Cele mai frumoase ii, cele mai gustoase bucate tradiționale și cea mai bună muzică autohtonă – pe toate le vei găsi sâmbătă, la cea de-a cincea ediție a festivalului Ia Mania. Evenimentul se va desfășura pe stadionul din Holercani, iar sloganul din acest an este Ospitalitate.

Dacă încă nu știi ce să faci sâmbătă, atunci ești invitat la festivalul Ia Mania, eveniment care își propune să readucă în atenția moldovenilor dragostea și mândria pentru rădăcinile noastre. De festival se pregătesc intens gospodari din 15 sate din raionul Dubăsari și 120 de meșteri populari.

„Majoritatea lucrărilor sunt elaborate din pânze naturale, cu aplicarea tehnicilor tradiționale și netradiționale, precum prelucrarea artistică a pielii a pâslelor, broderii manuale”, menționează Vasile Vozian, participant.

Festivalul va fi plin cu de toate, promit organizatorii. Va fi muzică bună, cu vedete de la noi, vor fi bucate tradiționale, va fi multa distracție pentru cei mici și, desigur, nu vor lipsi dansurile. Partea tristă, spun organizatorii, este că de această dată festivalul nu are un sponsor general și va fi susținut doar de oamenii de rând și firme mici.

Pentru prima dată în istoria acestui festival, noi încercam din răsputeri să îl facem să supraviețuiască”, spune Nata Albot, organizatoare.

La festival vor fi organizate și multe concursuri. Totodată, nu va lipsi nici competiția culinară la care cele mai talentate gospodine ale raionului Dubăsari se vor întrece la gătit cea mai bună pâine, la învârtit sarmale, dar și la făcut tărie. Evenimentul va culmina cu o horă gigantică.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!