusia încearcă să slăbească democrațiile şi să submineze libertatea aliaților, cu sprijinul Chinei, Coreei de Nord şi Iranului, a declarat miercuri secretarul general al NATO, Mark Rutte, informează EFE, preluată de Agerpres. Fostul prim-ministru olandez a reamintit că, cu cinci luni şi jumătate înainte de următorul summit al liderilor aliați, care va avea loc în iunie la Haga, aceștia trebuie să continue să facă tot ce pot împreună „pentru a ne menține cetățenii în siguranță”. „Pentru a evita războiul, trebuie să ne pregătim pentru el. Este timpul să trecem la o mentalitate de război şi asta înseamnă că trebuie să ne facem apărarea şi mai puternică, cheltuind mai mult pe apărare, producând capacități de apărare mai multe şi mai bune”, a îndemnat el. Rutte a pledat, de asemenea, pentru mai mult sprijin pentru Ucraina „pentru a schimba traiectoria războiului”. „Toţi vrem (ca războiul) să se încheie, dar, mai presus de toate, vrem ca pacea să dureze”, a adăugat el.
UPDATE Distrugerea statului ucrainean, dizolvarea actualului guvern ucrainean, demilitarizarea Ucrainei și o interdicție permanentă privind aderarea viitoare a Ucrainei la NATO, sunt obiectivele cu care Rusia a declanșat războiul în Ucraina în februarie 2022 și nu va renunța la ele pentru negocieri de pace, scrie think thank-ul american Institutul pentru Studiul Războiului în ultima evaluare a situației de pe front.
UPDATE Rusia a lansat peste 40 de rachete şi peste 70 de drone într-un nou atac masiv care a vizat sectorul energetic al Ucrainei, a anunţat miercuri preşedintele Volodimir Zelenski, informează AFP. „În plină iarnă, ținta rușilor rămâne neschimbată: sectorul nostru energetic. Printre ținte se numără infrastructurile de gaze şi instalațiile energetice care asigură o viaţă normală pentru populație”, a transmis Zelenski pe rețelele sociale.
UPDATE Avioanele de luptă ale armatei poloneze au fost ridicate de la sol miercuri, în timpul atacului ruşilor din Ucraina. Rușii au atacat mai multe regiuni ucrainene, inclusiv cele de la granița cu Polonia, scrie Mediafax.
UPDATE Rusia a lansat noaptea trecută 80 de drone asupra Ucrainei. Apărarea aeriană a doborât 58 în 11 regiuni, iar alte 21 au dispărut de pe radar. Resturile dronelor distruse au provocat daune în regiunile Sumî, Kiev, Jîtomîr, Harkov și Cerkasî. Mai multe case, blocuri, mașini și proprietăți civile au fost avariate, dar primele rapoarte nu indică răniți, au comunicat Forțele Aeriene ale Ucrainei.
UPDATE Președintele ucrainean a spus că a avut luni o "discuție detaliată" cu omologul său francez, referitoare în special la "sprijin pentru apărare" în războiul împotriva Rusiei, notează publicația franceză Le Point.
UPDATE Industria petrolieră arctică a Rusiei se confruntă cu perturbări majore din cauza sancţiunilor impuse de SUA asupra tancurilor petroliere şi a depozitelor sale, ceea ce a dus la blocarea stocurilor de ţiţei destinate cumpărătorilor din Asia, potrivit unor surse familiare cu logistica acestora, transmite Reuters citat de news.ro.
UPDATE Peste 8.000 de prizonieri ucraineni se află în captivitate, potrivit comunicărilor neoficiale, iar familiile lor devin ținte ale șantajului din partea agenților ruși. În schimbul unor tratamente mai favorabile sau chiar eliberarea deținuților, rușii cer diverse acte de sabotaj. Deși Rusia neagă faptele și acuză Ucraina de practici similare, reporterul BBC a stat de vorbă cu o ucraineancă despre presiunile și amenințările la care a fost supusă pentru a-și proteja soțul, prizonier de război, scrie Digi24.
UPDATE Cei doi soldaţi nord-coreeni capturați de Ucraina nu şi-au exprimat dorința de a cere azil în Coreea de Sud, a declarat luni agenţia de spionaj National Intelligence Service (NIS) din Seul, potrivit Kyiv Post. Dintre cei doi soldaţi RPDC capturaţi de Kiev, unul şi-a exprimat anterior dorinţa de a se întoarce în Coreea de Nord, în timp ce celălalt dorea să rămână în Ucraina, conform unor interviuri anterioare cu soldații, realizate în coreeană şi publicate de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.
UPDATE Germania a autorizat forțele armate să doboare drone neidentificate suspectate de spionaj asupra bazelor militare, facilităților industriale și altor infrastructuri critice, potrivit unor surse familiare cu planul, citate de Bloomberg. Noua modificare legislativă permite autorităților locale să solicite intervenția armatei dacă situația o impune. În prezent, legislația permite armatei să tragă doar asupra aeronavelor militare străine în condiții stricte, transmite Mediafax. Drone militare suspecte au fost observate în mai multe rânduri, inclusiv în noiembrie, când o dronă a fost detectată aproape de portavionul britanic Queen Elizabeth în portul Hamburg. În acel incident, armata germană a activat un perturbator de semnal HP-47 „Effektor”, după care drona a părăsit zona.
UPDATE Ucraina a recurs la întreruperi de urgență ale alimentării cu energie electrică în șase regiuni din cauza atacului „masiv” cu rachete rusești, a anunțat miercuri operatorul rețelei naționale, potrivit Reuters. Ukrenergo a precizat că este vorba de regiunile Harkov, Sumî, Poltava, Zaporojie, Dnipropetrovsk și Kirovohrad. Ministrul ucrainean al energiei, German Galușcenko, a confirmat pe rețelele de socializare că sunt în vigoare „măsuri preventive” care implică sistemul de distribuție de electricitate, potrivit HotNews.
UPDATE Războiul împotriva Ucrainei a dus la pierderea autorității Rusiei în întreaga lume. Moscova a încetat să mai fie un lider în spațiul post-sovietic, susține propagandistul rus Lev Vershinin, care amintește de slăbiciunile lui Putin.
UPDATE Trupele ruse care, își continuă înaintarea în estul Ucrainei, au preluat controlul asupra a două așezări din regiunea Doneţk, a anunțat marţi Ministerul rus al Apărării, informează Reuters.
UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski face, miercuri, o vizită la Varșovia, în urma a ceea ce Polonia a numit un progres în disputa istorică privind exhumările din timpul războiului, care a avut loc între aliați, a anunțat biroul prim-ministrului polonez, citat de Reuters.
UPDATE Germania este hotărâtă să furnizeze încă 60 de rachete ghidate Ucrainei în vederea consolidării capacităților acesteia de apărare antiaeriană în fața atacurilor forțelor ruse, informează miercuri DPA. Rachetele, în valoare de 60 de milioane de euro, vor fi livrate din stocurile forțelor armate germane (Bundeswehr). Ca urmare a situației dificile a Ucrainei, decizia a fost luată fără ca problema refinanțării să fie soluționată integral.
UPDATE Călin Georgescu a lansat un nou atac la adresa NATO și a susținut, într-un interviu acordat conspiraționistului american de extremă dreapta Alex Jones, că actualul secretar general al Alianței Nord-Atlantice, Mark Rutte, încearcă să „impună” declanșarea unui Al Treilea Război Mondial în Ucraina prin intermediul României. Declarația vine în contextul în care Georgescu a mai afirmat recent că baza militară de la Mihail Kogălniceanu va fi folosită ca „poartă de intrare” într-un viitor război cu Rusia, potrivit Digi24.
UPDATE Rusia a lansat un nou atac masiv asupra Ucrainei, la primele ore ale zilei de miercuri, sirenele de raid aerian sunând în toate regiunile ţării. Primele explozii au fost raportate la Harkiv, în jurul orei 06:00. Armata ucraineană a transmis atunci că a detectat în regiune rachete de croazieră lansate de ruşi. În plus, Rusia a tras rachete balistice din regiunea Belgorod. Cu câteva ore înainte de activarea alertei de raid aerian şi de semnalarea primelor explozii pe teritoriul Ucrainei, Rusia a ridicat un grup de bombardiere strategice Tu-95MS de pe aerodromul Olenia din regiunea Murmansk. Ulterior, rachete ruseşti au fost detectate în regiunile Harkiv, Sumi, Herson, Mikolaiv și Kirovohrad. La ora 06:59, postul public Suspilne a transmis că apărarea antiaeriană a Ucrainei operează în apropiere de Cerkasi. Cu câteva minute înainte de notificarea respectivă, Forțele Aeriene Ucrainene au îndemnat populaţia din Cerkasi să se adăpostească, deoarece o rachetă de croazieră se îndreaptă în direcția oraşului, scrie Rador.
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1056: Risc în Europa și atac masiv în Rusia! Moscova amenință Moldova, iar Biden îl ironizează pe Putin
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1055: Ofertă pentru Tiraspol și probleme la Gazprom. FT: „Putin se confruntă cu o bombă cu ceas”
/DOC/ Declarația de avere de la Maia Sandu: Salariul de președintă și fără cont în SUA. Câți bani a primit pentru deplasări
/VIDEO/ Explicație: Cine e vinovat de criza energetică și cum propaganda vrea să dezbine cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului
Președinta a dat-o în judecată pe cetățeana care i-a denigrat bunicul într-o postare pe Facebook. Când are loc prima ședință
/VIDEO/ Oficial! Ziua din care moldovenii cu cetățenie română vor călători fără vize în SUA
/VIDEO/ Preț record al benzinei la început de 2025 în Moldova: Legătura cu sancțiunile SUA impuse Rusiei și două fenomene interne
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni reporter de investigație sau editor video la „Cutia Neagră PLUS”
/VIDEO/ Soluții anticriză marca „Șor”, istorie rescrisă de Kremlin și „scutul” nevăzut al neutralității - la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Detenție pe viață pentru Gheorghe Cotorobai, acuzat de omorul Anei-Maria: Primele declarații ale condamnatului
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/DOC/ Declarația de avere de la Maia Sandu: Salariul de președintă și fără cont în SUA. Câți bani a primit pentru deplasări
/VIDEO/ Explicație: Cine e vinovat de criza energetică și cum propaganda vrea să dezbine cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului
Președinta a dat-o în judecată pe cetățeana care i-a denigrat bunicul într-o postare pe Facebook. Când are loc prima ședință
/VIDEO/ Oficial! Ziua din care moldovenii cu cetățenie română vor călători fără vize în SUA
/VIDEO/ Preț record al benzinei la început de 2025 în Moldova: Legătura cu sancțiunile SUA impuse Rusiei și două fenomene interne
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni reporter de investigație sau editor video la „Cutia Neagră PLUS”
/VIDEO/ Soluții anticriză marca „Șor”, istorie rescrisă de Kremlin și „scutul” nevăzut al neutralității - la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Detenție pe viață pentru Gheorghe Cotorobai, acuzat de omorul Anei-Maria: Primele declarații ale condamnatului
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/DOC/ Declarația de avere de la Maia Sandu: Salariul de președintă și fără cont în SUA. Câți bani a primit pentru deplasări
/VIDEO/ Explicație: Cine e vinovat de criza energetică și cum propaganda vrea să dezbine cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului
Președinta a dat-o în judecată pe cetățeana care i-a denigrat bunicul într-o postare pe Facebook. Când are loc prima ședință
/VIDEO/ Oficial! Ziua din care moldovenii cu cetățenie română vor călători fără vize în SUA
/VIDEO/ Preț record al benzinei la început de 2025 în Moldova: Legătura cu sancțiunile SUA impuse Rusiei și două fenomene interne
Abonează-te la știri pe e-mail
TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.