Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1068: Cum ar putea Trump pune capăt războiului? Incendiu la rafinăria de petrol Riazan

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 950: Atac la Kiev, pericol nuclear și avertizare din SUA! Putin dă vina pe Vest pentru eșecul său

30 septembrie 2024, ora 23:01

Rusia a efectuat în noaptea de duminică spre luni atacuri cu drone asupra Kievului, capitala Ucrainei, iar unitățile de apărare aeriană au fost angajate în respingerea loviturilor timp de cinci ore. Unii martori spun că au auzit explozii și obiecte lovite în aer. Alerta de raid aerian a vizat toată partea de est a Ucrainei. Moscova a lansat mai multe atacuri aeriene asupra Kievului şi Ucrainei pe parcursul lunii septembrie, vizând infrastructura energetică, militară şi de transport a ţării.

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat luni "elitele occidentale" că ar fi pregătit armata ucraineană să atace Rusia chiar înainte de începerea campaniei militare ruse în Ucraina în februarie 2022, potrivit EFE. Totuși, Putin a promis că Moscova își va îndeplini toate obiectivele pe care și le-a propus în Ucraina, aflată în al treilea an de conflict.

UPDATE Potrivit unui decret semnat de președintele Vladimir Putin pe 30 septembrie, Rusia plănuiește să recruteze 133.000 de ruși între octombrie și ianuarie. Bărbații, cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani, vor fi selectați ca parte a campaniei de recrutare obligatorie de toamnă, scrie Adevărul.

UPDATE Ministerul belarus al Apărării a anunțat începerea inspecțiilor unităților și formațiunilor militare, cu un accent principal pe pregătirea Forțelor Aeriene și a Forțelor de Apărare Aeriană, potrivit BBC.

UPDATE Guvernul Rusiei a înaintat luni camerei inferioare a parlamentului proiectul de lege a bugetului pe 2025. Printre detaliile făcute publice nu figurează şi cheltuielile militare, informează AFP.

UPDATE Preşedintele rus Vladimir Putin a dat asigurări că „toate obiectivele stabilite vor fi atinse” în Ucraina, într-un videoclip în care a felicitat poporul rus de Ziua reunificării, care marchează anexarea ilegală a regiunilor ucrainene Lugansk, Doneţk, Zaporojie şi Herson, la 30 septembrie, scrie Digi24.

UPDATE Rusia folosește Kîrgîzstanul ca țară-paravan pentru a menține relații comerciale cu o serie de țări din Uniunea Europeană, arată o anchetă jurnalistică realizată de Euronews.

UPDATE Tribunalul militar al districtului 2 de Vest l-a condamnat pe ucraineanul Oleksandr Permiakov la închisoare pe viață pentru atentatul la viața scriitorului Zahar Prilepin, relatează agenția TASS. Ucraineanul a primit și o amendă penală de 700.000 de ruble, circa 6.700 de euro. Condamnatul va sta primii 5 ani într-un penitenciar cu regim normal, apoi va fi transferat într-o colonie cu regim strict. Apărarea a cerut clemență, invocând faptul că Permiakov și-a recunoscut imediat vinovăția, potrivit Libertatea.

UPDATE Guvernul rus este pe cale să crească și mai mult cheltuielile de apărare anul viitor, dar oficialii Kremlinului par să pună accentul pe cheltuielile sociale pe care le au în vedere, evitând discuțiile despre banii alocați pentru sectoarele securității și apărării, notează think-tankul american Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

UPDATE Președintele rus Vladimir Putin a transmis luni, la doi ani după ce a proclamat anexarea la Rusia a teritoriilor ucrainene ocupate, că „operațiunea militară specială” pe care a declanșat-o împotriva țării vecine are o natură „cu adevărat eliberatoare”. El numește de asemenea teritoriile ocupate din Ucraina ca fiind „Novorusia”, relatează TASS, citat de HotNews. Novorusia este termenul folosit de Moscova pentru a se referi la o regiune istorică din sudul Ucrainei și sud-vestul Rusiei. Cuprinde zona de stepă din nordul Mării Negre, situată între Nistru, la vest, și rîul Kuban, la est. Sudul Transnistriei, adică interfluviul dintre cursul inferior al Nistrului și cel al Bugului de Sud (regiune cunoscută în timpul stăpânirii tătare, respectiv otomane sub denumirea de Edisan) este o subregiune a Novorusiei. Între 1774 și 1861 zona numită de Moscova Novorusia a fost masiv populată cu coloniști ruși.

UPDATE Rusia îşi va testa miercuri sistemele de avertizare publică în cazuri de situații de urgenţă din întreaga ţară, a anunţat luni Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă rus, citat de EFE, potrivit Agerpres.

UPDATE Un cetățean american în vârstă de 72 de ani a pledat vinovat pentru acuzația de activitate mercenară în fața unui tribunal din Moscova, recunoscând că a primit bani pentru a lupta pentru Ucraina împotriva Rusiei, scrie The Guardian, preluând agenția de presă rusă de stat RIA. Stephen James Hubbard s-ar fi mutat în Ucraina în urmă cu zece ani, mai scrie presa rusă.

UPDATE Mark Rutte, fostul premier olandez, preia marţi funcția de şef al NATO, dar liderul celei mai puternice alianțe militare de pe planetă are puțină putere pentru a schimba situaţia în profunzime, comentează luni AFP, preluata de Agerpres.

UPDATE Colonelul Ivan Vinnik, comandantul Brigăzii Mecanizate 72, care în prezent apără orașul Vuhledar din regiunea Donețk, a fost transferat. Potrivit Comandamentului Operațional Nord, acesta a fost transferat „în scopul promovării și al transferului experienței de luptă”. Înlocuitorul său nu a fost anunțat, relatează Kyiv Independent. Vinnik a fost numit la conducerea Brigăzii 72 în august 2022, scrie Spotmedia. 

UPDATE Şeful Administrației Militare Regionale Kiev, Ruslan Kravcenko, a raportat că în noaptea de 29 spre 30 septembrie, invadatorii ruşi au efectuat un nou atac masiv cu drone. Sirenele de raid aerian au sunat în capitala ucraineană timp de şapte ore. Apărarea antiaeriană a reuşit să doboare toate dronele ruseşti. În urma operaţiunii de respingere a atacului, fragmente de drone doborâte au căzut în șase raioane ale regiunii Kiev. În cinci raioane, au izbucnit incendii de vegetaţie, iar într-un alt raion în care au căzut resturi de drone a izbucnit un incendiu într-o casă particulară. De asemenea, într-un raion a fost avariat un cimitir, scrie Rador.

UPDATE Serviciile Secrete din America cred că este probabil ca Rusia să riposteze cu o forță mai mare împotriva Statelor Unite și a partenerilor săi de coaliție, posibil cu atacuri letale, dacă sunt de acord să acorde ucrainenilor permisiunea de a folosi rachete cu rază lungă de acțiune furnizate de SUA, Marea Britanie și Franța pentru lovituri în adâncul Rusiei, potrivit The New York Times, citat de Ziare.com.

UPDATE Olexei Kolomeițev, șeful celui de-al 924-lea centru de stat pentru aviația fără pilot din cadrul Ministerului rus al Apărării, a fost eliminat vineri seară, a informat Interfax-Ucraina. Sursa din cadrul serviciilor ucrainene de informații militare a dezvăluit că moartea colonelului a survenit în urma unei operațiuni speciale realizată de o mișcare locală de rezistență, în coordonare cu Direcția Principală de Informații a Ministerului ucrainean Apărării. Kolomeițev s-a ocupat de pregătirea specialiștilor ruși în utilizarea vehiculelor aeriene fără pilot (UAV), inclusiv a operatorilor și personalului de sprijin pentru dronele kamikaze de tip Shahed, scrie Adevărul. Între timp, Kremlinul, citat de Gazeta.ru, afirmă că Aleksei Kolomeițev este în viață.

UPDATE Reprezentanții centralei nucleare de la Zaporojie, deținută în prezent de Rusia, au anunțat că forțele Ucrainei au lansat un nou atac asupra unei substații electrice din apropiere și au distrus un transformator. Reprezentanții centralei nucleare de la Zaporojie, deținută în prezent de Rusia, au anunțat că forțele Ucrainei au lansat un nou atac asupra unei substații electrice din apropiere și au distrus un transformator, notează Ziare.com. Centrala Zaporijia, cea mai mare din Europa, având şase reactoare, a fost ocupată de forţele ruse în primele zile ale invaziei ruseşti din februarie 2022 în Ucraina. Ambele părţi se acuză reciproc în mod frecvent de atacuri sau planuri de atac împotriva centralei.

UPDATE Un număr mare de soldați ucraineni au încălcat legea și au părăsit frontul de luptă. Conform procurorului general ucrainean, peste 60.000 de cazuri de dezertare au fost înregistrate de la invazia Rusiei în februarie 2022, relatează Kyiv Post. Dintre aceste cazuri, aproape jumătate au fost înregistrate în 2024, iar numărul continuă să crească. 

UPDATE Toate dronele lansate de ruși asupra Kievului au fost fie distruse de sistemele de apărare, fie neutralizate de mijloacele de război electronic, a afirmat Serhiy Popko, șeful administrației militare din Kiev, pe Telegram. Estimările privind amploarea totală a atacului vor fi date în cursul zilei de luni, dar, potrivit informațiilor preliminare, nu au fost raportate victime și pagube, a adăugat el, potrivit Reuters.

UPDATE Norvegia ia în considerare planuri de instalare a unui gard de-a lungul unei părți sau a întregii frontiere de 123 de mile - în jur de 200 de kilometri- pe care o împarte cu Rusia, într-o mișcare inspirată de un proiect similar din Finlanda, potrivit Newsweek.

UPDATE Rusia a pierdut 653.060 de soldați în Ucraina de la începutul invaziei sale pe scară largă, la 24 februarie 2022, a raportat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei la 30 septembrie. Acest număr include 1.250 de pierderi suferite de forțele ruse chiar în ultima zi. Potrivit raportului, Rusia a mai pierdut 8.874 de tancuri, 17.503 vehicule blindate de luptă, 25.548 de vehicule și rezervoare de combustibil, 18.822 de sisteme de artilerie, 1.204 sisteme de rachete cu lansare multiplă, 963 de sisteme de apărare aeriană, 369 de avioane, 328 de elicoptere, 16.224 de drone, 28 de nave și bărci și un submarin.

UPDATE Kremlinul se confruntă cu o reacție negativă din partea bloggerilor militari ruși, revoltați de rapoartele conform cărora trupele specializate sunt trimise să asalteze pozițiile ucrainene pentru a menține presiunea pe linia frontului, potrivit analizei cotidianului ucrainean Kyiv Independent. Confruntându-se cu o lipsă de personal și cu o nevoie urgentă de a continua avansurile lente în estul Ucrainei, Rusia a trimis unele dintre cel mai bine pregătite trupe în atacuri masive de infanterie, la costuri foarte ridicate, notează Libertatea.

UPDATE Kievul, regiunea înconjurătoare şi toată partea de est a Ucrainei au fost sub alertă de raiduri aeriene din jurul orei locale 01.00, luni, relatează Reuters, potrivit news.ro. „Mai multe UAV (vehicule aeriene fără pilot) inamice sunt deasupra şi în apropierea capitalei”, a transmis Vitali Kliciko, primarul Kievului. Forţele aeriene ale Ucrainei au precizat anterior pe Telegram că mai multe grupuri de drone ruseşti se îndreptau spre Kiev şi vestul Ucrainei. De asemenea, au declarat că au detectat lansarea mai multor bombe ghidate din părţile din Ucraina controlate de Rusia în jurul orei locale 04:40.

UPDATE Rusia a lansat înprimele ore ale zilei de luni mai multe valuri de atacuri cu drone care au vizat Kievul, unitățile de apărare aeriană fiind angajate în respingerea atacurilor timp de mai multe ore, a anunțat armata ucraineană. Potrivit corespondenților Reuters, în Kiev s-au auzit numeroase explozii ce păreau a fi provocate de antiaeriana ucraineană în acțiune, iar pe cerul capitalei ucrainene s-a văzut cum erau interceptate proiectile inamice.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 949: Atac masiv în Rusia, iar Kremlinul amenință atomic! Zelenski: Nimeni nu știe ce e în capul lui Putin
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 948: Alertă din Moldova, atac la Kiev, judecător ucis și întâlnire Trump-Zelenski! Rusia amenință Europa
/VIDEO/ Iluminat stradal și grădinițe eficiente energetic, datorită panourilor fotovoltaice! Exemplul Primăriei Sireți, bun de preluat
/VIDEO/ Iluminat stradal și grădinițe eficiente energetic, datorită panourilor fotovoltaice! Exemplul Primăriei Sireți, bun de preluat
/VIDEO/ Secretul banilor: Cât de scumpe sunt RCA și CASCO? Explicația șefului unei companii de asigurări auto Vladimir Știrbu
/VIDEO/ Secretul banilor: Cât de scumpe sunt RCA și CASCO? Explicația șefului unei companii de asigurări auto Vladimir Știrbu
/VIDEO/ Familia Botgros intenționează să se mărească? Ce spun Corneliu și Angela despre apariția unui nou copil
/VIDEO/ Familia Botgros intenționează să se mărească? Ce spun Corneliu și Angela despre apariția unui nou copil
/VIDEO/ Proprietar de restaurant, mai nou producător de energie din soare: Parcul fotovoltaic a costat un milion de euro
/VIDEO/ Proprietar de restaurant, mai nou producător de energie din soare: Parcul fotovoltaic a costat un milion de euro
/VIDEO/ O mașină distrusă și un bărbat la spital. Accident violent în stânga Nistrului
/VIDEO/ O mașină distrusă și un bărbat la spital. Accident violent în stânga Nistrului

Manifestații de amploare în Germania împotriva extremei-drepte. „AfD nu este o alternativă!”

missing
26 ianuarie 2025, ora 21:30

Manifestațiile contra partidului de extremă-dreapta AfD au adunat, sâmbătă, zeci de mii de persoane în Germania pentru un apel la stăvilirea acestei formațiuni acuzată că amenință democrația, scrie AFP. Manifestațiile vin cu o lună înainte de alegerile parlamentare, notează Hotnews.

Cele mai mari proteste au avut loc la Berlin și Koln, cu 35.000, respectiv 20.000 de persoane, potrivit poliției, în timp ce organizatorii au estimat la 100.000 numărul manifestanților din capitala germană. În fața emblematicei porți Brandenburg, ei au format „o mare de lumină pentru democrație”, cu telefoanele lor mobile, astfel încât să formeze cuvântul „Rezistență”.

Mai multe organizații au chemat la proteste în circa 60 de orașe, cu patru săptămâni înainte de alegerile parlamentare din 23 februarie.

AfD se clasează pe poziția a doua în intenția de vot, sondajele indicând un scor de 20%, în spatele conservatorilor de la CDU/CSU cu aproximativ 30%.

Mobilizarea s-a dovedit mai puternică decât era prevăzut, poliția estimând inițial o participare de numai 5.000 de persoane la Koln și 10.000 la Berlin. Sub sloganul „Punem stavilă!”, protestatarii au mărșăluit pașnic purtând pancarte pe care scria „Afară cu naziștii” sau „AfD nu este alternativă”, referire al numele partidului de extremă dreapta „Alternativa pentru Germania”.

Sloganurile l-au vizat și pe șeful CDU Friedrich Merz, favorit pentru postul de cancelar, care susține o înăsprire radicală a politicii de imigrație, unii temându-se că va fi tentat să rupă „cordonul sanitar” al partidelor politice germane care refuză orice alianță cu AfD.

O manifestație a avut loc și la Aschaffenburg, în Bavaria, unde un atac ucigaș cu cuțitul, imputat unui imigrant afgan ilegal, a relansat dezbaterea despre imigrație.

Mii de persoane s-au mobilizat și la Halle unde copreședinta AfD Alice Weidel a ținut un discurs în timpul căruia a intervenit, prin videoconferință, și miliardarul american Elon Musk.

Reforma justiției prinde noi turații. Mănușile albe au fost aruncate Veronicăi Drăgălin?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutie Neagră PLUS cu vicepremierul pentru Reintegrarea Republicii Moldova, Oleg Serebrian
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.

/VIDEO/ Verde-n ochi: PA și PCCOCS vor fi lichidate? Urmează duelul! Reforma anticorupție e în mercur retrograd
/VIDEO/ Verde-n ochi: PA și PCCOCS vor fi lichidate? Urmează duelul! Reforma anticorupție e în mercur retrograd
/VIDEO/ Secretul banilor: Cât de scumpe sunt RCA și CASCO? Explicația șefului unei companii de asigurări auto Vladimir Știrbu
/VIDEO/ Secretul banilor: Cât de scumpe sunt RCA și CASCO? Explicația șefului unei companii de asigurări auto Vladimir Știrbu
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1064: Schema lui Șor, alerta UE, 100 de zile și ucigaș tăcut. Trump îl avertizează pe Putin
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1064: Schema lui Șor, alerta UE, 100 de zile și ucigaș tăcut. Trump îl avertizează pe Putin
/VIDEO/ Proprietar de restaurant, mai nou producător de energie din soare: Parcul fotovoltaic a costat un milion de euro
/VIDEO/ Proprietar de restaurant, mai nou producător de energie din soare: Parcul fotovoltaic a costat un milion de euro
Copila de 14 ani, dispărută acum o lună, a fost găsită! Starea adolescentei
Copila de 14 ani, dispărută acum o lună, a fost găsită! Starea adolescentei

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.