/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

/VIDEO/ Cazul privind cetățenia lui Băsescu, transferat la Curtea Constituțională

missing
14 iulie 2017, ora 19:20

Avocatul a menționat că Traian Băsescu ar avea dubii în privința imparțialității judecătorilor, pe motiv Igor Dodon ar putea exercita o anumită presiune asupra acestora: „Data trecută am ridicat excepția de neconstituționalitate pe procedură prin care am ridicat anumite dubii în privința independenței judecătorilor de instanțele de fond. Dubiile sunt bazate pe procedura și hotărârile care au fost emise pe acest dosar către judecători, confirmați pe viață de către președintele Dodon, care este pârât pe dosar, dar și declarațiile recente a acestuia în privința atenționării judecătorilor că președintele îi promovează, îi numește și îi destituie. Considerăm că acest dosar nu poate fi examinat de instanțele de fond de judecătorie pentru că acestea nu au independență suficientă față de președinte și considerăm că acest dosar trebuie examinat de către Curtea Supremă de Justiție, pentru că judecătorii CSJ au cea mai înaltă independență față de instituția prezidențială”, a declarat avocatul lui Traian Băsescu, Andrei Bivol.

„Curtea Constituțională trebuie să stabilească cine urmează să înceapă examinarea cauzei, Judecătoria mun. Chișinău, în trei etape, urmând Curtea de Apel și Curtea Supremă sau în mod direct să fie în competența Curții Supreme de Justiție. În mod firesc, în următoarele zile Curtea Constituțională urmează să se expună în privința acestei probleme”, a menționat avocatul Maxim Lebedinschi.

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, şi soţia sa au devenit pe 3 noiembrie 2016 în mod oficial cetăţeni ai Republicii Moldova, după ce au depus jurământul la Ambasada RM la Bucureşti.

Traian şi Maria Băsescu au primit cetăţenia moldovenească prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lui iunie a anului 2016.

Ulterior, pe 3 ianuarie, imediată după ce a ocupat oficial fotoliul de şef a statului, Dodon a semnat decretul prin care i-a retras cetăţenia RM lui Traian Băsescu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram