Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1080: Prima întâlnire și ofensivă în Rusia! Oficial: „Suntem foarte aproape de a opri războiului”

Summitul Comunității Politice Europene: Evenimentul, găzduit de Palatul Blenheim, locul nașterii lui Winston Churchill

missing
20 martie 2024, ora 12:53

Următorul summit al Comunităţii Politice Europene (CPE) se va desfăşura pe 18 iulie, la Palatul Blenheim, locul naşterii fostului premier britanic Winston Churchill. Evenimentul va reuni aproximativ 50 de lideri din întreaga Europă și va avea loc într-un moment important în eforturile de a intensifica sprijinul pentru Ucraina.

CPE s-a întâlnit pentru prima dată în octombrie 2022, iar aceasta va fi a patra întâlnire. Întâlnirea oferă o oportunitate importantă pentru țările de pe continent de a coopera și de a discuta probleme cheie.

Liderii se vor concentra asupra modului de a lucra împreună pentru a face față migrației ilegale de pe tot continentul și a altor probleme pe care țările ar putea dori să le pună pe agendă.

„Este un forum important de cooperare în întreaga Europă cu privire la problemele care ne afectează pe toți și care amenință securitatea și prosperitatea noastră.

De la sprijinirea Ucrainei până la oprirea flagelului traficului ilegal de persoane și al migrației ilegale, sub conducerea Regatului Unit, întâlnirea va reuni prietenii, partenerii și vecinii noștri europeni pentru a aborda provocările noastre comune”, a spus prim-ministrul Rishi Sunak.

La ultima întâlnire de la Granada, Regatul Unit a condus discuții despre inteligența artificială și migrația ilegală. 

În R. Moldova, accentul s-a pus pe sprijinirea țării gazdă în fața amenințărilor hibride rusești, precum și pe construirea rezilienței energetice. 

În timpul primei reuniuni a CPE de la Praga, discuțiile s-au concentrat în jurul invaziei Ucrainei de către Putin și asupra necesității ca Europa să rămână unită împotriva agresiunii sale.

Evenimentul  din 18 iulie, va fi găzduit dee Palatul Blenheim, o clădire monumentală de tipul unui conac englez, care se găsește în Woodstock, comitatul Oxfordshire, Anglia. Este singura casă de țară (sau conac) din Anglia care poartă titlul de Palat. Palatul Blenheim, una dintre cele mai mari structuri necitadine din Anglia, a fost construit între 1705 și circa 1724. În 1987, UNESCO a adoptat palatul ca un obiectiv demn de a fi inclus pe lista patrimoniului mondial al întregii omeniri.

Construcția sa a fost concepută inițial a fi un cadou pentru John Churchill, I Duce de Marlborough din partea națiunii engleze pentru succesul triumfător repurtat de John Churchill împotriva francezilor și germanilor în Bătălia de la Blenheim.

Palatul este binecunoscut și ca fiind locul de naștere, respectiv locul copilăriei lui Winston Churchill, prim ministru al Regatului Unit.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Republica Moldova – „CRIZĂ FĂRĂ SFÂRȘIT” /De ce justiția nu se „tratează” de criza în care s-a pomenit de ani buni? /Cine este vinovat de faptul că REFORMA nu mai vede lumina din capătul tunelului? /Cu ce se va încheia epopeea procuraturilor? /Dintr-o criză – în alta: Care este planul autorităților pentru depășirea problemelor din energetică? Ce să facă oamenii până guvernarea va veni cu soluții? Analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Criza energetică se adâncește. Are soluții Chișinăul pentru cele mai proaste scenarii de evoluție a lucrurilor în stânga Nistrului, dar și cum asigură necesarul de energie pentru malul drept, dacă Transnistria rămâne pe întuneric, iar curentul electric ajunge la noi tot prin regiunea necontrolată? Analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață, împreună cu invitații: Dorian Istratii, deputat PAS; Grigore Novac, deputat BCS; Sergiu Tofilat, vicepreședinte Partidul Schimbării.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Criza energetică sau criza deciziilor politice? /Cine trebuie să-și asume prețul independenței? /Empatie, tactică, strategii – cu ce ne alegem din criza regiunii transnistrene?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Care au fost evenimentele politice care au marcat anul 2024, dar și ce scenarii ne așteaptă în 2025 - aflăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. /Invitați: /Lilian Carp, deputat PAS /Adrian Albu, deputat BCS /Nicolae Negru, analist politic
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președintele Parlamentului, Igor Grosu este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul ministru al Energiei, Victor Parlicov vine astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. /Continuăm discuțiile despre criza energetică și nu doar. /Întrebările voastre către fostul ministru - le puteți lăsa în comentarii. /Compensații la energie, motiv de nemulțumiri. Facem claritate împreună cu ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Stare de urgență în energetică? Dorin Recean l-a demis pe Victor Parlicov și a cerut demisia lui Sergiu Tofilat și Victor Bânzari. /Ce urmează? Ce va schimba plecarea acestora? /Răspunsul la aceste întrebări și nu doar - aflăm la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
INTERVIU EXCLUSIV cu Elena Lasconi, candidata USR la funcția de președintă a României. /Ce ofertă electorală are pentru românii din Republica Moldova aflați la „Cutia Neagră” cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Remanierile mult așteptate s-au produs. Cine sunt miniștrii care s-au opus demisiei? Cât de potriviți sunt noii membri ai Guvernului? Cum asigurăm securitatea și reformarea justiției până la capăt? Premierul Dorin Recean este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Se clatină mai multe fotolii din Guvernul Recean. Cine sunt următorii membri care vor părăsi funcțiile - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. /Invitați: /Radu Marian, deputat PAS /Adrian Albu, deputat BCS /Dinu Plîngău, președinte PPPDA
Cutia Neagră
Cutia Neagră
VETTINGUL este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. /Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? /Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? /Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? /Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem – discutăm la Cutia Neagră PLUS. /Invitați: Andrei Bivol, vicepreședintele Comisiei Vetting; Dumitru Racoviță, judecător.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mažeiks, este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile campaniei prezidențiale. /Informații compromițătoare, voturi cumpărate și dezbateri evitate - despre toate astea și nu doar - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Poliția anunță despre 39 DE MILIOANE DE DOLARI folosiți pentru influențarea rezultatelor alegerilor prezidențiale, dar și a referendumului din 20 octombrie. /Ce așteptări sunt pentru turul doi? Cât de legitime pot fi considerate aceste alegeri - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață, împreună cu: /Vasile Grădinaru, deputat PAS /Ștefan Gligor, președinte Partidul Schimbării /Alexandru Tănase, ex-președinte al Curții Constituționale.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Care sunt prognozele referendumului de duminică? Este sau nu umbrit acesta de alegerile prezidențiale? Care este miza, dar și scenariile ce ar putea avea loc după vot – analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Nicu Popescu, președintele Asociației Cetățeni pentru Europa /Iulian Groza, președinte IPRE.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
De unde vin milioanele pentru destabilizări și cine își va asuma consecințele? De ce unor politicieni le este frică de integrarea în Uniunea Europeană? /Vom mai avea surprize până la alegeri? Cine ar putea fi exclus din cursa prezidențială? Cine sunt candidații care au ajuns în vizorul poliției și procurorilor?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președintele Parlamentului, Igor Grosu este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.

Fetița de 12 ani, dispărută la Șoldănești, a fost găsită! Ce spune poliția
Fetița de 12 ani, dispărută la Șoldănești, a fost găsită! Ce spune poliția
/PROMO/ Ediție Specială „Întreabă Ghețu”, la Varnița: Cum rezistă cetățenii din Zona de Securitate
/PROMO/ Ediție Specială „Întreabă Ghețu”, la Varnița: Cum rezistă cetățenii din Zona de Securitate
/VIDEO/ Nou trend pe piața muncii: Contează abilitățile, apoi studiile. Top 3 cele mai căutate joburi în 2024
/VIDEO/ Nou trend pe piața muncii: Contează abilitățile, apoi studiile. Top 3 cele mai căutate joburi în 2024
/VIDEO/ Istoria, sub lupă: Ce spun autoritățile și istoricii despre manualele care ar „justifica crimele lui Antonescu”
/VIDEO/ Istoria, sub lupă: Ce spun autoritățile și istoricii despre manualele care ar „justifica crimele lui Antonescu”
/VIDEO/ Exces de energie în stânga Nistrului! Recean explică de ce nu este utilizat pe malul drept
/VIDEO/ Exces de energie în stânga Nistrului! Recean explică de ce nu este utilizat pe malul drept

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1080: Prima întâlnire și ofensivă în Rusia! Oficial: „Suntem foarte aproape de a opri războiului”

07 februarie 2025, ora 15:02

Preşedintele american Donald Trump nu are un plan oficial pentru a pune capăt războiului pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski pe 6 februarie, a informat Interfax-Ucraina. Totuși, preşedintele american Donald Trump va încerca să-i convingă pe Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin să accepte o încetare a focului până la Paște, în cadrul unui plan de pace, potrivit unui raport, din care Daily Mail a prezentat detalii. Un înalt oficial din Ucraina susține că țara este foarte aproape de a pune capăt războiului cu Rusia, „printr-o pace justă și durabilă”.

Vladimir Putin recunoaște situaţia foarte dificilă din Kursk, în timp ce Ucraina forțează o nouă ofensivă. Moscova arată, în schimb, „indiferență” faţă de oferta coridorului umanitar civil, afirmă Zelenski, potrivit The Guardian. Între timp, trupele nord-coreene trimise să lupte alături de Rusia în războiul împotriva Ucrainei nu au mai fost văzute în luptă de mai multe săptămâni. 

UPDATE Kremlinul a declarat vineri că au fost vehiculate o mulţime de informaţii inexacte cu privire la planurile Statelor Unite de a pune capăt războiului din Ucraina şi a cerut răbdare în contextul înmulţirii speculaţiilor despre momentul unei posibile întâlniri între preşedinţii rus Vladimir Putin şi american Donald Trump, informează Reuters.

UPDATE Conflictul Azerbaidjanului cu Kremlinul se intensifică, după doborârea avionului azer de pasageri, evidențiind influența în scădere a Rusiei în fosta Uniune Sovietică. Baku se pregătește să facă apel la „un tribunal internațional”, dacă Moscova nu își asumă responsabilitatea pentru accident, potrivit The Guardian, care citează presa azeră de stat.

UPDATE Rusia are un avantaj numeric pe frontul din Donbas de 5 la 1, iar pe alocuri chiar de 10 la 1, relatează The Wall Street Journal, citând armata ucraineană. Ucraina se bazează din ce în ce mai mult pe drone pentru a compensa deficitul de infanterie, dar această strategie nu este suficientă pentru a opri avansul rusesc. Fără un aflux semnificativ de trupe și echipamente, Kievul riscă să piardă poziții-cheie pe frontul de est.

UPDATE Forțele ucrainene au avansat cu cinci kilometri în regiunea Kursk, se arată într-un raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW). "Imaginile geolocalizate publicate la 6 februarie indică faptul că forțele ucrainene au avansat recent la sud-vest de Makhnovka (la sud-est de Suja) și la nord și la est de Cerkaskaia Konopelka (la sud-est de Suja) de-a lungul drumului 38K-028 Suja-Oboian și au capturat Kolmakov (la nord de Cerkaskaia Konopelka) și Fanașa Konopelka (la sud-est de Cerkaskaia Konopelka)", notează analiștii americani. Forțele ucrainene au lansat cu succes atacuri cu 30 până la 50 de vehicule blindate în apropierea mai multor sate din Kursk. ISW sugerează, citând declarații ale Ministerului rus al Apărării, că forțele ucrainene au lansat atacuri în mai multe valuri, desfășurând două batalioane mecanizate. Conform bloggerilor de război ruși, forțele ucrainene au capturat satele Cerkaskaia Konopelka, Ulanok și Fanaseievka, deși geolocalizarea înregistrărilor video nu confirmă încă prezența trupelor ucrainene acolo, precizează ISW, potrivit Spotmedia.

UPDATE Potrivit unui raport publicat de site-ul pro-rus Strana, planul neconfirmat de pace al SUA ar include oprirea ofensivei Ucrainei până pe 20 aprilie, interzicerea aderării țării la NATO și acceptarea anexării teritoriale de către Rusia. Cu toate acestea, biroul lui Zelenski a negat vehement existența unui astfel de plan, calificându-l drept dezinformare, după ce ucrainenii de pe rețelele de socializare au fost îngroziți.

UPDATE  Preşedintele american Donald Trump este pregătit să dubleze sancţiunile împotriva Rusiei pentru a face presiuni asupra Kremlinului pentru a-şi pune capăt războiului împotriva Ucrainei, a declarat Keith Kellogg, trimisul special al SUA pentru Ucraina şi Rusia, pentru The New York Post într-un interviu publicat pe 6 februarie. Potrivit Kellogg, sancţiunile actuale ale SUA împotriva Rusiei , în special cele care vizează sectorul său energetic, se ridică la „3 pe o scară de 10 puncte” în ceea ce priveşte presiunea economică. El a susţinut că există spațiu semnificativ pentru a le consolida şi mai mult, scrie Mediafax.

UPDATE Se dau lupte pe toată linia frontului, iar în ultimele 24 de ore cele mai active sectoare au fost Lîman, unde rușii au lansat 20 de atacuri, și Pokrovsk, unde aceștia își continuă asalturile, lansând 36 de atacuri, a anunțat vineri Statul Major al armatei ucrainene.

UPDATE Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunţat vineri arestarea a patru femei presupuse agente ale serviciilor speciale ucrainene. Sunt acuzate că ar fi pregătit atentate în Rusia împotriva unor ofițeri de rang înalt şi a unor obiective energetice, scrie Adevărul.

UPDATE Andrii Iermak, șeful de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că Ucraina este „foarte aproape de a pune capăt războiului printr-o pace justă și durabilă”. Această afirmație vine pe fondul speculațiilor că Donald Trump ar putea impune Kievului o încetare a focului nefavorabilă până la Paște. Andrii Iermak va participa săptămâna viitoare la Conferința de securitate de la München, unde se așteaptă ca Trump să-și dezvăluie oficial planul de pace în Ucraina.

UPDATE Ministerul rus de Externe a declarat joi că Statele Unite trebuie să își formuleze politica privind încheierea conflictului din Ucraina și că Moscova ar putea apoi să își bazeze propria poziție pe acțiuni specifice ale SUA, transmite Reuters.

UPDATE Ucraina se pregăteşte să-l găzduiască pe trimisul special al preşedintelui american Donald Trump pentru Ucraina şi Rusia, Keith Kellogg, în februarie, a declarat şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Andriy Yermak, pe 7 februarie. Potrivit surselor din Biroul Preşedintelui Ucrainei citate de RBC-Ucraina, Kellogg va vizita Ucraina pe 20 februarie după Conferinţa de Securitate de la München.

UPDATE Rusia anunţă că a dejucat o contraofensivă a forţelor ucrainene în regiunea Kursk, în care ucrainenii dețin în continuare controlul asupra câtorva sute de kilometri pătraţi, în pofida unor încercări a armatei ruse de a-i disloca, relatează AFP.

UPDATE Evoluția războiului Moscovei din Ucraina este plină de neprevăzut și de surprize, chiar dacă au trecut 1.080 de zile de la începutul invaziei, iar pierderile sunt uriașe. Acum ”armata roșie” a lui Putin este lovită de mâna lui Elon Musk, care blochează accesul militarilor ruși la rețeaua sa de internet Starlink. Aceștia sunt buimăciți pe linia frontului deoarece nu mai pot comunica cu comandamentul și colegii, scrie Ziare.com.

UPDATE Firma de stat SPP, operatorul rețelei de gazoducte din Slovacia, a început să importe gaze naturale rusești prin conducta TurkStream de pe 1 februarie, iar livrările sunt așteptate să se dubleze începând din luna aprilie, a declarat, joi, președintele SPP, Vojtech Ferencz, pentru presa locală, transmite Reuters, citat de Agerpres.

UPDATE Vladimir Putin și Donald Trump nu au discutat încă despre o posibilă întâlnire, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit CNN. Peskov spus că nu au existat contacte preliminare între cei doi lideri cu privire la necesitatea unei astfel de întâlniri sau unde și cum ar putea avea loc, dacă va avea loc. Precizările Kremlinului vin după ce, joi, Leonid Slutsky, șeful Comisiei pentru afaceri internaționale a parlamentului rus, a afirmat că pregătirile pentru o astfel de întâlnire se află într-un „stadiu avansat” și că aceasta ar putea avea loc în februarie sau martie, scrie HotNews.

UPDATE Rusia a lansat noaptea trecută un atac de amploare cu 112 drone, iar apărarea aeriană a doborât 81 în 13 regiuni, în timp ce 31 au dispărut de pe radar. În regiunile Sumî, Kiev și Hmelnîțkîi s-au înregistrat daune, au anunțat Forțele Aeriene ale Ucrainei.

UPDATE Moscova a pierdut mai mulți soldați în luptele de pe sectorul de front de la Pokrovsk, din Donbas (estul Ucrainei), în cursul lunii ianuarie decât pierderile totale suferite de armata rusă în cel de-al doilea război din Cecenia, a afirmat joi Viktor Trehubov, purtător de cuvânt al grupului de forțe Hortiția responsabil cu defensiva ucraineană în această zonă, în timpul unei emisiuni televizate, potrivit HotNews.

UPDATE Preşedinţia Ucrainei a declarat pentru AFP că este pregătită să deschidă un coridor umanitar pentru a permite evacuarea a sute de civili ruşi care locuiesc în zonele pe care le ocupă în regiunea Kursk de la frontiera cu Rusia, dacă Moscova solicită acest lucru, notează AFP, citată de Agerpres.

UPDATE Ministerul rus al Apărării a declarat că Ucraina a desfășurat două batalioane mecanizate, tancuri şi vehicule blindate la aproximativ 10 kilometri de frontieră, la sud-est de oraşul Sudja, controlat de ucraineni. Oficialii de la Kiev nu au comentat noua ofensivă, iar declarațiile Rusiei privind amploarea luptelor nu au putut fi verificate. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi-a lăudat joi trupele pentru ofensiva de la Kursk şi a decorat mai multe unităţi militare cu distincții de stat, scrie Mediafax.

UPDATE Opt copii ucraineni luaţi de lângă familiile lor de către autorităţile din peninsula Crimeea, anexată şi controlată de Rusia şi plasaţi în orfelinate de stat s-au întors acasă joi, a declarat un înalt oficial ucrainean, transmite Reuters, citată de News.ro.

UPDATE Ministerul Apărării de la Moscova a afirmat că trupele sale au respins joi o contraofensivă ucraineană în regiunea Kursk din vestul Rusiei. Potrivit armatei ruse, forțele ucrainene au lansat opt valuri de atacuri în apropierea satelor Ulanok și Cherkasskaya Konopelka, dar au suferit pierderi grele. Blog-uri neoficiale ale armatei ucrainene au spus că forțele Kievului au obținut câteva progrese tactice limitate și au respins afirmațiile rusești că ar fi suferit pierderi grele, notează Reuters.

UPDATE Ucraina va „ajunge într-un punct” în care trebuie să organizeze alegeri pentru a-şi menţine sănătatea democrației, a declarat Keith Kellogg, trimisul special al preşedintelui american Donald Trump pentru Ucraina şi Rusia, pe 6 februarie. Kellogg a declarat anterior la 1 februarie că Ucraina ar trebui să urmărească organizarea de alegeri prezidențiale şi parlamentare până la sfârşitul anului, scrie Mediafax.

UPDATE Dispariție misterioasă pe front. Serviciul Național de Informații (NIS) din Coreea de Sud confirmă informațiile conform cărora trupele nord-coreene din Kursk au fost în afara liniei frontului încă de la mijlocul lunii ianuarie. Trupele nord-coreene trimise să lupte alături de Rusia în războiul împotriva Ucrainei nu au mai fost văzute pe câmpul de luptă de câteva săptămâni, alimentând speculațiile privind retragerea lor după pierderi semnificative, scrie Mediafax.

UPDATE Ambasadoarea Ucrainei în SUA, Oksana Markarova, a anunţat, vineri, că partea ucraineană a avut o întrevedere cu reprezentantul special al preşedintelui Donald Trump pentru războiul dintre Ucraina şi Rusia, Keith Kellogg. Potrivit ambasadoarei, aceasta nu este prima lor întâlnire, ci prima de când generalul Keith Kellogg a fost numit oficial reprezentant special al lui Trump pentru Ucraina. Numirea acestuia în funcția respectivă a avut loc luni, 3 februarie, scrie Rador.

UPDATE Vadim Stroikin, un cântăreț și compozitor rus care a vorbit împotriva războiului din Ucraina, a „căzut” de la fereastră, în timp ce oficialii de securitate îi percheziționau apartamentul, joi potrivit asociației pentru protejarea drepturilor omului OVD-Info, citată de site-ul Meduza.

UPDATE Grupul operativ KleptoCapture, unitatea special înființată de Statele Unite pentru a aplicat sancțiuni împotriva oligarhilor ruși, e desființată de Departamentul de Justiție. Resursele vor fi redirecționate spre combaterea cartelurilor de droguri şi a organizațiilor criminale transnaționale, a transmis procurorul general al SUA, Pam Bodi, într-un memorandum, relatează dpa, preluat de Agerpres.

UPDATE Canada este pregătită să se alăture proiectului de dezvoltare a scutului antirachetă "Iron Dome" propus de Donald Trump, a declarat joi ministrul canadian al apărării, Bill Blair, pe fondul tensiunilor cu Statele Unite, notează AFP, citat de news.ro.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1079: Explozie lângă Moldova, atac în Rusia, Zelenski furios și minciuna lui Musk! SUA au un plan de pace
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1078: Tribunal special, foc în Rusia și mister elucidat. Condiția lui Zelenski pentru negocieri cu Putin
/VIDEO/ Moarte misterioasă: O femeie de afaceri a decedat la salonul de înfrumusețare. Precizările Poliției
/VIDEO/ Moarte misterioasă: O femeie de afaceri a decedat la salonul de înfrumusețare. Precizările Poliției
/PROMO/ Ediție Specială „Întreabă Ghețu”, la Varnița: Cum rezistă cetățenii din Zona de Securitate
/PROMO/ Ediție Specială „Întreabă Ghețu”, la Varnița: Cum rezistă cetățenii din Zona de Securitate
Misterul morții la salonul de înfrumusețare: Ce se întâmplă la 4 zile de la decesul femeii de afaceri
Misterul morții la salonul de înfrumusețare: Ce se întâmplă la 4 zile de la decesul femeii de afaceri
/VIDEO/ Istoria, sub lupă: Ce spun autoritățile și istoricii despre manualele care ar „justifica crimele lui Antonescu”
/VIDEO/ Istoria, sub lupă: Ce spun autoritățile și istoricii despre manualele care ar „justifica crimele lui Antonescu”
Complicație rară în timpul nașterii? Ministra Sănătății spune de ce ar fi murit gravida la maternitatea din Edineț
Complicație rară în timpul nașterii? Ministra Sănătății spune de ce ar fi murit gravida la maternitatea din Edineț

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.