Igor Dodon a anunțat în cadrul unei emisiuni televizate că vicepremierul rus, Dmitri Rogozin va veni în Republica Moldova săptămâna viitoare. Președintele a menționat că împreună cu Rogozin va întreprinde o vizită la Bender, unde urmează să se întâlnească cu liderul separatist, Vadim Krasnoselski.

Șeful statului a menționat că în acest an a avut deja două întrevederi cu Krasnoselki, iar cea de-a treia este programată pentru săptămâna viitoare, la care va participa și Rogozin.

Dodon susține că autoritățile de la Chișinău au identificat până acum soluții pentru trei probleme cu care se confruntă malul stâng, printre care se numără plăcuțele de înmatriculare pentru automobile, legătura telefonică și recunoașterea diplomei de studii.

Președintele menționează că negocierile dintre Moldova și regiunea transnistriană sunt umbrite de instituirea controlului comun de frontieră Pervomaisc-Cuciurgan, acesta fiind și motivul pentru care autoritățile transnistriene nu au semnat pentru soluțiile înainte de către autoritățile de la Chișinău.

Anterior, Andrian Candu a declarat că Rogozin nu este așteptat în Moldova. Vicepremierul rus a postat însă pe pagina sa de Twitter un mesaj în care menționează că dacă autoritățile din Moldova nu îi permit să vină cu un avion, acesta va opta pentru un elicopter sau o motocicletă.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!