Vulnerabilitatea este un termen complex care include nu doar sărăcia, dar și mulți alți factori care contribuie la diminuarea capacității unei familii de a fi independentă din punct de vedere financiar și de a avea strictul necesar pentru supraviețuire. Abilitarea și împuternicirea familiilor aflate în dificultate este una dintre ramurile principale de activitate ale Asociației Obștești „The Moldova Project”, care anual implementează diverse proiecte menite să ofere familiilor numeroase din satele Republicii Moldova oportunități pentru dezvoltare și autosuficiență.
„Asociația „The Moldova Project” activează din anul 2008 pe teritoriul Republicii Moldova. În prezent acoperim 37 de sate din 5 raioane din zona centrală a țării”, a declarat specialista în comunicare la A.O. „The Moldova Project”, Marina Afanas.
„Unul dintre cele mai de succes proiecte pe care îl derulăm mai bine de 10 ani este cel prin care abilităm și capacităm familiile social-vulnerabile, oferindu-le animale domestice, păsări de curte”, a menționat specialista în comunicare la A.O. „The Moldova Project”, Marina Afanas.
Majoritatea beneficiarilor au ales să îngrijească pui și rațe, unii însă și-au dorit mult o capră, porc sau vacă.
„Niciodată nu am avut purcel. Datorită oamenilor cu suflet mare avem și purcel, și păsări”, a declarat mamă a patru copii și beneficiară a proiectului, Natalia.
„Laptele îl cumparam de la magazin. Acum, la moment, de la văcuță, e proaspăt. Fetițelor le place că facem cășuță, dimineața chiar îl beau”, a declarat mamă a patru copii și beneficiară a proiectului, Cristina.
„Când mi-au spus să vin să iau puii, chiar m-am bucurat ca un copil când îi dă o bomboană”, a declarat mamă a cinci copii și beneficiară a proiectului, Angela.
Pe lângă toate aceste daruri, proiectul de capacitare a familiilor vulnerabile oferă doritorilor de a studia acces gratuit la cursuri de formare profesională.
„În ceea ce privește cursurile, în acest an, 4 fete capabile, care învață la Chișinău, la școli profesionale, au dorit să învețe de manichiuriste”, a declarat specialistă în comunicare la A.O. „The Moldova Project”, Marina Afanas.
Proiectul de sprijin în beneficiul familiilor vulnerabile este susținut financiar de compania „Kaufland Moldova” pentru al treilea an consecutiv.
„O societate progresează cu adevărat atunci când fiecare dintre noi contribuie la binele comunității prin grijă și susținere. De fapt, responsabilitatea față de oameni face parte din strategia nostră de business și ne orientăm pe proiecte pe termen lung, proiecte de sustenabilitate și responsabilitate socială. Suntem la cel de-al treilea an alături de „The Moldova Project” și facem diferența în viața oamenilor mai triști ca noi”, a declarat PR manager la „Kaufland Moldova”, Cristina Aramă.
Asociația Obștească „The Moldova Project” a fost înființată în 2008 și este o forță-pilon a sistemului de asistență umanitară în Republica Moldova. Asociația a venit cu inițiativa de a împuternici holistic familiile numeroase din mediul rural și alte grupuri vulnerabile, îmbinând armonios ajutorul material, sprijinul educațional, juridic și cel psiho-emoțional.
/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.