Autoritățile germane au confirmat că toate cele 18 persoane date dispărute în urma accidentului de autocar produs luni dimineață, în jurul orei 05:00 GMT, pe o autostradă aglomerată din sudul țării, au decedat, cel mai probabil, în incendiul care a mistuit vehiculul după coliziunea cu un autotren, transmite Agerpres.

„În stadiul actual al anchetei, 30 de pasageri sunt răniți, unii grav, și transportați la spitale din împrejurimi. Celelalte persoane și-au pierdut probabil viața în autocarul în flăcări”, au indicat poliția și parchetul local, într-un comunicat.

Tragedia a fost comentată și de purtătorul de cuvânt al guvernului federal, Steffen Seibert, care a declarat, într-o conferință de presă, că, „din nefericire, numeroase persoane — un grup de turiști din (landul estic) Saxonia — și-au pierdut viața în autocarul care a ars”.

Cancelarul Angela Merkel este ‘bulversată’ de acest accident și le transmite ‘gândurile sale răniților și apropiaților victimelor’ a adăugat Seibert.

Inițial s-a anunțat că 31 de persoane au fost rănite și 17 sunt date dispărute în urma gravului accident rutier. Salvatorii au sperat că pasagerii considerați dispăruți s-ar fi putut refugia într-un moment de panică în pădurile din împrejurimi, însă căutările nu au condus la niciun rezultat. În aceste condiții, concluzia autorităților este că toți cei 18 dispăruți și-au găsit sfârșitul în incendiul din autocar.

Accidentul a avut loc pe autostrada A9, între localitățile Münchberg și Gefrees, în landul Bavaria, într-o zonă împădurită și muntoasă, nu departe de frontiera cu Cehia.

În urma coliziunii, autocarul a luat foc și a ars complet.

Conform primelor informații, autocarul se îndrepta în direcția Nürnberg când a fost prins într-un ambuteiaj și a lovit un autotren care rula în fața lui.

Grupul de 46 de turiști vârstnici venea din Saxonia, iar la bordul autocarului se mai aflau doi șoferi, în total 48 de persoane, a precizat poliția.

Potrivit autorităților, mai mulți răniți se află între viață și moarte. Specialiști legiști și polițiști au fost mobilizați pentru a descarcera și identifica trupurile din carcasa calcinată a vehiculului. La operațiunile de intervenție iau parte peste 200 de persoane.

Accidentul rutier de luni este unul din cele mai grave produse în Europa în ultimele decenii. În Germania, accidentul cu cele mai multe victime s-a petrecut la 4 noiembrie 2008, pe o autostradă lângă Hanovra, când au murit 20 de pasageri, în majoritate persoane în vârstă, din câte se pare din cauza unui pasager imprudent care a fumat în toaleta autocarului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!