În urma furtunii care a avut loc vineri, 23 iunie, în capitală mai mulți copaci au fost doborâți de vânt, au fost afectate firele electrile a rețelei de iluminat public cât și acoperișurile mai multor blocuri locative.

În Chişinău au fost doborâţi sau au fost parţial afectaţi de vânt peste 130 de copaci, dintre care, pe 46 de adrese, au fost afectate reţelele de contact ale transportului electric. De asemenea, în urma furtunii, au fost înregistrate circa 10 rupturi de fire electrice a reţelei de iluminat public.

Angajaţii ÎM „Asociaţia de Gospodărire a Spaţiilor Verzi” şi ai ÎM „Regia Transport Electric Chişinău” au acţionat operativ pentru a asigura înlăturarea consecinţelor furtunii şi deblocarea străzilor. După 2 ore de la furtună, s-a reuşit restabilirea reţelei de contact a transportului electric.

Totodată, s-a intervenit cu 8 turnuri, 2 macarale, 30 de unităţi de transport şi în teren au acționat peste 200 de angajaţi ai ÎM „Asociaţia de Gospodărire a Spaţiilor Verzi”.

Furtuna de vineri a adus prejudicii şi fondului locativ. Cea mai dificilă situaţie s-a înregistrat pe str. Ialoveni, 96, unde a fost deteriorat circa 60 de metri pătraţi a acoperişului blocului locativ. De asemenea, parţial a fost afectat acoperişul caselor de pe str. Timiş, 5, precum şi str. Columna, 181.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!