Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 965: Alerta lui Zelenski și mesajul NATO pentru Putin! Germania dezvăluie planurile Rusiei în Europa

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 811: Lupte grele la Harkov, vizită-surpriză și bombe în cutii de ceai. SUA: Putin e disperat

14 mai 2024, ora 23:42

Republica Moldova și Uniunea Europeană urmează să-și aprofundeze cooperarea în domeniul apărării și securității la un nivel fără precedent, Chișinăul sfidând avertismentele Moscovei, informează Financial Times, dezvăluind în exclusivitate o propunere în acest sens a Uniunii. Antony Blinken s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski la Kiev, în cadrul vizitei sale neanunțate în Ucraina. Secretarul de stat al SUA a spus că o parte dintr-un pachet recent de ajutor al SUA a sosit deja în țară, iar restul este în curs de livrare, scrie Rador.

Între timp, confruntările sunt în plină desfășurare în regiunea Harkov, după ce armata rusă a declanșat o ofensivă vineri și a ocupat zeci de kilometri pătrați. Cu toate acestea, Kievul afirmă că rezistă cu fermitate asalturilor și își întărește apărarea în zonă. Forțele ruse atacă în direcția Lyptsi și Vovchansk, două orașe amplasate la aproximativ douăzeci, respectiv cincizeci de kilometri nord-est de Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina. Chiar dacă există temeri că rușii vor reuși o pătrundere în fața unei armate ucrainene cu resurse limitate, Volodimir Zelenski a asigurat luni seară că forțele de apărare efectuează „contraatacuri” și că sectorul este în proces de întărire. „Ne confruntăm cu infanteria și echipamentele inamice”, a subliniat el.

UPDATE Premierul român Marcel Ciolacu a afirmat marţi seară că este „prematur” să se spună dacă România va da sau nu sistemul Patriot Ucrainei, decizia, „extrem de importantă”, urmând a fi luată în cadrul CSAT. „O eventuală decizie a României deranjează foarte mult Moscova”, a mai afirmat Ciolacu, adâugând că „Rusia nu va ataca România”.

UPDATE Ucraina se confrunta marți seară cu întreruperi de energie electrică, după ce bombardamentele rusești asupra centralelor electrice au făcut ca acestea să nu poată face față scăderii temperaturilor, a anunțat compania de stat Ukrenergo, potrivit AFP.

UPDATE Republica Moldova ar urma să semneze un tratat în domeniul apărării cu Uniunea Europeană, informează Financial Times, care dezvăluie o propunere în acest sens a autorităților de la Bruxelles, scrie Gândul. Planul ar urma să fie aprobat săptămâna viitoare și prevede că Republica Moldova urmează să sporească schimbul de informații cu UE, va efectua exerciții militare comune și va fi inclusă în sistemul comun de achiziții de arme al Uniunii. Propunerea de „parteneriat de securitate și apărare” cu Bruxelles-ul vine în ciuda avertismentelor repetate ale oficialilor ruși că Moldova ar putea avea aceeași soartă ca Ucraina dacă se aliniază cu Occidentul.

UPDATE Nikolai Patrușev (72 de ani), fostul șef al Consiliului de Securitate al Rusiei, a fost numit în funcția de consilier prezidențial responsabil de supravegherea construcțiilor navale, a anunțat marți Kremlinul, potrivit agenției de presă Reuters.

UPDATE Armata rusă a introdus în serviciu racheta balistică intercontinentală Bulava cu lansare de pe submarine, aceasta fiind un element-cheie al modernizării arsenalului nuclear de care dispune Rusia, a anunţat marţi presa de stat rusă, preluată de Reuters și Agerpres.

UPDATE Anne Keast-Butler, care a fost numită la conducerea operațiunilor de informații ale Marii Britanii în luna mai a anului trecut, a folosit primul său discurs important pentru a sublinia amenințarea tot mai mare reprezentată de Kremlin. Ea a declarat că GCHQ (serviciile secrete britanice) sunt „din ce în ce mai îngrijorate de legăturile tot mai strânse dintre serviciile de informații rusești și grupurile proxy pentru a efectua atacuri cibernetice - precum și operațiuni suspecte de supraveghere fizică și sabotaj”.

UPDATE Guvernul maghiar nu doreşte să participe în niciun fel la pregătirea militarilor ucraineni şi la livrarea de arme, dar presiunea asupra Ungariei este uriaşă şi este de aşteptat ca în următoarele săptămâni să aibă loc o mare luptă cu privire la propunerea NATO, a avertizat luni ministrul de externe de la Budapesta, Péter Szijjártó, citat de MTI, scrie News.ro.

UPDATE În plin război împotriva Ucrainei, economistul Andrei Belousov devine noul ministru rus al Apărării. Apropiatul lui Vladimir Putin trebuie să asigure aprovizionarea armatei și să stimuleze economia de război.

UPDATE Veteranul Oleg Simoroz, 32 de ani, care s-a alăturat Forțelor de Apărare în 2022 și și-a pierdut picioarele luptele din Donbas, estul țării, a primit acasă o convocare la biroul militar, relatează radiodifuzorul ucrainean TSN. Simoroz se afla în străinătate, pentru protezare, și a afirmat că „este pur și simplu haos cu citațiile”, scrie Libertatea.

UPDATE Un cetăţean american a fost reţinut pentru 10 zile de un tribunal rus pentru că ar fi utilizat un limbaj obscen în timpul unei percheziţii efectuate de poliţie în apartamentul său, a relatat marţi ziarul rus Kommersant.

UPDATE Situaţia din regiunea Harkov "nu este catastrofală" şi există indicatori care indică o stabilizare, a declarat şeful serviciului secret al armatei ucrainene, Kirilo Budanov, la televiziunea naţională. Declaraţia lui Budanov a fost făcută după ce, cu o zi înainte, acesta ar fi declarat pentru New York Times că situaţia din regiune "este la limită" şi "se îndreaptă spre o situaţie critică în fiecare oră".

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat marţi ajutorul "crucial" al SUA, mulţumind Washingtonului pentru sprijinul bipartizan, dar în acelaşi timp a cerut SUA să trimită două sisteme de rachete Patriot suplimentare pentru a apăra oraşul Harkov şi restul regiunii nord-estice.

UPDATE Vladimir Putin va vizita China în această săptămână. Este prima deplasare externă a preşedintelui rus de la învestirea în noul mandat, notează Mediafax.

UPDATE Prezentatoarea și bloggerița Anastasia Ivleeva (33 de ani) revine cu prudență pe scenă, după luni de tăcere penitentă în urma scandalului „petrecerii aproape goale” de la Moscova. Ea este consiliată Vladimir Soloviov, realizator la postul de stat Russia 1, considerat unul dintre principalii propagandiști ai Kremlinului, relatează ziarul cehesc Blesk. „Este un proiect elaborat, coordonat de personalități marcante ale scenei media-politice oficiale. Regimul are nevoie de cei care pot influența masele”, explică experții în comunicare.

UPDATE Raportarea migranților la poliție, antrenarea copiilor în mânuirea armelor, sprijin logistic pentru luptătorii naționaliști ruși - sunt doar câteva din activitățile organizației „Obcina rusească”, care se dorește a fi o rețea de întrajutorare care promovează o viziune ultraconservatoare a Rusiei, se arată într-un Reportaj France24.

UPDATE Forţele ruse au preluat în ultimele ore controlul asupra localităţii Lukianţî, în apropiere de graniţa cu Rusia şi la aproximativ 40 de kilometri nord-est de Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, potrivit influentului grup de analiză ucrainean DeepState, care monitorizează zilnic evoluţia conflictului, relatează EFE, preluată de Agerpres.

UPDATE Șeful agenției de informații militare a Ucrainei a spus că situația din regiunea Harkov se îndreaptă spre stabilizare, dar că Rusia ar putea trimite mai multe rezerve în zilele următoare. Kirilo Budanov, șeful serviciilor militare de informații ucrainene, estimează că ofensiva rușilor asupra Harkovului va mai dura încă ”trei, patru zile”, informează New York Times.

UPDATE Vladimir Putin l-a înlocuit, duminică, pe Serghei Șoigu cu Andrei Belousov în funcția de ministru al apărării, mutându-l pe Șoigu în funcția de secretar al Consiliului de Securitate în locul lui Nikolai Patrușev. 

UPDATE Kievul l-a schimbat pe comandantul forţelor de la Harkov, unde armata rusă avansează, şi l-a instalat pe generalul de brigadă Mihailo Drapatii, artizanul eliberării regiunii Herson la nouă luni de la lansarea invaziei ruse, scrie agenţia de presă RBC-Ukraine, scrie news.ro.

UPDATE Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a decis să-l demită pe Nikolai Patruşev din funcția de șef al Consiliului de Securitate, dar să-l păstreze aproape. Patrușev, adept al liniei dure a Kremlinului și aliat vechi al lui Putin, va fi consilier la Kremlin, potrivit Ziare.com.

UPDATE Un tren marfar a fost deraiat, marți, în apropiere de Volgograd, în sud-vestul Rusiei, de către persoane neautorizate, scrie B1. Deraierea a avut loc în Gata Kotluban, în Volgograd. Un rezervor de carburant și un vagon au luat foc, iar flăcările au fost stinse la scurt timp, conform Ziare.com. Autoritățile ruse nu au oferit niciun detaliu despre acest incident și nici despre persoanele neautorizate care au pus la cale planul.

UPDATE Preşedintele american Joe Biden a promulgat luni o lege care interzice uraniul îmbogăţit rusesc, a anunţat Casa Albă, în cel mai recent efort al Washingtonului de a perturba invazia preşedintelui Vladimir Putin în Ucraina, relatează Reuters. Interzicerea importurilor de combustibil pentru centralele nucleare va începe în aproximativ 90 de zile, dar permite Departamentului Energiei să emită derogări în caz de probleme de aprovizionare.

UPDATE „Nevăstuica sălbatică”, conform Business Insider, implică misiuni cu grad foarte ridicat de risc, efectuate de piloții ucraineni. Aceștia execută zboruri tip momeală și zboară la limita frontului pentru a atrage „în acțiune” apărarea antiaeriană inamicului, care se dovedește extrem de activă, scrie Defense Romania.

UPDATE Germania a anunţat transferul celui de-al treilea sistem de apărare aeriană PATRIOT în Ucraina, scrie Mediafax. „Nu a fost o decizie uşoară, pentru că nu avem atât de multe", a spus cancelarul Olaf Scholz. Germania va livra anul acesta arme Ucrainei de 7 miliarde de euro.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins marți ideea că demiterea lui Serghei Șoigu de la șefia Ministerului Apărării și mutarea lui la Consiliul de Securitate ar fi o retrogradare, scrie Reuters.

UPDATE Premierul român Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis despre trimiterea unui sistem Patriot către Ucraina, refuzând să-și arate poziția pe această temă și subliniind că urmează să se ia o decizie în acest sens în CSAT.

UPDATE Un al doilea oficial de rang înalt al Ministerului rus al Apărării a fost arestat sub acuzația de luare de mită, au declarat oficialii marți, la câteva zile după ce președintele Vladimir Putin l-a înlocuit pe ministrul Apărării, notează Adevărul. Comitetul de Investigații, cea mai înaltă agenție de investigare penală de stat din Rusia, a declarat că generalul Iuri Kuzneţov, șeful direcției principale de personal a ministerului, a fost arestat sub acuzația de luare de mită și plasat în arest preventiv.

UPDATE Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a sosit marți la Kiev. Este prima vizită în Ucraina a unui oficial american de rang înalt de când Congresul a adoptat luna trecută un pachet de ajutor militar de 61 de miliarde de dolari. Călătoria, neanunțată public în prealabil, are ca scop să arate solidaritatea SUA cu Ucraina, care se luptă să respingă atacurile la granița de nord-est. Blinken, care a sosit la Kiev cu trenul marți dimineața devreme, speră să „trimită un semnal puternic de încredere ucrainenilor, care se află în mod evident într-un moment foarte dificil”, a declarat un oficial american pentru jurnaliștii care au venit cu Blinken. „Misiunea secretarului aici este într-adevăr să vorbească despre modul în care asistența noastră suplimentară va fi implementată în așa fel încât să îi ajute să își consolideze apărarea (și) să le permită să preia din ce în ce mai mult inițiativa pe câmpul de luptă”, a spus oficialul, potrivit Reuters.

UPDATE Preşedintele Ucrainei a semnalat, în mesajul video de luni seară, că ofensiva rusă din nord-estul ţării s-ar putea extinde la încă două regiuni, el declarând că se înregistrează activităţi ostile comise de grupuri de sabotaj, precum şi bombardamente asupra regiunilor Sumî şi Cernihov, în timp ce în Harkov forţele ucrainene au trecut la contraofensivă.

UPDATE Statele Unite consideră că demiterea ministrului rus al apărării arată că președintele Vladimir Putin este „disperat”. „Acesta este încă un indiciu al disperării lui Putin de a-și continua războiul de agresiune împotriva Ucrainei, în ciuda faptului că acesta reprezintă o povară semnificativă pentru economia rusă și are ca rezultat pierderi grele pentru trupele rusești”, a declarat Vedant Patel reporterilor. „Rusia a început acest război neprovocat împotriva Ucrainei. Putin ar putea să-l încheie în orice moment prin retragerea forțelor sale din Ucraina”, a continuat purtătorul de cuvânt.

UPDATE Spioni ruși plănuiau să declanșeze o serie de atacuri cu bombă în capitala Kiev și în orașul Liov din vestul țării, afirmă autoritățile din Ucraina, conform Sky News. Biroul procurorului general al Ucrainei a informat luni că autoritățile au arestat doi agenți militari ruși în legătură cu planurile de a comite atacuri în centre comerciale și în apropierea unei cafenele din Kiev, precum și la o întreprindere din industria de apărare din Liov, confiscând totodată 19 dispozitive explozive. Potrivit Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), patru dintre bombe urmau să fie detonate la Kiev în ziua de 9 mai, când Rusia celebrează victoria sovietică asupra Germaniei naziste din 1945. „Conform planului serviciilor speciale rusești, explozibilii urmau să fie detonați în timpul orelor de vârf ale supermarketurilor, pentru a provoca daune maxime populației civile”, afirmă SBU. Dispozitivele explozive ce urmau să arunce în aer zone comerciale din Kiev erau disimulate în pachete de ceai, în timp ce o bombă a fost plasată într-o maşină pentru o explozie în apropierea cafenelei, potrivit SBU. Atacul de la Lvov era plănuit să aibă loc în februarie, a precizat SBU. Ţinta era, potrivit procurorilor, o întreprindere din domeniul apărării, nemenționată.

UPDATE Statele Unite fac „tot ce este omeneşte posibil” pentru a furniza rapid armament Ucrainei, care se confruntă cu o nouă ofensivă rusă, a declarat luni consilierul pe probleme de securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, transmite AFP. Un nou pachet de ajutor va fi anunţat „în următoarele zile”, cu scopul de a accelera „ritmul livrărilor”, a adăugat consilierul prezidenţial Jake Sullivan într-un briefing de presă.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 810: Lupte grele în Harkov. Vladimir Putin urmează să îl demită pe ministrul Apărării, Serghei Șoigu
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 809: Lupte în șapte sate din Harkov. Rusia susține că a respins un atac ucrainean cu drone și rachete
/VIDEO/ Dezbateri la TV8: „Împreună” ar putea să o susțină pe Sandu în turul 2, dar are 3 condiții! Una dintre ele: Guvernare fără Spînu
/VIDEO/ Dezbateri la TV8: „Împreună” ar putea să o susțină pe Sandu în turul 2, dar are 3 condiții! Una dintre ele: Guvernare fără Spînu
/VIDEO/ În numele Kremlinului! Cum au adunat preoții din subordinea lui Marchel semnături pentru Victoria Furtună
/VIDEO/ În numele Kremlinului! Cum au adunat preoții din subordinea lui Marchel semnături pentru Victoria Furtună
/VIDEO/ Cancerul nu-i condamnare: Istoria unei moldovence care a învins boala cruntă
/VIDEO/ Cancerul nu-i condamnare: Istoria unei moldovence care a învins boala cruntă
/VIDEO/ Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
/VIDEO/ Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
/VIDEO/ Dezbateri la TV8: Ulianovschi, acuzat de Țîcu de faptul că a făcut parte din anturajul lui Plahotniuc. „Veți purta răspundere”
/VIDEO/ Dezbateri la TV8: Ulianovschi, acuzat de Țîcu de faptul că a făcut parte din anturajul lui Plahotniuc. „Veți purta răspundere”

Precizări de la CEC: Cum va fi afișată prezența la vot pentru referendum și prezidențiale pe 20 octombrie

missing
15 octombrie 2024, ora 20:13

Comisia Electorală Centrală (CEC) a venit cu precizări pentru TV8.md despre procesul electoral și afișarea prezenței la vot pentru prezidențialele și referendumul din 20 octombrie.

Astfel, votanții care vor să își exprime opțiunea atât pentru prezidențiale, cât și pentru referendum, vor primi două buletine de vot și vor trebui să semneze de două ori – câte o semnătură pentru fiecare buletin.

Tradițional, datele despre numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la secțiile de votare vor fi afișate în timp real. Totuși, prezența la vot pentru prezidențiale și referendum va fi raportată separat cu actualizări la fiecare 3 ore, începând cu ora 09:00.

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024

/VIDEO/ Incendiu puternic în Chișinău. Subsolul unui bloc de locuit a fost cuprins de flăcări
/VIDEO/ Incendiu puternic în Chișinău. Subsolul unui bloc de locuit a fost cuprins de flăcări
/VIDEO/ În numele Kremlinului! Cum au adunat preoții din subordinea lui Marchel semnături pentru Victoria Furtună
/VIDEO/ În numele Kremlinului! Cum au adunat preoții din subordinea lui Marchel semnături pentru Victoria Furtună
 La mulți ani, Chișinău! Topul melodiilor celebre despre Capitala țării noastre
La mulți ani, Chișinău! Topul melodiilor celebre despre Capitala țării noastre
/VIDEO/ Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
/VIDEO/ Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
/VIDEO/ Secretul banilor: Cum e afectată Moldova de războiul din Ucraina, aflăm de la președintele Camerei de Comerț și Industrie
/VIDEO/ Secretul banilor: Cum e afectată Moldova de războiul din Ucraina, aflăm de la președintele Camerei de Comerț și Industrie

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.