Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a comentat deschiderea punctului comun moldo-ucrainean de trecere a frontierei „Cuciurgan-Pervomaisk”, menționând că este categoric împotriva acțiunilor care vor înrăutăți situația financiară sau pot duce la pierderi pentru agenții economici și cetățenii regiunii transnistriene.

„Sunt categoric împotriva oricăror măsuri ce ar putea duce la agravarea situației financiare în regiune și ar putea duce la pierderi pentru agenții economici și locuitorii regiunii transnistrene. Păstrarea și consolidarea teritorială a Republicii Moldova, presupune și granița generală a Statului. Întreaga comunitate internațională, inclusiv și 57 de țări OSCE, și-au exprimat în repetate rânduri sprijinul suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în cadrul frontierelor recunoscute pe plan internațional”, a declarat președintele.

Dodon a mai menționat că în calitate de președinte, declară că structurile executive în acest domeniu vor fi ghidate de legislația în vigoare, astfel încât să fie excluse pierderile economice atât pentru locuitorii din regiunea transnistriană, cât și pentru agenții economici.

Menționăm că și liderul de la Tiraspol, Vladimir Krasnoselski a susținut că punctul comun de trecere al frontierei moldo-ucrainean nu este în beneficiul Transnistriei și că va încălca drepturile și libertățile locuitorilor din regiune.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!