/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Peste 50 la sută din cântarele utilizate în pieţele din ţară nu respectă cerinţele tehnice

missing
26 iulie 2017, ora 13:24

Prin urmare, 82,9% din cântarele utilizate de persoanele fizice erau neconforme, și doar 31% din cântarele utilizate de agenți economici erau neconforme normelor metrologice legale (neincluse în Registrul de Stat al MM, neverificate metrologic). Îngrijorător este faptul, că în unele piețe, nivelul de utilizare a mijloacelor de măsurare ilegale ajunge nivelul de 80%, situația în ansamblu înscriind 50-80% mijloace de măsurare neconforme cerințelor metrologiei legale, utilizate în piețele din țară.

De la începutul anului curent, Agenţia a desfășurat 33 vizite de consultanță în piețele din Chișinău și Bălți, precum și în piețele din Cahul, Cantemir, Drochia, Edineț, Soroca, Briceni, Ungheni și Rezina, cu scopul de elucidare a neconformităților ce țin de domeniul metrologiei legale ce țin de asigurarea agenților economici din piețe cu mijloace de măsurare legale, precum și de a chema agenții economici la conformare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram