Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1078: Tribunal special, foc în Rusia și mister elucidat. Condiția lui Zelenski pentru negocieri cu Putin

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1078: Tribunal special, foc în Rusia și mister elucidat. Condiția lui Zelenski pentru negocieri cu Putin

05 februarie 2025, ora 17:55

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marți că este pregătit pentru negocieri directe cu omologul său rus, Vladimir Putin, dar cu condiția ca la masă să fie prezenți inclusiv lideri din UE și SUA pentru a pune capăt războiului lansat de Kremlin în urmă cu aproape trei ani. Totodată, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că a început "negocierile" pentru încheierea războiului din Ucraina. „Vorbim cu ruşii, vorbim cu conducerea ucraineană”, a spus Trump. Autoritățile ucrainene sunt îngrijorate de o posibilă aliniere între Washington și Moscova, care ar putea să le excludă din discuțiile privind viitorul țării lor, scrie Politico.

Între timp, un atac ucrainean cu drone care a avut loc marți noapte a provocat un incendiu la un depozit de petrol din regiunea Kransodar din sudul Rusiei, a declarat, miercuri dimineaţă, 5 februarie, guvernatorul acesteia, citat de Reuters. Totodată, mai mulți juriști internaționali au pus bazele unui tribunal special care să judece Rusia pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei.

UPDATE Ucraina a reîntors 150 de prizonieri din captivitatea rusă. Anunțul despre cel mai recent schimb de prizonieri cu Rusia a fost făcut de președintele Volodimir Zelenski. Persoanele eliberate au diferite grade militare: soldați, sergenți și ofițeri, precum și provin din diferite zone ale frontului.

UPDATE Serviciile norvegiene de securitate internă au estimat miercuri drept "probabilă" o tentativă de sabotaj a serviciilor de informaţii ruse împotriva Norvegiei în 2025, în special pentru a împiedica furnizarea de ajutor Ucrainei, informează AFP, potrivit Agerpres.

UPDATE Anchetatorii germani sunt de părere că un val de vandalism auto în Germania, care a fost atribuit iniţial activiştilor climatici radicali, face parte, de fapt, dintr-o campanie de sabotaj orchestrată de Rusia, notează Mediafax.

UPDATE Rusia a anunţat miercuri că îşi va majora vânzările de yuani chinezeşti cu 17%, din 7 februarie, o decizie care ar urma să susţină rubla, pe fondul sporirii volatilităţii, în urma sancţiunilor occidentale şi a turbulenţelor de pe pieţele financiare mondiale, transmite Reuters, citată de Agerpres.

UPDATE Discuțiile dintre Rusia și Statele Unite cu privire la soluționarea conflictului din Ucraina s-au intensificat recent, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov și lui Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, conform Kommersant, Tass și Interfax.

UPDATE Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că alegerile sunt foarte importante, însă a subliniat că acestea pot avea loc numai după încheierea etapei fierbinți a războiului și după ridicarea legii marțiale. „Alegerile vor avea loc după încheierea fazei fierbinți a războiului și ridicarea legii marțiale. Apărăm democrația, iar alegerile sunt extrem de importante, dar, să fim sinceri: încetarea legii marțiale acum este exact ceea ce își dorește Putin” – a afirmat Zelenski, într-un interviu acordat jurnalistului britanic Piers Morgan. Liderul de la Kiev a explicat că, dacă legea marțială este ridicată, majoritatea militarilor ucraineni pleacă acasă de pe front, fiindcă acesta este un drept legal. „Şi cine va apăra atunci Ucraina? Fără garanții de securitate, Rusia va invada din nou”, este convins președintele, potrivit Rador.

UPDATE Misterul prăbușirii avionului Embraer ERJ-190 a fost elucidat. Autoritățile azere au identificat un fragment de rachetă rusească Pantsir-S1 printre resturile avionului de pasageri Embraer ERJ-190, prăbușit recent, confirmând astfel ipoteza principală, scrie Reuters. Descoperirea a fost confirmată de experți internaționali, care au analizat epava aeronavei, potrivit agenției de presă.

UPDATE Ucraina dorește sprijinul președintelui american Donald Trump în război sau pentru a-l încheia, dar armata ucraineană este sub presiune, suferind mii de victime și dezertări în timp ce încearcă să țină liniile frontului împotriva Rusiei, relatează Politico, care citează experți și soldați din prima linie.

UPDATE Kremlinul insistă în continuare cu narativul propagandistic precum că Volodimir Zelenski nu ar fi președinte legitim al Ucrainei. Totuși, Rusia este gata să poarte discuții cu el. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, care a adăugat, pentru presa rusă, că în ultimul timp s-a intensificat dialogul ruso-american.

UPDATE Președintele Volodimir Zelenski spune că dictatorul rus Vladimir Putin caută să își pună „marioneta” în fruntea Ucrainei, așa cum a făcut în Belarus, Georgia și Cecenia, pentru a împiedica calea de dezvoltare pro-occidentală a Ucrainei. Șeful statului ucrainean a declarat acest lucru, marți, într-un interviu cu Piers Morgan, relatează Ukrinform.

UPDATE  Kremlinul a calificat miercuri drept "cuvinte goale" declaraţiile preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care în ajun se declarase pregătit de negocieri directe cu o Vladimir Putin şi cu alţi lideri pentru a pune capăt războiului.

UPDATE Rusia a salutat declarațiile preşedintelui american Donald Trump, potrivit căruia atragerea Ucrainei către NATO a fost un motiv de îngrijorare pentru Moscova, a declarat miercuri ministrul de externe rus, Serghei Lavrov.

UPDATE Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a sugerat marți că Ucraina ar trebui să primească arme nucleare în cazul în care aderarea sa la NATO nu se va concretiza rapid după încheierea războiului cu Rusia. „Dacă procesul de aderare la NATO se prelungește cu ani sau decenii, atunci avem o întrebare absolut corectă: Ce ne va apăra împotriva acestui rău, pentru tot acest timp, pe toată această cale?”, a declarat Zelenski, potrivit NewsWeek.

UPDATE „Pentru ca R.Moldova să se realizeze în calitate de stat integru este nevoie de victorie psihologică asupra fenomenului care se numește Transnistria. Cei care sunt purtători ai acestei ideologii șovine în stânga Nistrului, trebuie să fie învinși. Nu putem să ne permitem ca această tumoare canceroasă să fie integrată în organismul statalității R.Moldova”, spune într-un interviu la RFI, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate de la Chișinău, Oazu Nantoi, membru al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică.

UPDATE Militarii ucraineni au luat prizonieri 21 de soldați ai armatei ruse în regiunea Kursk. Despre acest lucru au anunțat Forțele de Asalt Aerian ale Forțelor Armate ale Ucrainei miercuri, 5 februarie. Printre ei se numără locuitori din diferite regiuni ale Rusiei, precum și din regiunea transnistreană, inclusiv din partea temporar ocupată a regiunii ucrainene Zaporojie.

UPDATE Aproximativ 300 de refugiați ucraineni care au căutat siguranță atunci când a izbucnit războiul în țara lor natală vor putea obține în curând prelungirea vizelor lor în Regatul Unit, anunță BBC.

UPDATE „Al Treilea Război Mondial a început deja în capul lui Putin, a lui Kim Jong-un și a liderilor Iranului”, a declarat liderul ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu cu jurnalistul britanic Piers Morgan.

UPDATE Guvernatorul regiunii Astrahan din Rusia le-a spus locuitorilor să nu intre în panică, miercuri, după ce orașul cu același nume, aflat în apropierea unui complex chimic uriaș care a fost atacat de drone ucrainene săptămâna aceasta, a fost învăluit într-un nor de gaze naturale. Guvernatorul Igor Babușkin a declarat că gazul pe care oamenii l-au putut mirosi este rezultatul lucrărilor de repornire a producției la uzina din apropierea orașului, scrie HotNews.

UPDATE Rusia a lansat noaptea trecută două rachete balistice Iskander-M și 104 de drone asupra Ucrainei. Apărarea aeriană a doborât 57 de drone în nouă regiuni, iar 42 de drone cu rol de ținte false au dispărut de pe radar, au comunicat dimineață Forțele Aeriene ale Ucrainei, fără a preciza dacă rachetele au fost distruse.

UPDATE Forțele aeriene ucrainene au efectuat recent „o lovitură de precizie” asupra un post de comandă rusesc din apropierea satului Novoivanovka, în regiunea Kursk, a informat Statul Major de la Kiev, precizând că inamicul a suferit pierderi semnificative de personal.

UPDATE Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat marţi că, deşi crede că nu i se va acorda niciodată, merită Premiul Nobel pentru Pace, distincție pentru care a fost nominalizat în primul său mandat de preşedinte (2017-2021), transmite miercuri EFE, preluat de Agerpres.

UPDATE Autorităţile ucrainene se confruntă cu o creştere a numărului de cereri din partea unor familii ruse care caută informaţii despre apropiații lor soldaţi dispăruți, au afirmate ele marţi, informează AFP, potrivit Agerpres.

UPDATE Ucraina este deschisă la „investiții” din partea aliaților săi atât timp cât aceștia o ajută să lupte împotriva Rusiei, a declarat marţi preşedintele Volodimir Zelenski, după ce Donald Trump a cerut Kievului să furnizeze metale rare în schimbul ajutorului militar american.

UPDATE Kremlinul speră că Occidentul înțelege „absurditatea și potențialul pericol” al unui posibil transfer al armelor nucleare în Ucraina, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, după declarațiile lui Volodimir Zelenski, relatează Radio Mayak, preluat de Meduza și Tass.

UPDATE Ucraina a pierdut 45.100 de soldați pe front de la începutul războiului. În schimb, pierderile Rusiei se ridică la aproximativ 350.000 de soldați uciși, a precizat Volodimir Zelenski, într-un interviu cu jurnalistul britanic Piers Morgan. Şeful statului a recunoscut, de asemenea, că Ucraina nu poate recupera acum toate teritoriile, dar în acelaşi timp „nu poate pierde milioane de oameni de dragul unui rezultat care poate să nu vină".

UPDATE Mai mulți juriști internaționali au pus bazele unui tribunal special care să judece Rusia pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei. Potrivit Comisiei Europene, acesta este un pas semnificativ spre tragerea la răspundere a lui Vladimir Putin și a oficialilor săi de rang înalt. „Nu există nicio îndoială că Putin a comis crima de agresiune, adică decizia de a ataca o altă țară. Fără această crimă, nu ar fi existat ucideri pe teren, atacuri asupra infrastructurii civile, asupra civililor sau violuri”, a declarat șefa diplomației UE, Kaja Kallas, potrivit The Guardian.

UPDATE  Agenţi ruşi s-ar putea afla în spatele sabotajului care a afectat sute de maşini în mai multe regiuni din Germania în decembrie anul trecut cu scopul de a păta reputaţia Partidului Verzilor, şi nu activiştii pentru climă, aşa cum se bănuia până acum, potrivit unui articol publicat miercuri în săptămânalul Der Spiegel, informează EFE, potrivit Agerpres.

UPDATE Într-un articol publicat în revista „Rusia în Politica Globală". Serghei Lavrov, 74 de ani, ministrul rus de externe, sugerează că Donald Trump ar putea urma calea lui Adolf Hitler, exprimând neîncrederea Kremlinului față de președintele american. Diplomatul de la Moscova critică sloganul lui Trump „America First”, comparându-l cu sloganul nazist „Germania mai presus de toate”, relatează agenția TASS și portalul Bloknot.

UPDATE Ministrul Apărării Władysław Kosiniak-Kamysz avertizează că Europa trebuie să cheltuiască mai mult „pentru a menține prezența americanilor în Europa”. Polonia este cel mai mare cheltuitor militar al NATO din două motive: pentru a ține America aproape și Rusia la distanță, a declarat ministrul apărării Władysław Kosiniak-Kamysz pentru Politico.

UPDATE Secretarul de stat britanic David Lammy a ajuns la Kiev pe 5 februarie pentru a discuta despre cooperarea ucraineano-britanică şi securitatea Ucrainei, conform lui Valerii Zalujnyi, ambasadorul Ucrainei în Regatul Unit, potrivit Mediafax.

UPDATE Președintele american a precizat că orașele din Ucraina arată „la fel de rău ca în Gaza, şi chiar mai rău”, dar nu a oferit detalii despre ce fel de pace caută în războiul adus în această ţară de invazia Rusiei din urmă cu aproape trei ani, relatează The Associated Press, informează News.ro. Întrebat dacă le va cere rușilor să părăsească teritoriul ucrainean, el nu a răspuns la această întrebare.

UPDATE Îngheţarea ajutoarelor din partea SUA include oprirea sprijinului pentru investigaţiile privind crimele de război ruse şi suspendarea asistenţei pentru experţii internaţionali implicaţi în proces, conform congresmanului democrat Eugene Vindman, scrie Mediafax.

UPDATE Consiliul Federaţiei Internaţionale de Hochei pe Gheaţă (IIHF) a decis să nu le permită jucătorilor ruşi să participe la programul campionatelor mondiale care se vor desfăşura sub egida organizaţiei în 2026, transmite site-ul Match TV, citat de Rador.

UPDATE Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, l-a criticat dur pe propagandistul american Tucker Carlson, care l-a intervievat pe dictatorul rus, Vladimir Putin, și care răspândește constant ideile de propagandă ale Kremlinului. Într-un interviu acordat jurnalistului Piers Morgan, liderul de la Kiev a declarat că Tucker Carlson răspândește în mod deliberat propaganda rusă și dezinformează oamenii, scrie Rador. „Din păcate, acest blogger sau jurnalist, oricum vrea să se numească, repetă în totalitate cuvintele lui Putin... Lucrează pentru Putin”, a declarat preşedintele ucrainean.

UPDATE Uniunea Europeană a alocat o nouă anvelopă financiară în valoare de 250 de milioane de euro pentru a sprijini Republica Moldova în 2025 în fața „șantajului energetic” al Moscovei, după oprirea livrărilor de gaz rusesc către regiunea separatistă Transnistria.

UPDATE Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că ar fi de acord cu discuții directe cu omologul său Vladimir Putin pentru a pune capăt războiului pe cale diplomatică. „Dacă aceasta este singura configurație în care putem aduce pacea cetățenilor Ucrainei și să nu pierdem oameni, cu siguranță vom merge pe această configurație”, adăugând că ar cere și prezența altor participanți, cum ar fi SUA și Europa, scrie HotNews.

UPDATE Armata ucraineană îşi va suplimenta efectivele infanteriei cu aproximativ 50.000 de noi soldați preluați din alte componente ale sistemului de apărare, pentru a-şi consolida trupele pe front, afirmă o sursă apropiată Statului Major, scrie HotNews.

UPDATE Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat o creștere a pensiilor, începând din primăvară. Liderul de la Kiev a făcut o declaraţie în acest sens marţi seară, în urma unei ședințe a Consiliului de Securitate și Apărare Națională, la care au participat oficiali guvernamentali. Potrivit preşedintelui, indexarea pensiilor se va face de la 1 martie, scrie Rador.

UPDATE Un atac ucrainean cu drone care a avut loc în timpul nopții de marţi spre miercuri a provocat un incendiu la un depozit de petrol din regiunea Krasnodar din sudul Rusiei, a declarat, miercuri dimineață, guvernatorul acesteia, citat de Reuters. O serie de atacuri cu drone ale Ucrainei asupra unor centre energetice din Rusia au provocat incendii, în ultimele zile, la o rafinărie importantă din regiunea Volgograd, precum şi la centrala de gaz Astrahan, scrie News.ro. „Incendiul a fost localizat, nu sunt victime”, a afirmat, pe aplicația Telegram, Veniamin Kondratyev, guvernatorul regiunii Krasnodar, scrie HotNews. O echipă de 55 de oameni cu 19 echipamente încearcă să stingă flăcările.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1077: Pericol atomic, condiția lui Trump și atac mortal! Londra oferă un ajutor fără precedent Kievului
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1076: Dronă în Moldova, explozii în Rusia și șocul lui Kim Jong-Un. Unde s-ar putea întâlni Trump cu Putin
/VIDEO/ Când ar putea adera Moldova la UE? Marta Kos: „Nu putem lăsa ca viitorul european să fie ostatic conflictului transnistrean”
/VIDEO/ Când ar putea adera Moldova la UE? Marta Kos: „Nu putem lăsa ca viitorul european să fie ostatic conflictului transnistrean”
/VIDEO/ De la file de istorie, la propagandă și militarizare: Cine controlează adevărul - de la 19:55 la „Alo, TV8”
/VIDEO/ De la file de istorie, la propagandă și militarizare: Cine controlează adevărul - de la 19:55 la „Alo, TV8”
Judecătoarea Livia Mitrofan, detașată la CSM. Când va prelua noul mandat
Judecătoarea Livia Mitrofan, detașată la CSM. Când va prelua noul mandat
/VIDEO/ Luni e laie, marți - bălaie! Chicu, de la teorii conspirative despre USAID, la mulțumiri poporului SUA: „Ține de bunul simț”
/VIDEO/ Luni e laie, marți - bălaie! Chicu, de la teorii conspirative despre USAID, la mulțumiri poporului SUA: „Ține de bunul simț”
Cazurile de COVID-19, în creștere cu 67% față de acum o săptămână. S-au înmulțit și îmbolnăvirile de gripă sezonieră
Cazurile de COVID-19, în creștere cu 67% față de acum o săptămână. S-au înmulțit și îmbolnăvirile de gripă sezonieră

/FOTO/ 150 de prizonieri ucraineni, eliberați de Rusia. Zelenski: „Unii au fost în captivitate mai mult de doi ani”

missing
05 februarie 2025, ora 16:49

Ucraina a reîntors 150 de prizonieri din captivitatea rusă. Anunțul despre cel mai recent schimb de prizonieri cu Rusia a fost făcut de președintele Volodimir Zelenski.

Persoanele eliberate au diferite grade militare: soldați, sergenți și ofițeri, precum și provin din diferite zone ale frontului.

„Luptători ai Forțelor Navale care au căzut prizonieri în Mariupol și regiunea Zaporojie, ai Forțelor Aeriene, ai trupelor de asalt, ai Armatei Terestre, ai Gărzii Naționale, ai grănicerilor, ai forțelor de apărare teritorială, precum și un polițist”, a enumerat președintele.

Zelenski a menționat că unii dintre prizonieri au fost în captivitate mai mult de doi ani.

„Mulțumesc tuturor celor care lucrează pentru a aduce înapoi oamenii noștri. Mulțumesc partenerilor, în special Emiratelor Arabe Unite, și celor care ne susțin în acest proces. Muncim pentru a aduce înapoi pe toți”, a declarat la final liderul de la Kiev.

TV8.md amintește că Rusia și Ucraina au făcut primul schimb de prizonieri de război din acest an pe 15 ianuarie. Atunci au fost eliberați câte 25 de militari și civili.

/FOTO/ Primul schimb de prizonieri din anul 2025: Rusia și Ucraina au eliberat câte 25 de militari și civili

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astǎzi a emisiunii Cutia Neagrǎ PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Reforma justiției prinde noi turații. Mănușile albe au fost aruncate Veronicăi Drăgălin?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutie Neagră PLUS cu vicepremierul pentru Reintegrarea Republicii Moldova, Oleg Serebrian
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.

/VIDEO/ Moarte misterioasă: O femeie de afaceri a decedat la salonul de înfrumusețare. Precizările Poliției
/VIDEO/ Moarte misterioasă: O femeie de afaceri a decedat la salonul de înfrumusețare. Precizările Poliției
/VIDEO/ De la file de istorie, la propagandă și militarizare: Cine controlează adevărul - de la 19:55 la „Alo, TV8”
/VIDEO/ De la file de istorie, la propagandă și militarizare: Cine controlează adevărul - de la 19:55 la „Alo, TV8”
Misterul morții la salonul de înfrumusețare: Ce se întâmplă la 4 zile de la decesul femeii de afaceri
Misterul morții la salonul de înfrumusețare: Ce se întâmplă la 4 zile de la decesul femeii de afaceri
Complicație rară în timpul nașterii? Ministra Sănătății spune de ce ar fi murit gravida la maternitatea din Edineț
Complicație rară în timpul nașterii? Ministra Sănătății spune de ce ar fi murit gravida la maternitatea din Edineț
/VIDEO/ Verde-n ochi: Margaritas ante porcos. Cum va folosi Tiraspolul ajutorul de milioane oferit de UE
/VIDEO/ Verde-n ochi: Margaritas ante porcos. Cum va folosi Tiraspolul ajutorul de milioane oferit de UE

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.