Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1032: Gluma lui Zelenski, dezvăluire rară și premieră pe front! Ungaria cere oficial ajutorul României

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 762: Navă atacată, demitere-surpriză și amenințare pentru Rusia. Zelenski: „Putin e o fiară bolnavă”

26 martie 2024, ora 22:58

Armata rusă a atacat Harkovul cu drone. În jurul orei 00:09, comandantul garnizoanei Harkov, Serghei Melnik, a scris că dronele rusești au fost observate pe teritoriul regiunii. La 00:23, Comandamentul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei a informat în canalul lor de Telegram despre o grupare de „shaheds” în Harkov. Oamenii au fost sfătuiți să nu ignore semnalele de alarmă aeriană. Ulterior, primarul orașului Harkov, Igor Terehov, a declarat că s-a auzit o explozie în Harkov. Șeful Administrației Militare a Regiunii Harkov, Oleg Sinegubov, a remarcat că ocupanții ruși efectuează atacuri cu drone. „Locuitorii din Harkov și din regiune: stați în adăposturi”, i-a îndemnat el.

UPDATE Ministrul Apărării din Polonia, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a dezvăluit planurile de construire a unei baze de elicoptere de luptă la aproximativ 70 de kilometri de granița țării cu Ucraina și Belarus, transmit EFE. În cadrul unei conferințe de presă la Lswidnik, în apropiere de orașul Lublin din estul Poloniei, ministrul polonez a detaliat că noua bază va ocupa aproape 100 de hectare și va găzdui elicoptere de luptă ale armatei, cum ar fi cele 96 de elicoptere AH-64 Apache. Achiziționarea acestor elicoptere a fost confirmată recent, în timpul unei vizite oficiale a președintelui polonez, Andrzej Duda, și a primului ministru, Donald Tusk, la Washington.

UPDATE Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis marți pe secretarul consiliului de securitate națională al Ucrainei și l-a înlocuit cu șeful agenției sale de spionaj extern, într-o nouă remaniere care urmează revizuirii înaltului comandament militar de luna trecută, potrivit Reuters. Zelenski, vorbind mai târziu în discursul său video nocturn, a declarat că Danilov a fost transferat la noi sarcini, detaliile urmând să fie făcute publice ulterior. El nu a oferit niciun motiv pentru îndepărtarea lui Danilov, dar a motivat înlocuirea prin faptul că se așteaptă la „o consolidare a capacităților strategice ale statului nostru de a prevedea și de a influența procesele de care depinde securitatea noastră națională”. „Consolidarea Ucrainei și reînnoirea sistemului nostru de stat în toate sectoarele vor continua”, a spus el.

UPDATE Vasil Maliuk, șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) i-a deranjat atât de tare pe ruși, încât un tribunal din Moscova l-a acuzat de „terorism” – pe 26 martie 2024 – și l-a plasat pe o listă a persoanelor căutate. Potrivit publicației ruse independente Meduza, acuzațiile se referă la o serie de comentarii făcute de șeful SBU în timpul interviurilor din ultimele zile, care sugerează implicarea SBU în atacurile asupra Flotei Rusiei de la Marea Neagră, Podului Crimeei și mai multor rafinării de petrol din Rusia.

UPDATE Apărarea antiaeriană ucraineană a reușit să intercepteze și să doboare două rachete hipersonice Zircon - cele mai moderne din arsenalul Rusiei, considerate de Vladimir Putin drept „arme fără egal”, au declarat surse militare pentru presa ucraineană. Fragmente despre care experții militari susțin că provin de la această rachetă au fost găsite pe o stradă dintr-un cartier al Kievului. Capitala Ucrainei a fost luni ținta unui atac cu rachete hipersonice lansate de Rusia.

UPDATE Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis marți pe Oleksii Danilov din funcția de secretar al Consiliului Național de Securitate de la Kiev, anunță agenția Ukrinform. Măsura a fost anunțată printr-un decret publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale a lui Zelenski. Tot prin decret președintele ucrainean l-a numit pe Oleksandr Litvinenko, fostul șef al Serviciului de Informații Externe al Ucrainei, în funcția de secretar al Consiliului de Securitate. Cancelaria lui Zelenski nu a oferit deocamdată explicații privind motivele înlocuirii lui Danilov din funcție. El ocupa această funcție din octombrie 2019 și era unul dintre cei mai cunoscuți oficiali ucraineni, atât pe plan intern, cât și internațional. Ukraîinska Pravda transmite că Zelenski a numit și un nou director al Serviciului de Informații Externe al Ucrainei. Spre deosebire de înlocuirea din funcție a generalului Valeri Zalujnîi, fostul comandant-șef al armatei ucrainene, după luni de speculații și zvonuri în acest sens, demiterea lui Danilov reprezintă o surpriză totală.

UPDATE Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a cerut din nou Occidentului, după ultimele atacuri aeriene masive lansate de Rusia, să furnizeze Ucrainei sisteme de apărare aeriană Patriot, afirmând că acestea sunt acum singura armă de care Ucraina are nevoie disperată pentru protecție.

UPDATE Guvernul francez ar putea rechiziționa fabrici de muniții și armament, o măsură excepțională impusă de regulă pe timp de război, pentru a accelera producția și livrările către forțele armate ucrainene, a declarat marți ministrul apărării Sebastien Lecornu.

UPDATE Trei persoane au fost rănite în cursul nopții în timpul unui atac ucrainean asupra regiunii ruse Belgorod, a declarat marți guvernatorul Viaceslav Gladkov, transmite The Kyiv Independent. Potrivit oficialului, localitatea Golovchino, situată la aproximativ 20 de kilometri de granița cu regiunea ucraineană Sumî, ar fi fost lovită de ucraineni.

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi că omologul său rus Vladimir Putin este o „fiară bolnavă şi cinică”, după ce şeful Kremlinului a acuzat din nou Ucraina că se află într-un fel sau altul în spatele atacului de vineri seară asupra sălii de concerte din Moscova, în ciuda faptului că atentatul soldat cu aproape 140 de morţi a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic (SI), informează EFE.

UPDATE Ucraina a revendicat încă o lovitură reușită asupra Flotei ruse a Mării Negre. Purtătorul de cuvânt al marinei ucrainene, Dmitro Pletenciuk, a declarat că nava de debarcare Konstantin Olșanski, pe care Rusia a capturat-o de la Ucraina în 2014, a fost lovită cu o rachetă Neptun, conform Reuters și The Kyiv Independent. „În prezent, această navă nu este capabilă de luptă”, a spus Pletenciuk. Nava Konstantin Olshanski a fost capturată de ruși de la ucraineni în 2014, odată cu anexarea Crimeei. În momentul în care s-au retras din peninsulă, militarii ucraineni au fost nevoiți să abandoneze această navă de desant, mai multe corvete, un submarin și alte nave mai mici.

UPDATE După atacurile de succes asupra Podului Crimeea, Federația Rusă nu îl folosește pentru a furniza arme și mijloace de distrugere. Înainte de aceasta, treceau pe zi 42-46 de trenuri care transportau arme și muniții, acum doar 4-5, patru dintre ele sunt trenuri de călători, unul este pentru transportul bunurilor de larg consum. Despre acest lucru a vorbit șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasili Maliuk, într-un interviu pentru ICTV Facts, care a fost difuzat la telefon. Pe de altă parte, există comunicații rutiere, dar sunt limitate. Totodată, el a menționat că ocupanții lucrează la restaurarea completă a acestuia. Dacă se va întâmpla acest lucru, reacția din partea Ucrainei va fi pe măsură. „Când vor restabili suporturile, poate că vor începe să miște din nou muniția. Apoi, de fapt, le vom spune încă o dată„Bună ziua”. Totul are timpul său, să nu grăbim lucrurile. Noi, desigur, au potențialul de distrugere completă”, a asigurat Maliuk.

UPDATE Islanda alocă aproximativ 2 milioane de euro inițiativei cehe de a cumpăra obuze pentru Ucraina. Acest lucru a fost raportat pe site-ul guvernului țării.

UPDATE Atacul asupra sălii de concerte Crocus din Moscova este un eșec semnificativ al agențiilor ruse de informații și de aplicare a legii. După cum se precizează într-un raport recent al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), dovezile disponibile nu indică nicio teorie complexă a conspirației împotriva Federației Ruse. Dar faptul că Kremlinul și ultranaționaliștii dau vina pe Ucraina pentru atacul efectuat de Statul Islamic ar putea costa scump securitatea internă a Federației Ruse și viața populației civile. Analiştii ISW cred că Kremlinul şi propagandiştii săi ultranaţionalişti ignoră ameninţarea clară pe care operaţiunile islamiste din interiorul Rusiei o reprezintă pentru securitatea internă şi populaţia acesteia de a acorda prioritate propagandei şi de a răspândi acuzaţii false de implicare a Ucrainei. Kremlinul a decis că valoarea informațională a învinuirii Ucrainei pentru atacul de la Crocus merită orice risc la adresa securității interne și a victimelor civile pe care le poate suporta Federația Rusă din cauza incapacității sale de a contracara în mod adecvat amenințarea radicală a islamiștilor din interiorul statului.

UPDATE Uniunea Europeană și-a dublat capacitatea de producție de obuze într-un an, până la un milion, pentru a aproviziona Ucraina, și o va dubla din nou pentru a ajunge la două milioane anual în 2025, a explicat comisarul european pentru Piața Internă, Thierry Breton.

UPDATE Forțele ucrainene se află într-o situație „dificilă” în apropiere de orașul Ceasiv Iar, în estul țării, unde Rusia își concentrează ofensiva, a anunțat luni armata ucraineană, potrivit AFP. Moscova a făcut progrese pe acest front în ultimele luni, forțându-și avantajul, în timp ce Kievul se confruntă cu o penurie de muniții furnizate de aliații săi occidentali.

UPDATE Soţia lui Vladimir Kara-Murza, un opozant care ispăşeşte o pedeapsă de 25 de ani de închisoare, se declară în favoarea unui schimb de deţinuţi politici atunci când „vieţile oamenilor sunt în joc”, după ce anturajul lui Alaksei Navalnîi, căruia Vladimir Kara-Murza îi era un vechi prieten, a anunţat că un acord cu autorităţile ruse în vederea unui schimb era „în curs şi în faza finală” înainte de moartea acestuia la jumătatea lui februarie într-o colonie penitenciară în Arctica, relatează AFP. Întrebată dacă există negocieri similare în cazul lui Vladimir Kara-Murza, alt lider al opoziţiei, soţia acestuia, Evghenia, a răspuns că nu ştie dacă există „negocieri active”. „Însă ştiu că era o metodă de eliberare a anumitor disidenţi în perioada sovietică. Cred că dacă aacest lucru a fost posibil în epoca sovietică, în timpul Războilui Rece (...), este cu siguranţă posibil în prezent”, a declart ea într-o conferinţă de presă organizată de către Asociaţia Corespondenţilor la ONU (ACANU).

UPDATE Militarii ucraineni au publicat o nouă înregistrare video cu explozia spectaculoasă a unui tanc rusesc după ce acesta suferă o detonare a munițiilor de la bord, scrie HotNews. În cazul de față este vorba de un tanc T-80 lovit de o dronă FPV:

UPDATE Statele Unite au inclus luni pe lista de sancțiuni doi antreprenori din Rusia și alte 18 companii ce nu erau vizate până acum de penalități economice ale Washingtonului în legătură cu războiul din Ucraina. Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Departamentului Trezoreriei americane, 15 dintre companii au sediul în Rusia și celelalte 3 sunt companii străine cu sediul în Cipru, Emiratele Arabe Unite și Estonia.

UPDATE Costul reparării pagubelor provocate de atacurile rusești asupra infrastructurii energetice ucrainene de săptămâna trecută se va ridica, probabil, la „miliarde”, a declarat ministrul Energiei din această țară. În ceea ce privește costul reparațiilor, „cifrele reale vor fi după evaluarea pagubelor, dar cred că este vorba de miliarde, cu siguranță”, a declarat reporterilor German Gerașcenko.

/VIDEO/ Verde-n ochi: Salariile mizerabile ale profesorilor vs. pensiile obraznice ale judecătorilor Curții Constituționale
/VIDEO/ Verde-n ochi: Salariile mizerabile ale profesorilor vs. pensiile obraznice ale judecătorilor Curții Constituționale
/VIDEO/ O mie de sate și comune nu au farmacii. Îngrijorările sătenilor, preponderent bătrâni, și planurile autorităților
/VIDEO/ O mie de sate și comune nu au farmacii. Îngrijorările sătenilor, preponderent bătrâni, și planurile autorităților
/FOTO/ Surpriză pentru vameșii de la Costești. Ce au descoperit în mașina unui moldovean, care se întorcea din Slovacia
/FOTO/ Surpriză pentru vameșii de la Costești. Ce au descoperit în mașina unui moldovean, care se întorcea din Slovacia
/VIDEO/ Revelion de poveste la TV8! „Duelul generațiilor”: Surprizele pregătite în show-ul cu artiști celebri
/VIDEO/ Revelion de poveste la TV8! „Duelul generațiilor”: Surprizele pregătite în show-ul cu artiști celebri
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1032: Gluma lui Zelenski, dezvăluire rară și premieră pe front! Ungaria cere oficial ajutorul României
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1032: Gluma lui Zelenski, dezvăluire rară și premieră pe front! Ungaria cere oficial ajutorul României

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1032: Gluma lui Zelenski, dezvăluire rară și premieră pe front! Ungaria cere oficial ajutorul României

21 decembrie 2024, ora 21:14

Războiul din Ucraina a intrat sâmbătă în a 1032-a zi. Din februarie 2022, de la începutul invaziei ruse, Organizația Națiunilor Unite a înregistrat oficial decesele a peste 12.300 de civili în Ucraina, precum și peste 27.800 de răniți, relatează Ukrainska Pravda. Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, solicită o creștere a bugetului pentru apărare, invocând Rusia ca principal pericol. „Dacă Putin atacă, trebuie să fim capabili să mergem la război”, a declarat oficialul, potrivit Spotmedia.

Cel puțin șapte drone au lovit orașul rus Kazan în dimineața zilei de 21 decembrie, lovind clădiri rezidențiale, între care un imobil de lux cu 32 de etaje, informează pravda.com.ua, citând agenția rusă de știri TASS. Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat numirea în funcţia de ambasador în Turcia a unui politician şi membru al comunităţii tătare din Crimeea care a fost închis timp de aproape trei ani de Rusia. Zelenski a făcut cunoscut, într-un comunicat, că a aprobat decizia de a-l trimite pe „Nariman Celal în Turcia”, ca ambasador.

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut, în glumă, boxerului Oleksandr Usyk să-l cruţe pe rivalul său Tyon Fury în cursul meciului lor de sâmbătă, pentru a nu pune în pericol ajutorul militar al Londrei pentru Ucraina. "De aceea, atunci când îl vei învinge pe Fury, nu-l lovi prea tare, pentru că nu vrem ca ei să interzică Storm Shadow", a continuat Zelenski, referindu-se la numele britanic al unei rachete de croazieră franco-britanice furnizată de Londra ca ajutor militar pentru Kiev, informează Agerpres.

UPDATE Într-o perioadă în care instabilitatea mondială devine tot mai vizibilă, războiul hibrid pe care Rusia îl duce în Europa se intensifică, iar frica de escaladare ne împinge să privim cu îngrijorare proliferarea nucleară globală, scrie Timothy Garton Ash în The Guardian.

UPDATE Ucraina se confruntă cu decizii dificile din cauza lipsei acute de trupe pe linia frontului. Armata ucraineană este epuizată și este formată din ce în ce mai mult din bărbați în vârstă, însă Zelenski este reticent în a reduce vârsta de mobilizare de la 25 de ani, scrie The Guardian.

UPDATE Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a interceptat o convorbire telefonică rusească care sugerează că trupele nord-coreene trimise să lupte pentru Rusia pe frontul ucrainean, în regiunea Kursk, suferă sute de pierderi, potrivit publicației Kyiv Independent. În convorbirea interceptată de SBU pe 18 decembrie, o asistentă de la un spital din Moscova îi spune soțului ei, un soldat care luptă în regiunea Kursk, că luptătorii răniți sunt aduși cu trenul.

UPDSTE Rusia a atacat orașul Zaporojie, rănind patru persoane, inclusiv un băiat de 12 ani, a informat guvernatorul regional Ivan Fedorov. Atacul a avariat un bloc cu 9 etaje din oraș, a spus Fedorov. Zaporojie este o țintă frecventă a atacurilor rusești. O lovitură cu rachete împotriva orașului pe 10 decembrie a ucis 10 persoane și a rănit 22. Atacul a distrus și o clinică medicală privată și a deteriorat mai multe clădiri, potrivit Spotmedia.

UPDATE Armata rusă a anunțat cucerirea unui sat ucrainean situat în apropiere de orașul Kurahove, din estul Ucrainei, în urma unui avans semnificativ în regiunea Donețk, anunță Ministerul rus al Apărării.

UPDATE Într-o mișcare crucială pentru susținerea economiei Ucrainei în fața agresiunii rusești, Fondul Monetar Internațional (FMI) a aprobat vineri o plată de 1,1 miliarde de dolari pentru Ucraina, scrie Adevărul.

UPDATE Preşedintele ucrainean, Volodimyr Zelenski, a declarat sâmbătă că s-a întâlnit cu directorul CIA, William Burns, în Ucraina, deşi acest tip de întâlnire este rar dezvăluit de la invazia lansată de Rusia, comentează AFP, potrivit Agerpres.

UPDATE Trailerul oficial al unui film satiric despre moartea lui Vladimir Putin stârnește un entuziasm considerabil în rândul ucrainenilor. Filmul este programat să fie lansat în cinematografele din Ucraina, o țară afectată de război, în jurul datei de 16 ianuarie 2025. Moartea dictatorului rus și căderea regimului său sunt legate de multe dintre speranțele ucrainenilor pentru o nouă eră în istoria globală. În acest context, Vega Investments a decis să realizeze un film pe acest subiect, conform informațiilor publicterestroboz.ua, notează Realitatea.

UPDATE O dronă a Rusiei a lovit un bloc de apartamente din Harkov. Cel puțin șase persoane au fost rănite, inclusiv un copil, potrivit Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei. Atacul a provocat un incendiu, potrivit Spotmedia.

UPDATE Aeroportul din orașul rus Kazan s-a redeschis sâmbătă, după ce a fost închis temporar mai devreme în cursul zilei, în urma unui atac ucrainean cu drone, a anunțat Rosaviatsia, organismul rus de supraveghere a aviaţiei, potrivit Reuters. Agențiile ruse de presă de stat au relatat atacul cu drone asupra unui complex rezidențial și a altor zone din Kazan, la aproximativ 800 km est de Moscova.

UPDATE Ucraina a efectuat primul atac exclusiv cu vehicule terestre fără pilot (UGV) și drone FPV, reușind să distrugă poziții rusești la Lipți, în apropiere de Harkov. Această operațiune marchează un pas important în utilizarea tehnologiilor avansate pentru a suplini deficitul de personal al armatei ucrainene și pentru a răspunde provocărilor impuse de conflictul cu Rusia, scrie Kyiv Post.

UPDATE Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a spus că își poate imagina soldații germani în Ucraina, dar numai dacă există o încetare a focului. „Vreau să clarific un lucru: până la sfârşitul războiului, nu vor mai fi soldaţi germani pe pământul ucrainean”, a declarat ministrul, notează Spotmedia.

UPDATE Forțele ucrainene au atacat cu succes pozițiile rusești folosind doar sisteme robotizate în loc de infanterie, a declarat vineri un purtător de cuvânt al armatei. Comentând informațiile, Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a spus că atacul a evidențiat diferența de atitudine față de trupele din prima linie prezentată de Rusia și de Ucraina, scrie Kiev Independent.

UPDATE Premierul ungar Viktor Orban a afirmat sâmbătă că livrările de energie către Ungaria prin Ucraina vor deveni din ce în ce mai dificile şi că „este mai bine să presupunem că nimic nu va veni de acolo”, scrie agenția ungară de presă MTI. Cu ajutorul României și Bulgariei, în cooperare cu acestea, Ungaria are rutele şi resursele necesare pentru a se asigura că gospodăriile şi economia ungară nu suferă, a adăugat Orban în conferinţa sa de presă anuală, la Budapesta, potrivit Agerpres. El a vizitat cele două ţări cu o zi înainte.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia va continua să răspundă „de fiecare dată” atacurilor ucrainene susținute de Occident. Acesta a făcut referire la atacurile recente efectuate de Ucraina asupra unor obiective din Rusia, inclusiv o uzină chimică din regiunea Rostov, lovită de rachete americane ATACMS și britanice Storm Shadow. Conflictul din Ucraina continuă să evolueze, iar atacurile reciproce subliniază intensificarea tensiunilor între cele două părți.

UPDATE Consilieri ai viitorului preşedinte american Donald Trump le-au transmis oficialilor europeni că el va cere statelor membre NATO să-şi crească bugetele Apărării până la 5% din PIB, faţă de ţinta actuală de 2%, care nici aceasta nu este atinsă de o parte dintre membri, şi că intenţionează să continue să ofere Ucrainei ajutor militar în războiul cu Rusia, scrie vineri Financial Times (FT).

UPDATE Guvernul georgian al premierului Irakli Kobahidze a anunţat vineri decorarea şi chiar promovarea responsabililor sancţionaţi de Occident pentru reprimarea protestelor antiguvernamentale organizate de opoziţia care nu recunoaşte rezultatul alegerilor legislative, scriu agenţiile Reuters şi EFE. Printre cei decoraţi, cu medalia „Ordinul de Onoare”, se numără ministrul de interne Vahtang Gomelauri, care în plus a fost numit vicepremier. Au fost de asemenea decoraţi mai mulţi responsabili din Ministerul de Interne. Aceştia din urmă, ministrul menţionat şi încă un vicepremier, Aleksandr Darahvelidze, au fost sancţionaţi joi de SUA şi Marea Britanie, ei având astfel de acum înainte interdicţii de viză în aceste ţări şi fiindu-le îngheţate eventualele averi acolo.

UPDATE Ministerul rus al Apărării a anunțat vineri că a distrus patru baterii antiaeriene Patriot în atacul cu rachete efectuat mai devreme asupra Kievului şi care a urmat ameninţărilor voalate lansate joi de preşedintele rus Vladimir Putin despre testarea rachetei balistice hipersonice Oreşnik ţintind capitala Ucrainei, informează agenţia spaniolă de presă EFE.

UPDATE Premierul slovac Robert Fico merge la Moscova, săptămâna viitoare, pentru discuții cu președintele rus Vladimir Putin privind aprovizionarea cu gaze, a anunțat vineri președintele sârb Aleksandar Vucic, relatează Kyiv Independent.

UPDATE Cine urmărește demult spațiul informațional al Federației Ruse, rețelele sociale sau televiziunile, nu are cum să nu fi remarcat numeroasele discuții și reportaje, uneori dramatice, din ultima vreme despre familii care-și dispută compensațiile pe care Federația Rusă le acordă militarilor morți pe front. Sumele acordate diferă în funcție de regiune sau stat, dar poate depăși chiar și 100.000 de dolari, notează HotNews.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1031: Atac cibernetic, explozii la Kiev și condiția lui Zelenski! Putin: „Când e liniște, ne plictisim”
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1030: Semnal clar, atac masiv în Rusia și duelul propus de Putin. Alertă: „Moldova e o țintă ideală”
„Se distribuie masiv o listă pe rețele sociale. E photoshopată”: Ce salarii ridică de fapt deputații din Moldova
„Se distribuie masiv o listă pe rețele sociale. E photoshopată”: Ce salarii ridică de fapt deputații din Moldova
/VIDEO/ O mie de sate și comune nu au farmacii. Îngrijorările sătenilor, preponderent bătrâni, și planurile autorităților
/VIDEO/ O mie de sate și comune nu au farmacii. Îngrijorările sătenilor, preponderent bătrâni, și planurile autorităților
/VIDEO/ Verde-n ochi: Gazul otrăvit al Rusiei. Cum Moldova a ajuns din nou în capcana Gazprom?
/VIDEO/ Verde-n ochi: Gazul otrăvit al Rusiei. Cum Moldova a ajuns din nou în capcana Gazprom?
/VIDEO/ Revelion de poveste la TV8! „Duelul generațiilor”: Surprizele pregătite în show-ul cu artiști celebri
/VIDEO/ Revelion de poveste la TV8! „Duelul generațiilor”: Surprizele pregătite în show-ul cu artiști celebri
Criză de specialiști în funcții bine plătite! Spicherul Parlamentului: „E foarte complicat să atragi oameni potriviți”
Criză de specialiști în funcții bine plătite! Spicherul Parlamentului: „E foarte complicat să atragi oameni potriviți”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.