Universităţile din Republica Moldova şi-au anunţat oferta pentru anul de studii 2017-2018. Taxele de studii pornesc de la două-trei mii de lei şi ajung şi la peste 30 de mii de lei, transmite IPN.

Cei care vor opta pentru Universitatea de Stat din Moldova vor trebui să plătească 8.000 de lei pentru un an de studii la Contabilitate sau la Finanţe şi Bănci. Pentru aceleaşi specializări, la studii fără frecvenţă, este stabilită taxa de 4.000 de lei. Cea mai scumpă specializare de la USM este Dreptul. Studiile la contract cu frecvenţa la zi costă 10.000 de lei, iar la fără frecvenţă 5.000 de lei.

Cei care vor opta pentru studii la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova vor plăti pentru specializarea Drept o taxă de studii de 8.500 de lei, cu frecvenţă la zi, iar pentru studiile fără frecvenţă 4.500 de lei. Cei care vor alege să studieze Filosofie, Etnologie sau Sociologie vor achita o taxă de studii de 4.000 de lei, pentru frecvenţă la zi, şi 2.500 de lei la fără frecvenţă.

Tinerii care se vor stomatologi, vor achita pentru un an de studii la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” 30.400 de lei. Ceva mai ieftină este facultatea de Medicină, cu un contract de 28.800 de lei pentru un an.

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” are fixată o taxă de 6.000 de lei pe an pentru specialităţi cu două limbi străine. Specializare doar cu frecvenţă la zi. Viitorii studenţi ai Facultăţii de Filologie vor achita pentru un an de studii cu frecvenţă la zi – 4.400 de lei, iar la fără frecvenţă – 3.600 de lei.

Depunerea actelor de participare la concursul de admitere are loc în perioada 24 -31 iulie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!