Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 967: Atac masiv și plan prezentat la Bruxelles. ISW: Putin ia în calcul invazia totală a Moldovei

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 813: Dronă în România și risc de război mondial! Zelenski e la Harkov, iar Putin și-a vizitat aliatul

16 mai 2024, ora 22:20

Forțele ucrainene au reușit în timpul zilei să stabilizeze situația din regiunea Harkov, pe fondul încercărilor trupelor ruse de a sparge apărarea ucraineană, a declarat președintele Volodimir Zelenski miercuri, în discursul său video adresat națiunii. Liderul ucrainean a adăugat că autoritățile monitorizează în mod constant activitățile de luptă în toate zonele de pe linia frontului și că forțele ucrainene au distrus trupele ruse prin „toate mijloacele” avute la dispoziție. „Situația este foarte gravă”, a spus Zelenski în cadrul unui interviu cu jurnaliștii de la ABC News. „Nu ne permitem să pierdem Harkov”, spune președintele Ucrainei.

Între timp, armata rusă a atacat din nou o zonă de clădiri rezidențiale din Harkov. Șeful administrației militare regionale, Oleg Sinegubov, spune că o clădire cu 5 etaje a fost avariată, iar doi bărbați au fost răniți. Rusia nu are suficiente forţe pentru o pătrundere strategică în Harkov, a declarat comandantul suprem al forţelor NATO din Europa, scrie Sky News. Totodată, Ministerul Apărării Naţionale din România a anunţat, joi, că o dronă a fost găsită, în februarie, în judeţul Botoşani. Acesta era de provenienţă civilă şi nu avea armament şi nici muniţie, mai precizează MApN. 

UPDATE Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat joi, 16 mai 2024, orașul Harkov, situat în nord-estul Ucrainei, într-o încercare de a întări moralul trupelor care se confruntă cu o nouă ofensivă lansată de armata rusă, potrivit Reuters.

UPDATE Washingtonul nu este de acord ca preşedintele chinez Xi Jinping să „joace pe două terenuri”, adică să consolideze legăturile Chinei atât cu Occidentul cât şi cu Rusia, a transmis joi diplomaţia americană, consemnează AFP, citată de Agerpres. China „nu poate juca pe două terenuri şi să dorească relaţii (mai bune) cu Europa şi cu alte ţări (occidentale), în timp ce continuă să alimenteze cea mai mare ameninţare pentru securitatea europeană”, a indicat oficialul american, făcând referire la războiul declanşat prin invazia rusă în Ucraina.

UPDATE Atac cu drone ucrainene în Rusia. Serviciile de informații ucrainene au lansat un atac cu drone asupra unei importante uzine de apărare din Tula, Rusia, responsabilă pentru crearea de arme și muniții pentru forțele terestre, scrie Newsweek.

UPDATE Igor Klimenko, ministrul ucrainean de Interne, aduce acuzații grave armatei ruse și spune că mai mulți civili din oraşul Vovceansk, regiunea Harkov, sunt ținuți captivi sau sunt executați, transmite AFP.

UPDATE Turcia „deghizează” petrolul rusesc ca fiind al său și îl exportă în UE, aducând profituri de miliarde Rusiei, dezvăluie Politico. Potrivit cercetărilor Centrului pentru Cercetare pentru Energie și Aer Curat (CREA) și Centrului pentru Studiul Democrației (CSD), precum și rapoartelor independente ale Politico, petrolul rus pare să intre în masă în UE prin Turcia.

UPDATE Preşedintele rus Vladimir Putin și omologul său chinez, Xi Jinping, au susţinut joi că relaţiile între ţările lor contribuie la pacea şi stabilitatea mondială, anunțând că vor să evite „o nouă escaladare” a conflictului din Ucraina, informează AFP.

 

UPDATE Rusia a declarat joi „indezirabilă” media de opoziţie SOTA, o măsură ce expune angajaţii acesteia la pedepse aspre şi interzice de facto activităţile sale în această ţară, unde orice voce disidentă este zdrobită după atacul declanşat împotriva Ucrainei, informează AFP, preluată de Agerpres.

UPDATE Chinezii au o părere bună despre președintele rus. Un lider „carismatic”, cu care trebuie să discuţi, „fie că îţi place sau nu”, au spus unii dintre ei, intervievați joi pe străzile din Beijing, informează AFP, potrivit Agerpres.

UPDATE Primul politician transgender din Rusia a declarat, joi, că a revenit la genul atribuit la naștere, un anunț surpriză în contextul represiunii cu care se confruntă comunitatea LGBT+ din țară, relatează The Moscow Times.  

UPDATE Cu câteva zile înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, Xi Jinping și Vladimir Putin au anunțat un parteneriat „fără limite” pentru aprofundarea alianeței între cele două țări. Acest lucru a avut sens pentru cei doi, în lupta lor ideologică împotriva Occidentului, arată o analiză a BBC, în contextul în care Xi și Putin au o întrevedere în aceste zile la Beijing.

UPDATE „Regimul de la Kiev trage Statele Unite și țările europene într-un mare război”, a declarat Veaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat, care este un apropiat al lui Putin și membru al Consiliului de Securitate al Rusiei. Declarația oficialului rus reflectă îngrijorările Moscovei cu privire la extinderea conflictului și implicarea directă a Occidentului, ceea ce ar putea transforma conflictul regional într-un război global. Aceste declarații subliniază necesitatea unei diplomații active și a dialogului pentru a preveni escaladarea situației, scrie Adevărul.

UPDATE Rebelii ruși, care de la începutul războiului au susținut că se opun Kremlinului realizând mai multe atacuri transfrontaliere, au fost trimiși acum de Ucraina să consolideze apărarea împotriva unei incursiuni terestre rusești în regiunea Harkov. Comandantul adjunct al Legiunii Libertatea Rusiei susține că, de la începutul războiului, luptătorii Kremlinului au devenit mai inovatori, relatează Reuters.

UPDATE Ataşatul militar al ambasadei Regatului Unit la Moscova a fost declarat joi, 16 mai, "persona non grata" de către Rusia ca măsură de retorsiune după expulzarea săptămâna trecută a ataşatului militar rus de la Londra, a anunţat Ministerul de Externe de la Moscova, citat de agenţiile Reuters şi AFP.

UPDATE Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a afirmat, joi, că izbânda Ucrainei este un lucru bun pentru întreaga planetă, ţara aflată în război având nevoie de sisteme de apărare antiaeriană performante. Geoană a mai afirmat că dacă România va trimite sau nu în Ucraina sistemul Patiot este o decizie pur internă, însă oferirea de ajutor suplimentar nu ar face ca România să devină o ţintă suplimentară pentru Rusia, relatează News.ro.

UPDATE Statele Unite au anunţat joi sancţiuni împotriva a două persoane şi trei firme ruseşti pentru facilitarea transferurilor de arme între Rusia şi Coreea de Nord, inclusiv rachete balistice, scrie Reuters.

UPDATE Președinții Xi Jinping și Vladimir Putin au apărat, joi, axa Beijing-Moscova, un factor "de stabilitate" și "de pace" în lume, după cum s-au exprimat cei doi lideri. Vladimir Putin a ajuns joi la Beijing pentru o vizită de două zile. Este prima călătorie pe care o face după realegerea sa, în martie și a doua pe care o face în China în mai puțin de 6 luni. Vladimir Putin speră să beneficieze, în continuare, de susținerea Chinei în ceea ce privește războiul pe care îl duce în Ucraina, notează RFI.

UPDATE Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat joi, la Radio Europa FM, că ţările membre ale Alianţei vor ajunge „în timp util” la un consens cu privire la succesorul lui Jens Stoltenberg înainte de summitul care va avea loc în luna iulie, la Washington. În ce privește candidatura președintelui Klaus Iohannis, Geoană a precizat că decizia aparține țărilor aliate. 

UPDATE Grecia a propus înfiinţarea unui sistem paneuropean de apărare antiaeriană, a anunţat premierul Kyriakos Mitsotakis, într-un interviu difuzat joi de postul de televiziune Skai, transmite DPA, potrivit Agerpres.

UPDATE Preşedintele chinez Xi Jinping i-a transmis, joi, la Beijing, omologului său rus Vladimir Putin că China şi Rusia vor „apăra dreptatea în lume”, a informat Ministerul Afacerilor Externe al ţării asiatice, citat de EFE. „În ciuda unor suişuri şi coborâşuri, relaţiile noastre s-au întărit şi au rezistat testului peisajului internaţional în schimbare. Suntem un bun exemplu pentru alte puteri în ceea ce priveşte respectul şi sinceritatea. Dezvoltarea legăturilor noastre este favorabilă păcii, stabilităţii şi prosperităţii în regiune şi în lume”, a declarat Xi în cadrul întâlnirii cu uşile închise pe care a avut-o joi cu Putin. „Vom continua să ne consolidăm prietenia şi să apărăm dreptatea în lume”, a spus Xi în faţa lui Putin. Potrivit Reuters, Xi a insistat totodată că China şi Rusia nu au ajuns uşor la relaţiile pe care le au în prezent şi că acestea ar trebui să fie preţuite şi îngrijite de ambele părţi.

UPDATE Elveţia a primit până în prezent peste 50 de confirmări din partea celor peste 160 de delegaţii pe care le-a invitat să participe la un summit care va avea loc la mijlocul lunii iunie și care, speră, Berna, va deschide calea pentru un proces de pace în Ucraina, a anunţat preşedinta elveţiană Viola Amherd, potrivit Reuters. State din America de Sud, Africa şi Orientul Mijlociu se numără printre cele care au confirmat că vor lua parte la conferinţă, iar aproximativ jumătate dintre ţările ce au confirmat participarea sunt state europene, potrivit preşedintei Viola Amherd, care a precizat că ar mai putea surveni până în ultimul moment schimbări în lista participanţilor. Rusia nu a fost invitată la conferinţă şi a transmis de altfel că nu va lua parte la ea nici dacă va fi invitată, considerând că Elveţia şi-a pierdut statutul de ţară neutră după ce s-a alăturat sancţiunilor occidentale contra Moscovei, şi a estimat prin urmare că fără participarea ei o asemenea conferinţă nu are sens şi va fi organizată în zadar.

UPDATE Liderul rus Vladimir Putin a sosit joi dimineaţă (ora locală) la Beijing, China fiind prima destinaţie externă a şefului statului rus după realegerea sa şi preluarea celui de-al cincilea mandat. Potrivit lui Iuri Uşakov, consilierul preşedintelui pentru afaceri internaţionale, China nu a fost aleasă întâmplător pentru prima deplasare externă a preşedintelui, ci este un răspuns la un gest similar de prietenie făcut anul trecut de liderul chinez Xi Jinping.

UPDATE Ministerul rus al Apărării a declarat joi că forțele sale de apărare aeriană au distrus cinci rachete cu rază lungă de acțiune ATACMS, pe care armata ucraineană le-a lansat peste noapte spre Crimeea, transmite Reuters. Ministerul nu a furnizat nicio dovadă că Ucraina a folosit sistemele de rachete tactice ale armatei, sau ATACMS, furnizate de SUA, despre care Washingtonul a declarat la începutul acestei săptămâni că au ajuns deja la forțele ucrainene. Guvernatorul instalat de Rusia în Sevastopol din peninsula Crimeea a declarat că mai multe case rezidențiale și mașini au fost avariate, dar niciun om nu a fost rănit. În ultima vreme, Moscova a afirmat deseori, fără a furniza dovezi, că Ucraina a început să folosească ATACMS furnizate de SUA.

UPDATE Președintele rus Vladimir Putin a lăudat sprijinul acordat de China în timpul războiului din Ucraina. Înainte de sosirea sa la Beijing pentru o vizită oficială, agenția de presă de stat chineză Xinhua a publicat un lung interviu cu liderul de la Kremlin, în care acesta a descris întâlnirea cu Xi Jinping drept un „dialog între prieteni vechi”.De asemenea, el a laudat China pentru inițiativele sale pentru „rezolvarea crizei din Ucraina”, potrivit The Guardian. Beijingul face importante importuri de petrol și gaze rusești, în timp ce comerțul dintre cele două țări a crescut. În interviul acordat Xinhua, Putin a criticat „elitele occidentale” în eforturile lor de a „izola și slăbi” Rusia.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 812: Explozii în Crimeea și situație dificilă pe front! Zelenski cere accelerarea livrărilor de arme
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 811: Lupte grele la Harkov, vizită-surpriză și bombe în cutii de ceai. SUA: Putin e disperat
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 967: Atac masiv și plan prezentat la Bruxelles. ISW: Putin ia în calcul invazia totală a Moldovei
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 967: Atac masiv și plan prezentat la Bruxelles. ISW: Putin ia în calcul invazia totală a Moldovei
/VIDEO/ Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
/VIDEO/ Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
 BOP: Cine este favoritul moldovenilor la prezidențiale, dacă mâine ar avea loc alegerile
BOP: Cine este favoritul moldovenilor la prezidențiale, dacă mâine ar avea loc alegerile
/PROMO/ Ediție Specială la TV8: Alege liber! Află primul rezultatele prezidențialelor și referendumului din 20 octombrie
/PROMO/ Ediție Specială la TV8: Alege liber! Află primul rezultatele prezidențialelor și referendumului din 20 octombrie
/VIDEO/ Percheziții masive în Moldova: Arme, bani și drone! Planul cu 100 de tineri antrenați în trei țări, inclusiv de Wagner
/VIDEO/ Percheziții masive în Moldova: Arme, bani și drone! Planul cu 100 de tineri antrenați în trei țări, inclusiv de Wagner

/VIDEO/ Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie

missing
17 octombrie 2024, ora 23:00

Noul editorial Verde în ochi cu Mariana Rață este despre ziua de duminică, 20 octombrie. În ultimele două luni am fost martori ai unei ample campanii de promovare a minciunilor și de corupere a alegătorilor. Colegii noștri de la Ziarul de Gardă au surprins de minune cum exact funcționează această mașinărie din interior.

În luptă au fost aruncați zeci de milioane de euro, mai mulți politicieni-candidați ghidați din umbră de criminalul Ilan Șor și conserve mai vechi ale Kremlinului. În disperare să păstreze R. Moldova în sfera sa de influență, Rusia a înrolat chiar și preoți în armata sa de propagandiști. Nu a ezitat nicio clipă să amestece credința și cele sfinte în noroiul corupției politice și a partizanatului pentru minciună. Iar asta demonstrează, dincolo de cuvinte, că nu au nimic sfânt în ei.

Miza cea mare a acestor eforturi disperate ale Kremlinului este referendumul. Un referendum care ar putea spune verde-n ochi întregii lumi că cetățenii R. Moldova vor în UE. Nu parte a russkii mir, care seamănă ură, război și dezbinare. Ci parte a lumii civilizate care trăiește de peste jumătate de secol în pace și prosperitate.

În ultimele 6 săptămâni am încercat, prin editorialele Verde-n ochi, să vă arăt, prin probe concrete și date oficiale, cum este viața oamenilor care trăiesc în UE. Cum dincolo de propaganda anti-UE, promovată violent de elitele rusești, copiii și soțiile lor își trăiesc Dolce Vita în țări din Occident. La fel ca și copiii unor candidați din această campanie electorală care se opun integrării europene.

V-am arătat ce pensii au bătrânii din UE, față de cei din R. Moldova sau Rusia. V-am explicat de ce corupții lumii se tem de UE. Și cel mai important, v-am arătat cum UE a susținut financiar dezvoltarea R. Moldova. Reparația drumurilor, școlilor, grădinițelor, spitalelor, dezvoltarea afacerilor și a agriculturii.

În cei peste 30 de ani de independenta, Moldova a primit suport extern în valoare de peste 3,5 miliarde de euro. Asta înseamnă cam 1400 de euro pentru fiecare cetățean al acestei țări. Cel mai important donator care a oferit bani Republicii Moldova a fost  este UE. De aici am primit mai mult de jumătate din toată suma.

Săptămâna trecută, Uniunea Europeană ne-a întins din nou mâna și a anunțat un nou sprijin, fără precedent pentru R. Moldova. Suport financiar de 1,8 miliarde de euro. Această sumă e aproape echivalentul întregului suport oferit de UE R. Moldova în cei 30 de ani de independență. Grație acestor bani, Moldova va putea crește, se va putea dezvolta și în sfârșit va deveni atractivă pentru copiii și nepoții noștri.

Avem o datorie față de generațiile care vin. În primul rând, NU avem dreptul să le furăm viitorul. NU avem dreptul să îl vindem și nici nu avem dreptul să îl tratăm cu nepăsare.

„În UE, dar NU acum” este egal cu nidiodată. În trenul schimbărilor mari trebuie să urci atunci când el ajunge în gara ta. Următoarea cursă ar putea să nu mai fie. Am tot auzit în ultimele luni că referendumul din 20 octombrie  este o luptă între UE și Rusia. Greșit. Aceasta este lupta noastră pentru a ne desprinde de un trecut trist, plin de șantaj, sărăcie și abuz. În 2015, R. Moldova a ratat ocazia să fie povestea de succes a Parteneriatului Estic. Am pierdut ocazia din cauza unor politicieni corupți și avari care erau mai preocupați de propriile interese, decât de cele ale țării. Atunci, șansa noastră era în mâinile lor. 

Astăzi, viitorul nostru e în mâinile noastre. Să avem grijă ce facem cu el. Cel mai important lucru este ca după 20 octombrie să ne putem privi în ochi copii și nepoții și să le putem spune sincer și verde în ochi că am ales ce e mai bun pentru ei. 

/VIDEO/ Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
/VIDEO/ Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024

/VIDEO/ În numele Kremlinului! Cum au adunat preoții din subordinea lui Marchel semnături pentru Victoria Furtună
/VIDEO/ În numele Kremlinului! Cum au adunat preoții din subordinea lui Marchel semnături pentru Victoria Furtună
/VIDEO/ Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
/VIDEO/ Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
/VIDEO/ Provocare la TV8, în timpul dezbaterilor. Mariana Rață: „Am chemat poliția. Ne cerem scuze de la telespectatori”
/VIDEO/ Provocare la TV8, în timpul dezbaterilor. Mariana Rață: „Am chemat poliția. Ne cerem scuze de la telespectatori”
/PROMO/ Ediție Specială la TV8: Alege liber! Află primul rezultatele prezidențialelor și referendumului din 20 octombrie
/PROMO/ Ediție Specială la TV8: Alege liber! Află primul rezultatele prezidențialelor și referendumului din 20 octombrie
/VIDEO/ Incendiu puternic în Chișinău. Subsolul unui bloc de locuit a fost cuprins de flăcări
/VIDEO/ Incendiu puternic în Chișinău. Subsolul unui bloc de locuit a fost cuprins de flăcări

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.