Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 954: Lovitura secolului, ordinul lui Sîrski și reproș la NATO. Rusia: O greșeală poate duce la catastrofă

/VIDEO/ Delicii sau pericole sub pălărie? Ce cred oamenii despre ciupercile vândute la margine de pădure

missing
04 octombrie 2024, ora 10:40

Ploile abundente din septembrie au umplut pădurile Moldovei cu ciuperci. După un an secetos, oamenii din zona codrilor se bucură de o toamnă bogată în ciuperci. Își fac provizii, dar și bani de buzunar atunci când mai reușesc să și mai vândă câte o galeată la margine de drum. Trecătorii sunt tentați cu prețuri atractive, chiar dacă autoritățile ne avertizează să nu cumpărăm ciperci în locuri neautorizate pentru a evita intoxicațiile. 

La intersecția ce duce spre Condrița, raionul Strășeni, am descoprit cel puțin șase soiuri de ciuperci.

Fiind dintr-un sat înconjurat de codri, comerțul ciupercilor este o sursă suplimentară de venit pentru mai mulți pensionari din Condrița. 

„Dumneavoastră de cât timp vă ocupați cu ciupercile? - De mult, de mult, nu țin minte. - Iată în pădure nu sunt numai bune, cum le deosebiți, care sunt bune și care nu? - Eu sunt crescută aici în pădure”. 

Cipercile crescute în mediul lor natural sunt mai gustoase în comparație cu cele din crescătorii.

„Aveți vre-o rețetă spcială după care le gătiți? În dependență de sortul lor. - Noi pe toate le gătim aparte. Masliata se gătește aparte, hribul alb se gătește aparte, chitușca poți să o gătești cu masliata, că ele sunt o culoare, asta tot aparte se gătește”.

Și prețul este atât de bun, încât trecătorii își asumă și riscul de a le cumpăra și de pe marginea drumului. Prețurile încep de la 50 de lei și ajung până 300 pentru o galeată mică, în funcție de soi. Cei mai scumpi sunt hribii albi.

„De exemplu sunt multe tipologii aici de ciuperci pe care eu nu le cunosc. - Dar de aici v-ar fi frică să cumpărați sau nu? - Unele da, de exemplu sunt multe sorturi pe care nu le-aș cumpăra dar sunt unele pe care le cunosc, le-aș cumpăra”.

„Dar de aici ați cumpăra ciuperci? traducere: - Noi cândva am cumprat de acolo, pe drum, dar asta a fost cum 10 ani în urmă. - Dar nu vă temeți să cumpărați așa ciuperci? traducere: - Nu... un pic ne protejăm”. 

Pensionarele de la răscrucea de la Condrița mai au un rol. Spun că se întâmple des să verifice ce au adunat orășenii care mai pun în pungă și câte o ciupercă otrăvitoarea. Asta au descoprit și la acest tânăr. 

„Iaca aista nu e bun, iaca uitați-vă la dânsa, ia uitați ce picioruț are”.

„Iată noi mergem în pădure și vedem ciupearca asta, după ce criteriu trebuie să țiem cont? - Noi știm că nu e buă, ea și se înnegrește, e amară și iute și acru, gustați că el nu e bun”.

În timp ce pădurole sun pline de ciupercit, totuși, unii moldovenii pentur siguranța lor aleg să le cumpere din locuri autorizate. Asta chiar dacă sunt cu mult mai scumpe în comparație cu cele vândute pe marginea drumului. 

„Sunt din pădure - Din pădure nu am să cumpăr fiindcă mă tem, mă tem să nu mă otrăvesc”. 

„Eu nu prea am posibilitatea să merg la pădure să le strâng personal, și într-un fel adică nu le știu pe toate, astea știu că sunt ok și se poate de mâncat așa”. 

„Dar știți că acum este sezonul de cules ciuperci din pădure, altfel de ciuperci? - Acelea se polenizează, se amestecă, se otrăvesc câte oleacă, plouă cu acid, plouă cu altceva, dar acestea sunt crescute în condiții de seră”.

Pe lângă avertizarea cu privire la riscul intoxicațiilor, Agenția Națională pentru Sănătate Publică are și alte recomandări. 

„Evitați consumarea ciupercilor din locurile unde s-au administrat pesticide și din preajma autostrăzilor. Ciupercile bătâne, degradate și germănoase nu trebuie să fie culese și consumate deoarece în ciupercile bătrâne se acumulează urina și dejecțiile larvelor de insecte. Nu este recomandat ca bucatele de ciuperci să fie păstrate mai mult de 24 de ore”. 

De la începutul anului au fost înregistrate 85 de de cazuri de intoxicații cu ciuperci, dintre care mai mult de o treime în luna septembrie. 

Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.

/VIDEO/ Accident în lanț la Botanica! Patru mașini și un troleibuz au fost implicate
/VIDEO/ Accident în lanț la Botanica! Patru mașini și un troleibuz au fost implicate
/PROMO/ Întreabă Ghețu: Blocurile fantomă din localitățile Moldovei. Cine trăiește în aceste apartamente
/PROMO/ Întreabă Ghețu: Blocurile fantomă din localitățile Moldovei. Cine trăiește în aceste apartamente
Grupările din spatele recentelor destabilizări ar ținti la preluarea forțată a unor instituții. „Scopurile sunt ambițioase”
Grupările din spatele recentelor destabilizări ar ținti la preluarea forțată a unor instituții. „Scopurile sunt ambițioase”
/PROMO/ Ministrul Educației, Dan Perciun, vine la „Moldova gândește LIVE”
/PROMO/ Ministrul Educației, Dan Perciun, vine la „Moldova gândește LIVE”
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 954: Lovitura secolului, ordinul lui Sîrski și reproș la NATO. Rusia: O greșeală poate duce la catastrofă
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 954: Lovitura secolului, ordinul lui Sîrski și reproș la NATO. Rusia: O greșeală poate duce la catastrofă

/VIDEO/ Speriați că vor rămâne fără credință: Cum sunt răspândite falsurile despre închiderea bisericilor în Moldova

missing
04 octombrie 2024, ora 17:01

„Separarea Bisericii Moldovenești de Biserica Ortodoxă Rusă întrerupe tradițiile și legăturile care s-au format de-a lungul secolelor. Desprinderea de Biserica Ortodoxă Rusă, mare, puternică, poate lăsa credincioșii moldoveni într-o izolare spirituală”.Sunt doar câteva mesajele unui filmuleț, distribuit masiv în mediul online despre o pretinsă interzicere a Mitropoliei Moldovei și consecințele „fatale” pentru credincioșii din țara noastră în cazul aderării la UE. Ce se ascunde în spatele acestor declarații false au aflat jurnaliștii emisiunii „Alo, TV8”.

 „Autoritățile au decis să lase țara fără religie”. „Iuda Sandu, mâinile jos de pe credința noastră!”, „Fără limbă, credință și ca parte a României, vom dispărea ca națiune”. Asemenea declarații însoțesc filmulețul pe mai multe rețele sociale cu trimitere la canalul de telegram a lui Ilan Șor.

„Este greu de imaginat că în curând în Moldova nu va mai fi niciun loc unde să îți poți boteza un copil sau să mergi să te căsătorești. Cu toate astea, Maia Sandu, fiind singură nu este interesată de aceste fobii ale cetățenilor,” se spune în video.

 „Sperietorile” despre închiderea bisericilor, lansate de susținătorii fugarului Ilan Șor, au pornit după ce deputatul PAS, Vasile Șoimaru și-a expus opinia în cadrul unei emisiuni TV, privind plecarea organizată a unor preoți la Moscova.

„Eu voi fi puțin radical, dar va veni momentul când și noi ca și Ucraina o să ne dezicem de Mitropolia Moldovei, care de fapt este a Rusiei. Iată cum ei singuri își bagă capul în jug. Cum domnule să știi că aceia veneau cu milioane de dolari încoace, ceilalți a lui Șor. Acum ei vor pentru biserică să vină. 46:37-46:48 Dar ei vin cu bănărit nu glumă. Cred că vom rezolva problema  mitropoliilor în această toamnă”, a declarat deputatul PAS, Vasile Șoimaru.

Declarația a fost preluată și interpretată drept poziția oficială a guvernării PAS, deși oficial, Vasile Șoimaru nu este membru de partid, iar reprezentanții formațiunii au declarat că: „Este părerea personală a deputatului Șoimaru și nu reprezintă poziția PAS”.

Ulterior, și președinta Maia Sandu a venit cu un comentariu în acest sens.

„Nu există niciun pericol pentru niciuna dintre mitropolii, nici pentru Mitropolia Moldovei, nici pentru Mitropolia Basarabiei. Dimpotrivă în acești patru ani, am făcut mai mult decât oricine pentru a promova pacea și buna înțelegere între aceste mitropolii. MUSCA Declarațiile deputatului nu au nimic cu realitatea noi am promovat și vom promova în continuare pacea și morala creștină”, a menționat Maia Sandu.

Totuși, în video se menționează că nu este doar declarația lui Șoimaru, dar este poziția președintei și a majorității parlamentare. Mai mult, Maia Sandu ar „dezbina credincioșii”, iar  „autoritățile pro occidentale și UE vor să ne lase fără un pilon spiritual”. Totodată, se manipulează cu date statistice:

„Conform ultimului recensământ, 93,3% din locuitorii Moldovei se identifică drept creștini ortodocși, urmași ai Bisericii Ortodoxe Ruse”, se mai declară în video.

Într-adevăr, potrivit Recensământului Populației din 2014, 96,8% dintre respondenți s-au declarat ortodocși, dar fără a specifica Biserica Ortodoxă Rusă. De altfel, filmulețul include mai multe narative false și speculative, privind aderarea la Uniunea Europeană, precum deschiderea unui „birou LGBT” sau pierderea independenței prin fuziunea cu România cu implicare  Mitropoliei Basarabiei.  

„Occidentul transformă chestiunea religiei în Moldova într-un element al războiului hibrid purtat împotriva Rusiei în spațiul postsovietic”, este o altă declarație din video.

De fapt, Biserica Ortodoxă Rusă a fost cea care a susținut deschis războiul din Ucraina, iar Patriarhul Kirill a descris ofensiva rusă drept o luptă împotriva „forțelor răului”. În consecință, pe 20 august 2024, Rada Supremă de la Kiev a interzis activitatea organizațiilor religioase asociate cu Federația Rusă, în special Biserica Ortodoxă Ucraineană a Patriarhiei Moscovei.

Videoul a fost preluat și distribuit pe canalele de telegram ale lui Ilan Șor, Marina Tauber, și altor reprezentanți ai Blocului Politic „Victorie”, dar și pe pagini precum Gagauznews, Gagauzinfo.md sau Stop EU Moldova.

Mai mult, în această acțiune de dezinformare s-a implicat și o armată întreagă de doamne și domnișoare, care probabil nici nu cunosc că luptă cu PAS ȘI Maia Sandu. Mai exact, au fost create profiluri false de Facebook, cu nume specifice țării noastre, dar scrise cu grafie chirilică.

 Am verificat însă fotografiile prin programe speciale și am descoperit că protagonistele ar proveni din Ucraina sau Rusia, au alte nume, iar pozele sunt preluate preponderent de pe platforme de datying. Paginile lor se aseamănă izbitor: conțin câteva fotografii, după care sunt distribuite aceleași mesaje și colaje video, inclusiv filmul sus menționat sau declarații ale lui Ilan Șor. 

Menționăm că aliații lui Șor la Chișinău, uniți în blocul „Victorie-Pobeda”, lansat primăvara aceasta la Moscova, se opun deschis aderării Republicii Moldova la UE și pledează pentru apropierea de Rusia.  

Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa. Fiecare din noi își dorește o viață mai bună pentru copiii săi. Bogații din Rusia nu sunt o excepție. Principala destinație de trai a odraslelor oamenilor din anturajul lui Putin sunt țări din Europa de Vest și SUA. Unde se bucură de educație de top, viață de lux și rețele globale de afaceri. Lista oligarhilor și demnitarilor ruși cu familii și proprietăți în Occident, inclusiv în Uniunea Europeană, este foarte lungă. Semn că, dincolo de ce le spun ei oamenilor de la televizor despre degradarea Occidentului, ceea ce au ei mai drag – familiile și banii, țin tocmai în această parte a lumii. Acolo unde există siguranță, cultură și progres. 
Cutia Neagră
Cutia Neagră
În noul editorial „Verde-n ochi” cu Mariana Rață aflăm de ce corupții și criminalii se tem de Uniunea Europeană și se opun procesului de integrare a Republicii Moldova în UE. Principalul motiv este frica de pușcărie. În UE, politicienii corupți se tem de procurori și judecători. În Rusia, lucrurile stau pe dos. În momentul în care țara noastră va deveni membră a UE, marii corupți din Moldova nu vor mai putea scăpa de pușcărie decât refugiindu-se în Rusia sau Africa. Cel mai dureros pentru ei însă este că vor pierde toate bunurile obținute prin fraudă: case luxoase, mașini scumpe, avioane, iahturi, conturile bancare ticsite cu bani furați de la noi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președintele Parlamentului, Igor Grosu este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Noua ediție „Verde-n ochi” cu Mariana Rață este despre una dintre cele mai importante manipulări folosite de cei care sunt împotriva apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Interviu exclusiv cu fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. /Detalii din culisele luptei politice cu Plahotniuc, dar și despre confruntarea cu Putin.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.

/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Cum și-au schimbat retorica în timp unii candidați la scrutinul prezidențial
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Cum și-au schimbat retorica în timp unii candidați la scrutinul prezidențial
/PROMO/ Întreabă Ghețu: Blocurile fantomă din localitățile Moldovei. Cine trăiește în aceste apartamente
/PROMO/ Întreabă Ghețu: Blocurile fantomă din localitățile Moldovei. Cine trăiește în aceste apartamente
/VIDEO/ Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa
/VIDEO/ Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa
/PROMO/ Ministrul Educației, Dan Perciun, vine la „Moldova gândește LIVE”
/PROMO/ Ministrul Educației, Dan Perciun, vine la „Moldova gândește LIVE”
/VIDEO/ Danemarca, de 50 de ani în UE: Danezii se declară fericiți într-o țară cu salarii decente și fără corupție
/VIDEO/ Danemarca, de 50 de ani în UE: Danezii se declară fericiți într-o țară cu salarii decente și fără corupție

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.