/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Legea Covfefe: Postările lui Donald Trump pe Twitter ar putea deveni acte oficiale

missing
13 iunie 2017, ora 14:40

Legea COVFEFE, poreclită astfel după mesajul de neînţeles postat pe Twitter de preşedintele SUA Donald Trump, ar putea deveni realitate dacă un proiect de modificare a legii arhivelor prezidenţiale va fi votat, aşa cum propune congresmanul democrat Mike Quigley, din Illinois, arată Reuters.

„Dacă preşedintele apelează la social media pentru a face anunţuri bruşte de politici publice, trebuie să ne asigurăm că aceste declaraţii sunt documentate şi păstrate pentru referinţe viitoare. Mesajele de pe Twitter sunt puternice, iar preşedintele trebuie să răspundă pentru fiecare postare”, a declarat iniţiatorul proiectului legislativ.

Propunerea acestuia este ca mesajele de pe Twitter ale preşedintelui SUA şi alte interacţiuni ale acestuia pe reţelele de socializare să fie păstrate la Arhivele Naţionale, pentru a putea fi inventariate şi a se putea face referinţă oficială la ele, în caz de nevoie. Totodată, preşedintele SUA nu ar mai avea voie să îşi şteargă mesajele de pe Twitter, aşa cum a procedat şi în cazul celebrului deja „covfefe”, pentru că acestea ar deveni documente oficiale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram