Proiectul ”La La Play” reprezintă prima expediție de muzică clasică realizată în Moldova. 15 tineri, dintre care 9 muzicieni și 5 jurnaliști, vor traversa 1.600 km pentru a reflecta prin muzică clasică 12 subiecte sociale importante pentru plaiul natal.

Turneul va marca centenarul compozitorului Dinu Lipatti, unul dintre cei mai mari pianiști din toate vremurile: #discoveringLipatti.

„Vom interpreta muzică clasică acolo unde ea nu a fost niciodată. 12 locații vor găzdui în format open air lucrări din perioada barocă, a clasicismului vienez sau lucrări contemporane. Așteptăm circa 3.500 de spectatori, în mare parte oameni simpli din zone rurale: profesori, agronomi, viticultori, copii, bătrâni, etc”, se menționează într-un comunicat remis de cei din La La Play.

Subiectele alese, deși par contrastante, urmăresc împreună reflectarea unor teme actuale: turism nevalorificat; persoane cu necesități speciale; promovarea încrederii populației dintre cele două maluri ale Nistrului; excelență în educarea tinerilor talente; comunitate bulgărească; comunitate găgăuză; comunitate rromă, comunitate ucraineni; toleranța față de persoanele în detenție; potențialul enorm vitivinicol național.

Agendă concerte:
13 iulie – Conacul Leonardi-Buznea, Ciuciulea, Glodeni;
14 iulie – Open Air Bălți;
15 iulie – „eveniment surpriză”;
16 iulie – Școala de Box din Grimăncăuți, Briceni;
17 iulie – Open Air stadion Cinișeuți, Rezina;
18 iulie – Molovata, Dubăsari;
19 iulie – Penitenciarul Goian;
20 iulie – Podgoriile companiei „Vinăria din Vale” din Alexandru Ioan Cuza, Cahul;
21 iulie – Open Air Cărpineni, Hîncești;
22 iulie – Open Air Taraclia;
23 iulie – Open Air Cetatea Tighina.

La La Play este un proiect marca MNYO conceput de Andriano Marian, alături de Adrian Ianovici și Eugen Țarălungă.

Proiectul La La Play este integrat în ediția a7-a a concertelor de vară Moldovan National Youth Orchestra, urmând ca până la finele lunii august să fie realizate 20 de evenimente în Moldova, România, Germania.

Concertele La La Play vor fi transmise live pe Facebook și canale media.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!