/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Peste 1.200 de antreprenori au beneficiat de suport pentru ași găsi parteneri de afaceri

missing
06 iulie 2017, ora 10:09

72 de evenimente de afaceri organizate și finanțate, 68 de contracte de parteneriat semnate, 3 proiecte investiționale în sectorul vitivinicol și industrie atrase – acestea sunt principalele rezultate obținute de echipa MIEPO în prima jumătate a anului curent.

Conform raportului de activitate pentru primul semestru al anului 2017, MIEPO a reușit să susțină participarea a 1215 antreprenori moldoveni la circa 72 de evenimente de afaceri, precum târguri și expoziții internaționale, misiuni de afaceri și vizite de studiu. Dintre acestea MIEPO a co-finanțat participarea companiilor autohtone la 21 de târguri și expoziții naționale și internaționale dedicate atragerii investițiilor și promovării exporturilor, dintre care 17 au fost cu stand de țară. De suportul MIEPO au mai beneficiat 84 de companii locale, care au participat la 9 misiuni de afaceri peste hotare.

De asemenea, experții MIEPO au organizat 42 de misiuni de afaceri și vizite de studiu în țara noastră ale companiilor străine interesate de realizarea proiectelor investiționale în sectoarele agro-alimentar, confecții, accesorii și producerea de mobilier, prelucrare mecanică și automotive, turism, IT & BPO la 153 de locații și companii moldovenești. În total, în perioada de referință au fost informați despre oportunitățile de afaceri în țara noastră, condițiile și facilitățile acordate investitorilor, obiectele scoase la privatizare ș.a. peste 1000 de potențiali investitori. În rezultat, au fost semnate 68 de contracte de parteneriat și atrase 3 proiecte investiționale. La etapa de negociere se află alte 62 de contracte și 8 proiecte investiționale.

Pentru prima jumătate de an MIEPO și-a planificat 75 de acțiuni, pe care le-a realizat în proporție de 75%, alte 17% fiind în derulare. Comparativ cu anul trecut, cifrele egalează rezultatele pentru tot anul 2016. Astfel, dacă în 2016 MIEPO a susținut participarea antreprenorilor moldoveni la 22 de târguri și expoziții internaționale, în perioada de raportare numărul acestora este de 21. Dacă pe durata anului trecut au fost semnate 91 de contracte de export, la acest moment sunt deja 68, iar numărul lor va continua să crească până la sfârșitul anului.

Menționăm că MIEPO este instituția publică cu misiunea de a contribui, în mod sustenabil, la dezvoltarea economică a Republicii Moldova, prin consolidarea competitivității companiilor ce activează sau care intenţionează să-şi iniţieze activitatea pe teritoriul Republicii Moldova, în ceea ce ţine de diversificarea pieţelor, creşterea exporturilor şi dezvoltarea proiectelor investiţionale pe teritoriul ţării, în conformitate cu priorităţile Ministerului Economiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram