/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ ONG-urile, sub semnul dispariției. Pirkka Tapiola: „Este un motiv de îngrijorare”

missing
12 iulie 2017, ora 16:18

Modificările propuse prevăd ca organizațiile care se vor implica în activități politice sau în procesele de influențare a legislației nu vor beneficia de legea celor 2% din impozitul pe venit și nu vor putea primi finanțare din exterior.În cazul în care nu vor respecta noile prevederi, ONG-urile ar putea fi lichidate. Vizate ar fi, în primul rând, organizațiile neguvernamentale care au protestat vehement față de mai multe proiecte de lege.

„Încep metodele de persecutare și limitare a activităților Organizațiilor neguvernamentale. ONG-urile riscă cel puțin să fie hărțuite de către instituțiile statului”, a menționat Ion Manole, director executiv „Promo-LEX”.

Situația stârnește îngrijorare și în rândul partenerilor Republicii Moldova. „Rolul societății civile este extrem de important ca partener, ca un critic, apropo foarte des, ceea ce este important. Au fost foarte multe discuții ce țin de dreptul ONG-urilor de a-și exprima opinia, discuții despre finanțarea externă. Atunci când toate discuțiile se îndreaptă în această direcție este un motiv de îngrijorare”, susține Pirkka Tapiola, ambasadorul UE în Moldova.

În timp ce acasă ONG-urile trag un semnal de alarmă, ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, aflat într-o vizită în America , le-a vorbit reprezentanților Programului Națiunilor Unite despre mersul reformelor din Republica Moldova. Solicitat de tv8, serviciul de presa al Ministerului Justiției ne-a spus ca Vladimir Cebotari nu comentează acuzațiile și ne-a sfătuit să citim mesajul ministrului de pe Facebook în care societatea civilă este chemată să participe la consultări publice pe marginea proiectului de lege.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram