O sesiune specială a bacalaureatului este organizată în Algeria, la decizia șefului statului, pentru mai mult de 100.000 de candidați absenți sau întârziați la examenele din iunie. Această sesiune specială va începe joi, în pofida protestelor profesorilor și a părinților elevilor, informează Agerpres.

Pentru a evita orice repetare a fraudei masive înregistrate la sesiunea din 2016, în acest an, la sesiunea din iunie nicio întârziere la probe nu a mai fost tolerată, iar tradiționala jumătate de oră de grație a fost suprimată pentru a se evita situația în care întârziații profită, în mod intenționat sau nu, de „scurgerea” subiectelor pe rețelele de socializare.

În acest context, președintele Abdelaziz Bouteflika a oferit o a doua șansă acestor întârziați sau absenți.

Această măsură „unilaterală” a șefului statului este „un afront” adus ministrului și întregului sectorul educațional, a declarat Achour Idir, coordonatorul Consiliului liceelor din Algeria (CLA), unul dintre principalele sindicate ale profesorilor din învățământul secundar, potrivit sursei menționate.

Această nouă sesiune face gaură în buget în plină perioadă de austeritate fiscală, așa cum în noua sesiune se vor mobiliza 12.000 de profesori în peste 4.000 săli de examen.

Anunțarea rezultatelor la bacalaureatul din 2017 fusese inițial prevăzută pentru 15 iulie, însă aceasta fost amânată pentru sfârșitul lunii iulie, în același timp cu anunțarea rezultatelor la sesiunea specială.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!