Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 935: Atac în Rusia, bloc bombardat la Harkov și prognoza lui Budanov. ISW: Kievul avansează la Kursk

/VIDEO/ Tulburător! O pensionară a dat safeul cu bani escrocilor. S-au dat drept anchetatori

missing
06 aprilie 2024, ora 23:22

O bătrână din capitală a rămas fără 400 de mii de lei. Experiența tristă, prin care i-a fost dat să treacă la vârsta de 76 de ani, ne-a fost relatată de fiica ei. Cazul este clasic și cunoscut multor moldoveni: o persoană se dă drept fiica victimei și comunică, plângând, că a provocat un accident. Pe fir intră o pretinsă anchetatoare care cere bani de la bătrână pentru a nu porni un proces penal. Pensionara, auzind de tragedia produsă de fiica ei, a scos safeul cu bani, fără să știe câți exact sunt și i-a dat unui bărbat, care s-a prezentat drept șoferul anchetatoarei. Abia după ce familia s-a prins că totul a fost o înșelătorie, a anunțat poliția. Cea adevărată, desigur. Datorită unor camere de supraveghere, patru suspecți au fost prinși. Banii însă nu au fost întorși, deocamdată, și nici nu există vreo siguranță că vor reveni în posesia victimei.

„S-a întâmplat pe 25 martie, după ora 5 seara. Mama a fost telefonată de o persoană care părea să plângă. Ea (mama) a înțeles că sunt eu, că mi s-a întâmplat ceva, un accident, de care sunt vinovată eu. A venit poliția, am fost luată la spitalul nr.3, cu mâinile în cătușe. O fată. Apoi, a fost sunată de o femeie care s-a dat drept anchetator care a spus că victima este de acord să se ajungă la o înțelegere, dar cere bani - 200 de mii. Mi-a zis că dată sunt de acord, atunci să fiu gata să plătesc. Mama s-a stresat foarte tare. În februarie, și-a pierdut fiul. Când i s-a spus că mi s-a întâmplat pretinsa nenorocire, fiind convinsă că eram eu la telefon, le-a spus că le va plăti, doar că banii erau în safeu, iar codul nu îl cunoștea. I-au cerut să caute cheile, să scrie pe o foaie, în adresa unui colonel, că roagă să nu fie deschisă cauză penală”.

Mama acestei femei este printre cele mai recente victime ale escrocheriilor, cunoscute în spațiul public „ruda implicată în accident”. Bătrâna a fost ținută de vorbă la telefon pe durata unei ore și jumătate. După un șir de discuții, femeia a luat safeul, l-a pus într-o pungă și a ieșit afară pentru a-l transmite unui bărbat, care pretindea a fi șoferul anchetatoarei. A dat toți banii care erau acolo. Cât mai exact, nici ea nu știa, pentru că erau banii familiei. Pensia ei, salariul fiicei și încă niște sume ale unei alte rude, care avea nevoie de ei pentru un tratament. Am întrebat-o de ce țineau așa sume de bani acasă și nu pe un cont bancar. Ne-a spus că, după celebra fraudă bancară, nu mai are încredere în sistem. După ce a plecat așa-zisul șofer, cu tot cu bani, fiica bătrânei a revenit acasă. A descuiat ușa cu cheia, iar șocul bătrânei a fost greu de ascuns. 

„Descui ușa cu cheile mele, iar acolo mama se uită la mine de parcă eram căzută din cer. Și mă întreabă ce am făcut, fiind convinsă că eu eram cea de la telefon. O întreb ce mai exact am făcut. Îmi zice că mă deplasam pe linia roșie, în mijlocul drumului și stăteam pe computer. Încerc să-i explic că nu sunt adolescentă de 15 ani ca să mă plimb și să stau cu nasul în telefon. Singurul meu drum este de la casa ei - acasă. La 7 dimineața, observ foaia adresa unui pretins colonel și o întreb ce a făcut. Și ea: cum ce? Ai comis accident, ai ajuns la spital, ești în cătușe, doctorii îți cos buza, ai ceva la plămâni. Am dat toți banii. 

Era stresată. Mi-a zis că m-a apelat pe telefonul mobil și că a vorbit cu mine, pe când eu, în acea seară, nu am avut niciun apel din partea ei. Ultima dată când am vorbit cu ea a fost la 17 seara, când i-am zi că ies să plimb câinele. Ei au început să-i sune peste 15-20 de minute, după sunetul meu”. 

Când a înțeles că mama ei a fost trasă pe sfoară de escroci, fiica a sunat la poliție. Momentul cu șoferul a nimerit pe camere de supraveghere, iar suspecții au fost reținuți, în scurt timp. 

„Am înțeles că patru persoane au fost reținute, au fost găsite. Cred că datorită imaginilor de pe camerele de supraveghere, instalate de vecini. Unul dintre ei este minor, a fost eliberat pentru că nu are 18 ani încă. A fost găsit cel care... - Unde a fost eliberat? - Acasă, cred că a fost eliberat. - A fost găsit cel care a venit după bani. Mama încă l-a ajutat să pună totul în rucsac. Astăzi am fost chemate la poliție unde ne-a fost prezentat safeul deschis, cu un portofel deschis, niște hârtii - lucruri neînsemnate. Bateriile de la safeu. Ne-au spus că speră să găsească și banii”. 

Șoferul, când și-a făcut apariția lângă scara bătrânei, era cu o mască medicinală pe față. Pensionara a recunoscut ghiozdanul în care a pus safeul. Familia este sigură că nimeni altcineva nu știa că aveau bani în locuință, doar cei de-ai casei. Un alt detaliu care le-a atras atenția este că toți vorbeau limba rusă. Sunt și alte momente care le pun în gardă. 

„Ei știau că la 17 mă duc să plimb câinele, au telefonat în acel moment ei. - Știau că trebuie să folosească o voce de femeie. - Da, de unde știau că trebuie să folosească o voce de femeie? Nu înțeleg. De ce nu au vorbit cu voce de bărbat? Mama este convinsă că a vorbit cu mine. Nu am idee. Poate pătrund în conversațiile noastre și ne ascultă discuțiile. Poate ne urmăresc, minorii aceștia sunt tot timpul pe alături. Poate au monitorizat când vin, când plec. Nu doar eu. Îi înșală pe bătrâni, pentru că ei nu prea cheltuie, adună bani pentru înmormântare sau pentru bătrâneți. Iau de la ei ultimii bani”.

Poliția a mai aflat, între timp, că mașina folosită pentru preluarea banilor a fost una închiriată. Mai apoi s-a aflat și suma prejudiciului - peste 400 de mii de lei.

 Un reportaj de Constantin Niculae și Veronica Gherbovețchii 

Imagine și montaj de Vlad Glinjan

Găgăuzialand, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova și cum îi susținem pe cei deja prezenți, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți și Dumitru Vicol, analist financiar.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.

/VIDEO/ Chișinău inundat, motiv de distracție pentru tineri: Scena din "Titanic" sau "Hora din Moldova", în mijlocul străzii pline de apă
/VIDEO/ Chișinău inundat, motiv de distracție pentru tineri: Scena din "Titanic" sau "Hora din Moldova", în mijlocul străzii pline de apă
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Caruselul lui Șor! Un om din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc, sponsor de milioane al „GagauziyaLand”
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Caruselul lui Șor! Un om din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc, sponsor de milioane al „GagauziyaLand”
/VIDEO/ L-au adus la lacrimi. Gabriel Nebunu, declarații șocante despre showbizul autohton și relația cu Zinaida Julea: „E idolul meu”
/VIDEO/ L-au adus la lacrimi. Gabriel Nebunu, declarații șocante despre showbizul autohton și relația cu Zinaida Julea: „E idolul meu”
/VIDEO/ „Secretul banilor” la TV8: Primul interviu oferit presei de către ministra Finanțelor, Victoria Belous
/VIDEO/ „Secretul banilor” la TV8: Primul interviu oferit presei de către ministra Finanțelor, Victoria Belous
/VIDEO/ Transformă trotuarele și piețele în scene de spectacol. Poveștile a doi artiști stradali, care încântă trecătorii din Chișinău
/VIDEO/ Transformă trotuarele și piețele în scene de spectacol. Poveștile a doi artiști stradali, care încântă trecătorii din Chișinău

/VIDEO/ Agresorii familiali, supravegheați cu brățări electronice. 500 poartă aceste dispozitive

missing
15 septembrie 2024, ora 10:00

Pentru acte de violență domestică, în funcție de gravitatea infracțiunii, agresorii se pot alege cu până la 15 ani de închisoare. Însă, mulți se aleg cu pedepse mai blânde, dacă acceptă să-și recunoască vinovăția. O bună parte dintre cei care își consumă pedepsele în libertate sunt monitorizați electronic, cu ajutorul unor brățări speciale. În prezent, peste 500 de persoane poartă aceste dispozitive, scopul cărora este de a proteja victima în cazul în care agresorul se apropie prea mult de ea. 

„Pentru violența în familie, art. 201 din Cod Penal, prevede munca neremunerată în folosul comunității și închisoarea. Munca neremunerată în folosul comunității de la 60 până la 140 de ore, iar închisoarea pentru al.1 până la 4 ani, al. 2 cu agravantele stabilite până la 6 ani, și tot așa până la aliniatul 4 cu 15 ani de închisoare”, spune șeful direcției activitate analitică, Inspectoratul Național de Probațiune, Iurie Mahu.

În cazul în care pedeapsa este executată în libertate, sunt situații când judecătorul poate decide ca agresorul să fie monitorizat electronic. Cu alte cuvinte, i se fixează o brățară care îl localizează mereu.

„Dispozitivul de monitorizare electronică este aplicat agresorului, care se fixează la piciorul agresorului, iar un dispozitiv este propus pentru a-l prelua victima, pentru a-i fi asigurată securitatea ei. În cazul în care victima refuză, poate face în scris un refuz în care nu acceptă acel dispozitiv. Acel dispozitiv de monitorizare electronică, de fapt, semnalizează atunci când agresorul se apropie de victimă mai aproape de 200 de metri. Respectiv, atenționează victima ca să se îndepărteze sau persoana care este agresor se află în nemijlocita apropiere, și se întreprind anumite măsuri de a asigura securitatea și integritatea personală”. 

Instituirea monitorizării electronice, în special pentru cei care comit infracțiuni de violență domestică, a început să fie aplicată în anul 2021, printr-o modificare legislativă. În acel an, au fost 502 agresori monitorizați, în anul următor au fost cu 300 mai mult. Anul trecut, în jur de 900 de persoane erau supravegheate cu aceste brățări, iar la momentul de față sunt 544. 

Pedeapsa maximă pentru violența în familie prevede 15 ani de închisoare. Se aplică în cazul în care victima moare sau a fost grav rănită. 

„Actualmente, reieșind din considerentul că în ultima perioadă comiterea de infracțiuni a cunoscut o accelerare. Din câte cunosc, instituțiile statului lucrează la un sistem informațional unde o să aibă acces organele de drept, unde o să fie mult mai bine monitorizată situația pe teren și care o să ofere pârghii organelor de drept din teritoriu ca să informeze persoanele despre potențiali agresori, despre situațiile care se întâmplă în societate. Oamenii vor fi mai informați, informația o să fie mai accesibilă și cred că este ceva bun, deoarece, cum v-am spus, în ultima perioadă, statistic în primele 6 luni ale anului 2023 infracțiunea de violență în familie cu survenirea decesului au fost 22 de cazuri. În prima perioadă a anului 2024 numărul a crescut”, spune avocatul Gheorghe Popa.

Sunt cazuri când femeile ajung să-și omoare partenerii, după ce au fost supuse sistematic abuzurilor domestice. Însă, legitima apărare, o prevedere stipulată în Codul Penal, prin care persoana este absolvită de vină, este greu de demonstrat în instanță. 

„Fiecare persoană are dreptul la autoapărare, dar autoapărarea trebuie să fie direct proporțională cu atacul. În materia penală sunt niște condiții de autoapărare, și auto apărarea trebuie să fie proporțională cu atacul care este manifestat asupra persoanei. Trebuie să fie atacul direct, real și material, iar autoapărarea nu trebuie să depășească acele limite ale atacului, ale agresorului. În cazul când se depășește autoapărarea, aici intervin alte prevederi ale codului penal”.

Pe lângă articolul 201 din Codul Penal, care prevede pedepse pentru violență în familie, recent, în legislația națională, a fost introdusă noțiunea de „femicid”. S-a întâmplat după omorul tinerei Ana-Maria, care, însărcinată fiind, a fost răpită din stradă, agresată sexual, iar mai apoi ucisă. 

„Femicidul reprezintă cea mai gravă formă a violenței împotriva femeii, manifestată prin omor intenționat, vătămare gravă a integrității corporale cauzată în urma prejudecății de gen. Din punctul meu de vedere, este o noțiune care vine să prevadă unele urmări care pot veni în urma comiterii infracțiunii de violență în familie sau a contravenției de violență în familie. Este bine, deoarece legiuitorul manifestă interes. Scopul este de a preveni, și este mai ușor să prevenim decât să soluționăm o problemă”. 

Potrivit Biroului Național de Statistică, anul trecut, în urma infracțiunilor de violență în familie înregistrate, au suferit 685 persoane. Cel mai des victime ale violenței în familie sunt femeile, în special cele în vârstă de 35-64 ani. Printre victime sunt și copii, numărul băieților fiind dublu față de cel al fetelor. 

Un reportaj realizat de Gabriela Ursu 
Imagini și montaj de Vlad Glinjan 

/VIDEO/ „M-a bătut de la nimic”. Mărturia unei supraviețuitoare a violenței domestice, aflată într-un centru

Noua ediție „Verde-n ochi” cu Mariana Rață este despre una dintre cele mai importante manipulări folosite de cei care sunt împotriva apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Interviu exclusiv cu fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. /Detalii din culisele luptei politice cu Plahotniuc, dar și despre confruntarea cu Putin.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.

/VIDEO/ Moldova sau Veneția? Imagini ca în filme din raioane: Mașini scoase cu macaraua de sub apă și drumuri transformate în râuri
/VIDEO/ Moldova sau Veneția? Imagini ca în filme din raioane: Mașini scoase cu macaraua de sub apă și drumuri transformate în râuri
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Caruselul lui Șor! Un om din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc, sponsor de milioane al „GagauziyaLand”
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Caruselul lui Șor! Un om din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc, sponsor de milioane al „GagauziyaLand”
/VIDEO/ Terifiant! Două tinere luate de apă au ajuns sub roțile unei mașini, pe o stradă din Chișinău. Alți locuitori înoată pe drumuri
/VIDEO/ Terifiant! Două tinere luate de apă au ajuns sub roțile unei mașini, pe o stradă din Chișinău. Alți locuitori înoată pe drumuri
/VIDEO/ „Secretul banilor” la TV8: Primul interviu oferit presei de către ministra Finanțelor, Victoria Belous
/VIDEO/ „Secretul banilor” la TV8: Primul interviu oferit presei de către ministra Finanțelor, Victoria Belous
/VIDEO/ Chișinău, oraș sub ape. Bîc a ieșit din maluri, iar Centrul Capitalei s-a transformat în râu. La Durlești a curs cu găleata
/VIDEO/ Chișinău, oraș sub ape. Bîc a ieșit din maluri, iar Centrul Capitalei s-a transformat în râu. La Durlești a curs cu găleata

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.