Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1077: Pericol atomic, condiția lui Trump și atac mortal! Londra oferă un ajutor fără precedent Kievului

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 821: Lupte grele și condiția lui Putin pentru un armistițiu! Rusia e cu ochii pe R. Moldova

24 mai 2024, ora 22:35

Preşedintele rus Vladimir Putin este dispus să oprească războiul din Ucraina printr-un armistițiu negociat care să recunoască actualele linii de pe câmpul de luptă, au transmis patru surse ruseşti pentru Reuters, care au precizat, pe de altă parte, că liderul de la Kremlin este pregătit să lupte în continuare, dacă Kievul şi Occidentul nu răspund ofertei. NATO încearcă să târască Moldova într-o confruntare militară cu Rusia şi Belarusul, a avertizat vineri directorul Serviciului Federal de Securitate al Federaţiei Ruse (FSB), Alexandr Bortnikov.

Ucraina a raportat că în mai multe localități din Crimeea ocupată s-au auzit explozii, fiind vizate orașele Simferopol, Saky, Alușta, Yalta, Dzhankoia și Evpatoria. Asta în timp ce pe front situația rămâne dificilă, forțele ruse anunțând că au ocupat din nou localitatea Klișciivka din regiunea Donețk, pe care armata ucraineană a recucerit-o în septembrie anul trecut. Kievul nu a confirmat deocamdată această informație. Un veteran american care a luptat în Ucraina până în decembrie relatează că unii dintre voluntarii străini ce s-au alăturat forțelor Kievului au fost uciși deoarece credeau că va fi aproape ca un concediu și că voiau să fie eroi, scrie Business Insider.

UPDATE Secretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Antony Blinken, face o vizită în R.Moldova, săptămâna viitoare, anunță Departamentul de Stat al SUA. Oficialul american va avea o întrevedere cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și cu alți oficiali ”pentru a reafirma sprijinul SUA pentru progresul Republicii Moldova în vederea aderării la UE și în domeniul securității energetice”, precizează Departamentul de Stat al SUA”.

UPDATE Premierul român Marcel Ciolacu a fost întrebat cum comentează afirmațiile Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, conform cărora el se amestecă în treburile interne ale Republicii Moldova şi că acţiunea sa este una provocatoare, după ce a declarat că în Republica Moldova sunt români. "Nu o să mint de dragul Rusiei. Asta simt şi ăsta este adevărul. În primul rând, nu mai există limbă moldovenească. Limba moldovenească a fost o invenţie a Rusiei şi pe urmă, cu ajutorul celor care conduceau Ucraina şi cu ajutorul celor care conduceau Republica Moldova, au impus o limbă inventată, limba moldovenească", a declarat Marcel Ciolacu.

UPDATE Disponibilitatea Moscovei de a conveni o încetare a focului pentru a opri războiul din Ucraina au avut ca scop perturbarea summitului de pace condus de Kiev, care va avea loc luna viitoare în Elveția, afirmă ministrul de externe al Ucrainei, potrivit Reuters, citată de Hotnews.ro. „Putin încearcă în mod disperat să deraieze summitul de pace din Elveția din 15-16 iunie”, a scris Dmitro Kuleba pe rețeaua de socializare X.

UPDATE Vladimir Putin este pregătit să accepte un armistițiu în Ucraina cu o încetare a focului negociată care să recunoască actualele linii ale frontului, au declarat pentru Reuters patru surse de la Moscova, care au afirmat în același timp că Kremlinul este pregătit să lupte în continuare, dacă Kievul și Occidentul nu răspund. Ucraina a respins în trecut un astfel de scenariu, subliniind că dorește retragerea trupelor ruse din teritoriile ocupate și avertizând că o înghețare a frontului ar fi în dezavantajul Kievului. "Putin poate lupta atât timp cât este nevoie, dar este, de asemenea, pregătit pentru o încetare a focului, pentru a îngheța războiul", a precizat una din sursele menționate de Reuters.

UPDATE Ucraina a refuzat tancuri de luptă Leopard 1A5 învechite din Danemarca și Germania, din cauza numeroaselor defecţiuni pe care le aveau, susţine radiodifuzorul danez DR, citând documente ale Ministerului Apărării.

UPDATE Generalul de brigadă Ievhen Ostrianski, șeful Direcției Principale de Planificare a Apărării a Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, a anunțat planuri de reducere a personalului cu 60%. Reducerea include desființarea unui număr de structuri organizatorice militare, formarea altora noi, precum și optimizarea celor existente, transmite agenția Ukrinform.

UPDATE Danemarca, Germania și Țările de Jos au promis că vor trimite la Kiev cel puțin 100 de tancuri Leopard 1A5 recondiționate, potrivit Spotmedia. Documentele citate spun că primele tancuri erau programate să fie livrate în iulie 2023. Cu toate acestea, transportul a fost amânat, deoarece compania germană de apărare KMW s-a confruntat cu dificultăți în pregătirea lor. Doar 20 de tancuri au fost livrate în septembrie anul trecut, adaugă DR.

UPDATE Premierul ungar Viktor Orban a declarat vineri că temerile conform cărora Rusia ar organiza un atac asupra oricărui membru NATO sunt nefondate, adăugând că războiul din Ucraina, care se află acum în al treilea an, arată limitele capacităților Rusiei.

UPDATE Președintele rus Vladimir Putin, care a primit o invitație de a vizita Coreea de Nord într-o vizită oficială, plănuiește într-adevăr o călătorie în țara condusă de Kim Jong un, a declarat pentru RIA Novosti secretarul de presă al liderului rus, Dmitri Peskov.

UPDATE Românul care a fost arestat pentru trădare, după ce a dat rușilor informații și poze despre obiectivele militare din România, filmând inclusiv convoaiele militare voia să intre în politică. El candida pentru funcția de primar al Ploieștiului. Ancheta a fost instrumentată de SRI, scrie NewsWeek.

UPDATE Sprijinul "ferm" pentru state precum Ucraina şi Republica Moldova şi o abordare cuprinzătoare a securităţii în regiunea Mării Negre sunt "esenţiale", pe termen scurt şi mediu, în raport cu posibila evoluţie a situaţiei, a afirmat, vineri, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, la Black Sea and Balkans Security Forum.

UPDATE Un român a fost arestat fiind acuzat că, încă din 2022, a supravegheat obiective militare româneşti sau aparţinând NATO din Tulcea. Ulterior, el a transmis datele Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, transmite DIICOT.

UPDATE SUA pregătesc un pachet de ajutor militar de 275 de milioane de dolari, care va include obuze de artilerie de 155 mm, muniţie aeriană de precizie şi vehicule terestre. Iar Fondul Monetar Internațional va acorda în acest an Kievului trei tranșe suplimentare de bani, în valoare totală de 4,5 miliarde de dolari.

UPDATE Forţele ruse s-au „împotmolit” în luptele de stradă în localitatea Vovceansk, în regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei, a afirmat vineri comandantul-şef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, care a informat totodată despre lupte intense în trei zone-cheie de pe frontul de est, informează AFP.

UPDATE Naţionalistul Orban, aflat la putere din 2010, şi-a axat campania pentru alegerile din iunie pentru Parlamentul European pe evitarea unei implicări mai profunde în conflict, afirmând că votul pentru PE ar putea determina evoluţia Europei spre război sau pace. „Armata rusă poartă un război serios şi dificil cu ucrainenii”, a declarat Orban în interviul săptămânal pe postul public de radio. „Dacă ruşii ar fi fost destul de puternici să-i doboare pe ucraineni dintr-o singură rundă, ar fi făcut-o până acum”, a apreciat el.

UPDATE După 70 de ani de utilizare, infanteriștii români vor renunța la bătrânele AK-uri de calibrul 7.62 și vor folosi arme automate moderne cu muniție de 5.56, mai ușoară și mult mai eficientă, notează HotNews.

UPDATE Armatele României şi Republicii Moldova se vor putea pregăti şi participa în comun la misiuni şi operații în cadrul organizațiilor şi coalițiilor multinaționale, precum cele sub egida EU, potrivit unui document semnat, vineri, de miniştrii Apărării de la București şi Chişinău.

UPDATE Numărul deţinuţilor din închisorile rusești a scăzut cu 58.000 anul trecut, informează vineri presa independentă din Rusia. Trendul constant de scădere este provocat în parte de recrutarea de condamnaţi la închisoare pentru a lupta în Ucraina

UPDATE Finlanda şi Letonia, ca membre ale NATO, sunt deschise la ideea efectuării de exerciţii nucleare şi inclusiv staţionării de arme nucleare tactice pe teritoriile lor, ca măsură de descurajare împotriva Rusiei.

UPDATE Ucraina a lansat rachete furnizate de SUA într-un atac care a distrus un sistem de apărare antiaeriană rusesc în valoare de 800 de milioane de dolari în apropierea liniilor de front din estul Ucrainei, potrivit unor rapoarte, scrie NewsWeek. Canalele rusești de pe Telegram au transmis joi videoclipuri care ar arăta o explozie și rămășițele carbonizate ale unui sistem rusesc de rachete sol-aer S-400 la un aerodrom din Mospyne, în regiunea ocupată Donetsk. Atacul a avut loc miercuri.

UPDATE Ministerul rus de Externe a reacționat, vineri, după ce România a expulzat un diplomat din cadrul Ambasadei Rusiei de la București și susține că „va da un răspuns adecvat”, relatează agenția de presă rusă TASS.

UPDATE Producătorul german de armament Rheinmetall a anunţat vineri că a primit din partea unui stat membru al NATO o comandă de muniții de artilerie în valoare de 300 de milioane de euro, transmite dpa, transmite Agerpres. Sunt incluse zeci de mii de obuze şi sute de mii de module de încărcare cu combustibil pentru propulsie. Livrările sunt prevăzute din 2024 până în 2028.

UPDATE Chiar înainte ca trupele rusești să treacă granița de nord a Ucrainei luna aceasta, membrii Brigăzii 92 de asalt din Ucraina au pierdut o resursă vitală. Serviciul de internet prin satelit Starlink, pe care soldații îl folosesc pentru a comunica, pentru a colecta informații și pentru a efectua atacuri cu drone, a încetinit, scrie The New York Times.

UPDATE Premierul ungar Viktor Orban a declarat că încearcă să ,,redefinească" termenii apartenenței la NATO. Viktor Orban nu doreşte ca ţara sa să participe la operațiuni în afara teritoriului alianţei militare, scrie Mediafax. Orban crede că la Bruxelles şi la Washington se fac pregătiri pentru intrarea Europei în război, potrivit ziarului Magyarnemzet. Premierul maghiar crede că se setează starea de spirit pentru un eventual conflict militar.

UPDATE Rim Kap-soo, ambasadorul sud-coreean la București, nu crede că apropierea dintre Rusia și China va fi una de durată, căci e bazată pe niște interese de circumstanță. Spre deosebire de aceasta, relația dintre SUA, Europa, Coreea de Sud, Japonia și Noua Zeelandă, de exemplu, va dura, deoarece e bazată nu pe circumstanțe de moment, ci pe un set de valori comune și pe voința popoarelor lor, scrie B1.

UPDATE Președintele rus, Vladimir Putin, a sosit joi, 23 mai, în Belarus, cel mai apropiat aliat al țării sale, fiind primit de omologul său Alexandr Lukașenko, relatează Reuters, care precizează că este de așteptat ca discuțiile dintre cei doi să se concentreze asupra securității și exercițiilor cu arme nucleare tactice. La sosirea în Belarus, Putin a declarat că a discutat probleme de cooperare cu Minskul la o reuniune a cabinetului de la Moscova.

UPDATE Serviciile secrete militare ucrainene au fost direct implicate în atacul mortal asupra sălii de concerte din apropierea Moscovei din luna martie, când au fost ucise peste 140 de persoane, a declarat șeful Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), Alexander Bortnikov, relatează vineri TASS, preluată de Reuters.

UPDATE Ucrainei trebuie să i se spună foarte clar cum intenționează Vestul să o ajute. Declarațiile de solidaritate sunt incomplete. Ucraina trebuie să audă că Vestul va o va sprijini să bată Rusia și să împingă trupele lui Vladimir Putin în afara teritoriului ucrainean. Iată opinia generalului Philip Breedlove, fostul șef al forțelor Nato în Europa, prezent zilele acestea la conferința Apărare la Marea Neagră și în Balcani, organizată de New Strategy Center.

UPDATE Poliţiştii ruşi de frontieră au îndepărtat geamandurile de navigaţie de pe partea estoniană a râului Narva, care separă cele două ţări, au declarat joi autorităţile de la Tallinn, adăugând că vor solicita o explicaţie, precum şi returnarea echipamentelor, relatează Reuters.

UPDATE Rusia a pierdut 498.940 de soldați în Ucraina de la începutul invaziei la scară largă, potrivit armatei ucrainene. Conform sursei citate de The Kyiv Independent, 1.240 de militari ruși au fost eliminați în ultimele 24 de ore.

UPDATE Statul Major al forțelor ucrainene a anunțat dimineață că în ultimele 24 de ore s-au dat 113 lupte pe toată linia frontului, iar rușii au continuat să atace în regiunea estică Harkov. Pierderile Moscovei de la începutul războiului se apropie, însă, de jumătate de milion de militari, scrie Spotmedia.

UPDATE Kremlinul a denunţat joi apelurile unor aleşi americani de a autoriza Ucraina să folosească arme furnizate de Washington pentru a lovi teritoriul rus, văzând în aceasta o „escaladare”, informează Agerpres, care preia AFP. Kievul cere să poată lovi cu arme occidentale bazele din spatele frontului şi poziţii ale Kremlinului situate pe teritoriul rus, lucru pe care europenii şi americanii îl interzic de teama de a provoca o agravare a conflictului.

UPDATE Într-o recunoaştere rară a supraproducţiei sale de petrol, Rusia a anunțat că şi-a depăşit cota de producţie OPEC+ în aprilie din ”motive tehnice”, o surpriză care arată că Moscova se confruntă cu dificultăţi să menţină producţia redusă, spun analiştii şi surse din industrie.

UPDATE Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a declarat joi că se va folosi de relaţia sa cu liderul rus Vladimir Putin pentru a obţine eliberarea jurnalistului Evan Gershkovici de la Wall Street Journal dintr-o închisoare din Rusia, relatează Reuters.

UPDATE Cel puțin două persoane au fost rănite, dimineață devreme, și mai multe clădiri, un magazin și două mașini au fost avariate într-un atac al rușilor în districtul Nikopol din reginea Dnipropetrovsk, a anunțat șeful administrației militare regionale, Serhii Lîsak, citat de Ukrainska Pravda.

UPDATE Trupele ruse au bombardat noaptea trecută infrastructura feroviară din regiunea Harkov. Mai multe linii, clădiri, vagoane, locomotive și un tren electric au fost avariate, a anunțat compania feroviară de stat Ukrzaliznîția. Nu au existat victime, iar circulația trenurilor locale și de lungă distanță se desfășoară normal, a transmis compania, scrie Spotmedia.

UPDATE Mai multe explozii s-au produs noaptea trecută în Crimeea, în Simferopol, Sakî, Ialta, Djankoi, Alușta și Ievpatoria. În Alușta au fost auzite cel puțin cinci explozii, unde un atac ucrainean cu rachete ATACMS a provocat serioase daune unui centru rus de comunicații. O antenă militară a fost lovită la Semîdviria, la trei kilometri est de Alușta, relatează grupul de Telegram Atesh citat de The Kyiv Independent.

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut ţărilor occidentale să trimită ţării sale ajutor militar care să-i permită Ucrainei să atace infrastructuri situate în interiorul Federaţiei Ruse, infrastructuri cu care armata rusă loveşte teritoriul ucrainean, informează vineri EFE, transmite Agerpres.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 820: Lupte grele, dezastru la Harkov și cadoul lui Kadîrov. Rusia se ia de Moldova și acuză România
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 819: Acord UE-Moldova, exerciții nucleare și noua armă! Rusia agită Marea Baltică, iar Londra acuză China
/VIDEO/ Vom plăti mai puțin pentru lumină! UE oferă compensații pentru toată populația Moldovei până în decembrie 2025
/VIDEO/ Vom plăti mai puțin pentru lumină! UE oferă compensații pentru toată populația Moldovei până în decembrie 2025
/VIDEO/ De la file de istorie, la propagandă și militarizare: Cine controlează adevărul - de la 19:55 la „Alo, TV8”
/VIDEO/ De la file de istorie, la propagandă și militarizare: Cine controlează adevărul - de la 19:55 la „Alo, TV8”
/VIDEO/ „Avem o problemă majoră”: Maia Sandu a răspuns la declarațiile Veronicăi Dragalin de la TV8
/VIDEO/ „Avem o problemă majoră”: Maia Sandu a răspuns la declarațiile Veronicăi Dragalin de la TV8
/VIDEO/ Compensații, ajutor cu 4 condiții Tiraspolului și investiții strategice: Planul energetic UE-Moldova pentru doi ani
/VIDEO/ Compensații, ajutor cu 4 condiții Tiraspolului și investiții strategice: Planul energetic UE-Moldova pentru doi ani
/VIDEO/ Mirandolina Sușițcaia, în judecată pentru îmbogățire ilicită: Cum se apără procurora suspendată din funcție
/VIDEO/ Mirandolina Sușițcaia, în judecată pentru îmbogățire ilicită: Cum se apără procurora suspendată din funcție

Mexicul a început desfăşurarea a 10.000 de soldaţi la frontiera cu SUA

missing
04 februarie 2025, ora 20:26

Mexicul a început marţi să desfăşoare 10.000 de soldaţi la frontiera cu SUA, aşa cum s-a angajat luni, în schimbul unei suspendări a ameninţării americane cu taxe vamale de 25% asupra produselor mexicane, a anunţat preşedinta Claudia Sheinbaum, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Am început deja să trimitem (militari)”, a declarat şefa statului mexican, în cadrul conferinţei sale de presă matinale.

Ea a precizat că militarii au fost mobilizaţi în state care „nu au atâtea probleme de securitate”. „Este o desfăşurare care nu lasă restul ţării fără securitate”, a subliniat Sheinbaum.

Presa mexicană a relatat de marţi dimineaţa mobilizarea soldaţilor şi a membrilor Gărzii Naţionale în diferite oraşe de la graniţa cu Statele Unite, precum Tijuana şi Matamoros.

AFP a observat de asemenea circa 300 de soldaţi pe aeroportul din Merida, în statul Yucatan (sud).

Luni, preşedinţii SUA şi Mexicului au anunţat aproape simultan că Statele Unite au suspendat timp de o lună aplicarea de taxe vamale majorate ce ar fi urmat să crească de marţi preţul importurilor din Mexic cu 25%. În schimb, Mexicul s-a angajat să trimită 10.000 de soldaţi la graniţa cu Statele Unite „pentru a opri fluxul de fentanil (un opioid mortal, n.red.) şi de migranţi ilegali” în Statele Unite, potrivit lui Donald Trump.

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astǎzi a emisiunii Cutia Neagrǎ PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Reforma justiției prinde noi turații. Mănușile albe au fost aruncate Veronicăi Drăgălin?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutie Neagră PLUS cu vicepremierul pentru Reintegrarea Republicii Moldova, Oleg Serebrian
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.

/VIDEO/ Moarte misterioasă: O femeie de afaceri a decedat la salonul de înfrumusețare. Precizările Poliției
/VIDEO/ Moarte misterioasă: O femeie de afaceri a decedat la salonul de înfrumusețare. Precizările Poliției
/VIDEO/ De la file de istorie, la propagandă și militarizare: Cine controlează adevărul - de la 19:55 la „Alo, TV8”
/VIDEO/ De la file de istorie, la propagandă și militarizare: Cine controlează adevărul - de la 19:55 la „Alo, TV8”
Misterul morții la salonul de înfrumusețare: Ce se întâmplă la 4 zile de la decesul femeii de afaceri
Misterul morții la salonul de înfrumusețare: Ce se întâmplă la 4 zile de la decesul femeii de afaceri
Complicație rară în timpul nașterii? Ministra Sănătății spune de ce ar fi murit gravida la maternitatea din Edineț
Complicație rară în timpul nașterii? Ministra Sănătății spune de ce ar fi murit gravida la maternitatea din Edineț
/VIDEO/ Verde-n ochi: Margaritas ante porcos. Cum va folosi Tiraspolul ajutorul de milioane oferit de UE
/VIDEO/ Verde-n ochi: Margaritas ante porcos. Cum va folosi Tiraspolul ajutorul de milioane oferit de UE

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.