/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Ucraina a anunțat că va prelua controlul regiunilor separatiste după declarația privind „Malorossia”

missing
19 iulie 2017, ora 07:30

Declarația lui Poroșenko este citată pe Twitter de purtătorul său de cuvânt, Sveatoslav Țegolko: „Novorossia a fost îngropată. Ucraina va restabili suveranitatea asupra Donbasului și a Crimeei”.

Totodata, Kievul a anunțat despre intenția Grupului de contact tripartit privind Ucraina de a discuta declaraţia lui Zaharcenko, liderul autoproclamatei republici separatiste Doneţk, la întâlnirea de mâine de la Minsk.

„Anunțul de astăzi al lui Zaharcenko practic blochează tot procesul de negociere. Indiferent care este ordinea de zi stabilită de OSCE, vom începe discuția noastră cu această afirmație a lui Zaharcenko”, a declarat Evgenhi Marciuk, reprezentantul Ucrainei în subgrupul privind securitatea. Postul tv „112 Ukraina” susține că, în opinia lui Marciuk declarația înseamnă că nu mai au „nimic de vorbit”.

Oficialul ucrainean a sugerat că pe fondul anunțului privind înființarea „noului stat”, Rusia va încerca să blocheze procesul de la Minsk.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram