Toată lumea luptă pentru viața unui bebeluș din Marea Britanie, despre care medicii spun că va muri vineri. Părinții vor să-l ducă în Statele Unite pentru un tratament experimental, însă justiția le-a interzis să iasă din țară. Povestea micuțului, născut cu o boală genetică extrem de rară, a înduioșat mai mulți lideri de state, printre care și președintele Donald Trump. Și Papa Francisc a intervenit în acest caz.

Charlie Gard, în vârstă de 10 luni, s-a născut cu o boală genetică extrem de rară, care i-a afectat creierul. Povestea lui a făcut înconjurul lumii, iar milioane de oameni i-au sărit în ajutor. Datorită donațiilor, familia copilului a reușit să adune peste 1,4 milioane de euro.

Între timp, o clinică din SUA s-a oferit să îl trateze gratuit pe micuț. Părinții însă au primit refuz din partea Curții Europene, pe motiv că tratamentul este unul experimental și nu îl va ajuta pe copil. De partea cealaltă, micuțul Charlie mai are de trăit până vineri, spun medicii britanici. În prezent, copilul este internat la un spital londonez, iar doctorii nu permit părinților nici măcar să-l ia acasă.

„Vrem să-i facem baie acasă, sa-l punem în patul în care nu a dormit niciodată, dar ni se refuză. Noi ştim că fiul nostru va muri, dar nu ni se zice niciun cuvânt despre cum se va întâmpla asta”, spune tatăl copilului.

Povestea tristă a lui Charlie a scos oameni în stradă, care au cerut ca băiatul să fie lăsat să plece în SUA pentru tratament. Între timp, cazul a ajuns și în atenția lui Donald Trump, care a afirmat că va interveni la Curtea Europeană de Justiție. Si Papa Francisc s-a implicat în salvarea micutului. Acesta a declarat ca „părinților trebuie sa le fie permis sa faca tot ce le stă în putință pentru a-și salva fiul”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!