Doi angajați ai poliției au fost reținuți pe 24 iulie 2017, de către ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, fiind bănuiți de realizarea, păstrarea și comercializarea drogurilor.

În urma măsurilor special de investigații și de urmărire penală efectuate de către ofițerii Serviciului protecției internă și anticorupție în comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău oficiul Ciocana, s-a stabilit implicarea unui ofițer de investigații din cadrul IP Botanica în realizarea MDMA (substanță psihotropă).

Astfel, la 20 iulie curent, sub controlul angajaților SPIA și procurorilor, în schimbul sumei de 6000 lei, de la ofițerul sus menționat au fost achiziționate 20 gr. de substanţă alba cristalină. Totodată, fiind depistată implicarea în realizarea drogurilor și a unui alt angajat din cadrul Inspectoratului de poliție Ciocana.

În acest context, la 23 iulie curent, a fost efectuată o altă achiziție de control, în cursul căreia s-a achiziționat de la angajatul IP Ciocana 80 gr. de substanță albă cristalină, pentru care urma să primească suma de 80.000 lei, iar la 24 iulie curent, în cadrul măsurilor speciale de investigaţii, polițistului din IP Ciocana i-a fost transmisă suma de 26.000 lei. În momentul transmiterii banilor ultimul a fost reţinut.

Dacă vinovăția bănuiților va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, conform art. 217 alin.(4) lit.b) Cod penal, pe faptul păstrării și înstrăinării ilegale a drogurilor.

Precizăm că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!