Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1078: Tribunal special, foc în Rusia și mister elucidat. Condiția lui Zelenski pentru negocieri cu Putin

O insulă în largul Coastei Scoției, scoasă la vânzare. La cât se ridică prețul celor peste 180 de hectare, numite Sanda

missing
27 aprilie 2024, ora 16:30

O insulă privată idilică de peste 180 de hectare este scoasă la vânzare în largul coastei de vest a Scoției. Proprietarul va avea la dispoziție plaje cu nisip fin, șapte case, un pub, un heliport și o turmă de oi, pentru care trebuie să plătească 3,1 milioane de dolari, relatează CNN și Libertatea.

Insula Sanda se află între Scoția și Irlanda de Nord, în largul vârfului sudic al peninsulei Kintyre, devenită celebră datorită cântecului „Mull of Kintyre” din 1977 al lui Paul McCartney și Wings.

Insula are o istorie interesantă. A fost vizitată de regele scoțian Robert the Bruce și de regele Hacon al Norvegiei, iar capela sa are legături cu Sfântul Columba și Sfântul Ninian. Insula a avut numeroși proprietari de-a lungul anilor, dar cel mai faimos este Jack Bruce din trupa rock Cream. Accesul pe insulă se face cu barca sau cu elicopterul. Acolo, printre verdeața bucolică, mărginită de stânci, se află șapte proprietăți rezidențiale – patru la capătul nordic și trei la cel sudic, chiar lângă un far pitoresc. Locuințele pot găzdui până la 26 de persoane, ceea ce este suficient pentru o mică aglomerație la Byron Darnton Tavern, numită după o navă care a naufragiat în largul insulei în 1946. A fost înființată în 2003 de foștii proprietari Dick și Meg Gannon și, timp de mai mulți ani, a servit clienții care soseau cu barca, dar s-a închis după ce insula a fost cumpărată în 2010 de omul de afaceri elvețian Michi Meier.

O cârciumă proprie 

Pub-ul „a avut parte de multă acoperire în presă și a fost deschis în timpul lunilor de vară”, explică Tom Stewart-Moore, șeful agenției rurale pentru Scoția la Knight Frank, agenția care s-a ocupat de vânzare. „Pentru următorul proprietar oferă posibilitatea de a o păstra fie ca pe o zonă privată, fie de a diversifica și de a extrage ceva bani prin oferirea de sejururi cu utilizare exclusivă, unice, cu cazare de înaltă clasă. Există, de asemenea, opțiunea de a redeschide pub-ul pentru a oferi ceva pentru cei care navighează pe Coasta de Vest.” 

Insula a avut anterior o mică fermă, iar o turmă de 55 de încă o consideră casă. „Oile au grijă de ele însele, sunt mașina de tuns iarba de pe insulă”, spune Stewart-Moore. „Ele sunt incluse în vânzare”. De asemenea, pasionații de păsări se pot delecta cu coloniile cormorani și mulți alți locuitori cu pene.

Seamănă cu o lingură întoarsă în sus

Dacă totul nu era suficient de fermecător, Sanda este cunoscută local în Argyll și Bute și sub numele de „Spoon Island” (Insula Lingurii), datorită asemănării sale cu o lingură întoarsă în sus. Este, de asemenea, una dintre puținele insule scoțiene care își tipărește propriile timbre. Insula are o înălțime de 23 de metri în cel mai înalt punct al său și, într-o zi senină, se pot vedea dealurile Antrim din Irlanda de Nord, la aproximativ 30 de kilometri distanță, peste Canalul de Nord. 

Campbelltown, în Scoția, este principala cale de acces la insulă cu barca și are un port de agrement, mai multe distilerii de whisky și cel mai vechi cinematograf din Scoția. Agenția spune că vânzătorul caută oferte de peste 2,5 milioane de lire sterline (3,1 milioane de dolari). La vânzare se adaugă și câteva insule suplimentare: Sheep Island, cu o suprafață de 31,72 acri, și micuța Glunimore Island (4,41 acri). Majoritatea locuințelor de pe insulă au fost renovate recent. 

„Energia este generată în prezent pe insulă de trei generatoare”, spune Stewart-Moore. „cu toate acestea, există oportunitatea ca următorii proprietari să exploreze sursele de energie regenerabilă pentru a suplimenta sau îmbunătăți energia electrică de pe insulă.”

Vorbim Verde-n ochi despre gaz – cel pe gratis din UE și cel pe bani împrumutați din Federația Rusă. DA – DA În timp ce la Chișinău, de o săptămână, vorbim despre un grant de 30 de milioane de euro, oferit de UE, pentru a asigura regiunea transnistreană cu gaz gratuit timp de 10 zile, la Tiraspol, cel care își spune lider al regiunii nu contenește să vorbească despre suportul rusesc, sub formă de credit, pentru procurarea gazului salvator.
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Reforma anticorupție a intrat în Mercur Retrograd, iar după ultima ședință a Consiliului Suprem de Securitate a devenit clar că președinta nu doar a scos mănușile albe, dar le-a și aruncat Procuraturii Anticorupție. Urmează duelul!
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Așa cum ne așteptam din start, gazul rusesc revine în Transnistria. Grinch și-a făcut treaba băgând frigul, întunericul și spaima în locuitorii din stânga Nistrului, iar acum, cu pompă, anunță ajutor umanitar pentru salvarea regiunii de dezastrul pe care tot el l-a produs. Haideți să vorbim verde-n ochi despre pagubele politice după noul raid energetic al Rusiei în Moldova.
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Grinch de la Moscova, morocănosul care fură Crăciunul moldovenilor
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Salariile mizerabile ale profesorilor vs. pensiile obraznice ale judecătorilor Curții Constituționale
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Gazul otrăvit al Rusiei. Cum Moldova a ajuns din nou în capcana Gazprom?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Cine este Călin Georgescu? Terapia cu șoc de la alegerile prezidențiale din România
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: 1000 de zile de război. Ucraina rezistă contra ursului turbat, înnebunit după miros de sânge
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Epopeea reformelor de la Procuratura Anticorupție. De la DNA, la covata spartă?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Antieroii campaniei electorale. Cine sunt cei care incită la ură și dezbinare în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Referendum salvat la limită de diasporă. Alegerile au fost influențate de corupție, îngâmfare și lene
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: De ce hoții din Moldova se tem de UE și se opun procesului de integrare al țării noastre?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Unde sunt banii de la UE? Cum au fost cheltuiți 2,2 miliarde de euro în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin

/VIDEO/ „Avem o problemă majoră”: Maia Sandu a răspuns la declarațiile Veronicăi Dragalin de la TV8
/VIDEO/ „Avem o problemă majoră”: Maia Sandu a răspuns la declarațiile Veronicăi Dragalin de la TV8
/VIDEO/ De la file de istorie, la propagandă și militarizare: Cine controlează adevărul - de la 19:55 la „Alo, TV8”
/VIDEO/ De la file de istorie, la propagandă și militarizare: Cine controlează adevărul - de la 19:55 la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Mirandolina Sușițcaia, în judecată pentru îmbogățire ilicită: Cum se apără procurora suspendată din funcție
/VIDEO/ Mirandolina Sușițcaia, în judecată pentru îmbogățire ilicită: Cum se apără procurora suspendată din funcție
/VIDEO/ Când ar putea adera Moldova la UE? Marta Kos: „Nu putem lăsa ca viitorul european să fie ostatic conflictului transnistrean”
/VIDEO/ Când ar putea adera Moldova la UE? Marta Kos: „Nu putem lăsa ca viitorul european să fie ostatic conflictului transnistrean”
Judecătoarea Livia Mitrofan, detașată la CSM. Când va prelua noul mandat
Judecătoarea Livia Mitrofan, detașată la CSM. Când va prelua noul mandat

Horoscop 5 februarie 2025 de la ChatGPT: Berbecii sunt sensibili, iar Racii au mult curaj și optimism

missing
05 februarie 2025, ora 07:30

Redacția TV8.md a apelat la ajutorul inteligenței artificiale pentru a genera un horoscop al zilei de astăzi, 5 februarie 2025.

Așadar, iată previziunile făcute de ChatGPT, care a subliniat că trebuie să ținem cont de faptul că horoscopul este o formă de divertisment și nu are bază științifică:

Berbec (21 martie - 19 aprilie): Astăzi vei fi mai sensibil ca de obicei, așa că fii atent la cum îți expui punctul de vedere. Riscul de a deveni prea autoritar este destul de mare, așa că încearcă să îți temperezi cuvintele și să asculți mai mult decât să impui.

Taur (20 aprilie - 20 mai): E o zi productivă pentru tine la muncă! Vei fi apreciat de colegi și superiori pentru tot ce faci, iar acest lucru te va motiva să mergi mai departe. Poți să te aștepți la aprecieri pentru eforturile tale.

Gemeni (21 mai - 20 iunie): Familia este centrul zilei pentru tine. Dacă ai copii, vei vrea să petreci cât mai mult timp cu ei. Dacă nu, vei simți nevoia să te aprofundezi în relațiile familiale și să te conectezi cu cei dragi.

Rac (21 iunie - 22 iulie): Astăzi ai mult curaj și optimism, iar acest lucru îți dă o energie pozitivă. Vei vedea doar partea bună a lucrurilor și te vei bucura de o perioadă favorabilă financiar. Poți face progrese importante în acest sens.

Leu (23 iulie - 22 august): Gândurile tale se îndreaptă spre viitor și, posibil, spre căsătorie. E posibil să ai o discuție serioasă cu o femeie dragă legat de planurile tale de viitor. Astăzi te vei gândi mai mult la angajamente pe termen lung.

Fecioară (23 august - 22 septembrie): E o zi perfectă pentru a pune în practică ideile tale de afaceri. Ai mari șanse de câștiguri financiare, așa că profită de această oportunitate. Încearcă să îți urmezi instinctul și să îți asumi riscuri calculate.

Balanță (23 septembrie - 22 octombrie): Astăzi nu tolerezi niciun obstacol în calea succesului tău profesional. Dacă cineva încearcă să îți pună piedici în carieră, vei fi necruțător. Ești determinat să îți atingi obiectivele și nimic nu te poate opri.

Scorpion (23 octombrie - 21 noiembrie): Vor apărea discuții în familie, posibil legate de sănătatea ta. Poate ar fi bine să îți iei o pauză și să îți dedici timp pentru relaxare. O vacanță scurtă ar putea fi exact ce îți trebuie pentru a-ți regăsi echilibrul.

Săgetător (22 noiembrie - 21 decembrie): Astăzi vei ține cont de părerea partenerului tău în deciziile importante. E un moment în care ar trebui să îți amintești că relația de cuplu este un parteneriat, așa că încearcă să fii mai puțin egoist și mai deschis în fața dorințelor partenerului.

Capricorn (22 decembrie - 19 ianuarie): Ai o tendință de a domina în relația de cuplu, dar astăzi îți vei exprima sentimentele față de partener. La locul de muncă, te vei adapta rapid la orice situație și vei găsi soluțiile cele mai bune pentru provocările care apar.

Vărsător (20 ianuarie - 18 februarie): Te atrag gadgeturile și noile tehnologii. Este o zi bună pentru a te conecta cu ultimele inovații din acest domeniu. Dacă te gândești la achiziționarea unui dispozitiv nou, azi ai putea să te simți inspirat să îți împrospătezi tehnologia.

Pești (19 februarie - 20 martie): Astăzi ai nevoie de liniște și pace interioară. O sesiune de sport sau orice activitate care te ajută să te relaxezi va fi perfectă pentru tine. E important să te reconectezi cu tine însuți și să îți restabilești echilibrul emoțional.

Notă de la ChatGPT: Acesta a fost horoscopul pentru ziua de 5 februarie 2025, dar amintește-ți că influența astrelor este subiectivă și că propriile tale acțiuni și alegeri au un rol important în viața ta.

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astǎzi a emisiunii Cutia Neagrǎ PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Reforma justiției prinde noi turații. Mănușile albe au fost aruncate Veronicăi Drăgălin?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutie Neagră PLUS cu vicepremierul pentru Reintegrarea Republicii Moldova, Oleg Serebrian
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.

/VIDEO/ Moarte misterioasă: O femeie de afaceri a decedat la salonul de înfrumusețare. Precizările Poliției
/VIDEO/ Moarte misterioasă: O femeie de afaceri a decedat la salonul de înfrumusețare. Precizările Poliției
/VIDEO/ De la file de istorie, la propagandă și militarizare: Cine controlează adevărul - de la 19:55 la „Alo, TV8”
/VIDEO/ De la file de istorie, la propagandă și militarizare: Cine controlează adevărul - de la 19:55 la „Alo, TV8”
Misterul morții la salonul de înfrumusețare: Ce se întâmplă la 4 zile de la decesul femeii de afaceri
Misterul morții la salonul de înfrumusețare: Ce se întâmplă la 4 zile de la decesul femeii de afaceri
Complicație rară în timpul nașterii? Ministra Sănătății spune de ce ar fi murit gravida la maternitatea din Edineț
Complicație rară în timpul nașterii? Ministra Sănătății spune de ce ar fi murit gravida la maternitatea din Edineț
/VIDEO/ Verde-n ochi: Margaritas ante porcos. Cum va folosi Tiraspolul ajutorul de milioane oferit de UE
/VIDEO/ Verde-n ochi: Margaritas ante porcos. Cum va folosi Tiraspolul ajutorul de milioane oferit de UE

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.