În legătură cu desfășurarea lucrărilor de reconstrucție a punctului comun de trecere a frontierei „Palanca”, începând cu 31 iulie, mijloacele de transport cu capacitatea de peste 3,5 tone, precum și pentru cele de pasageri cu capacitatea ce depășește 22 de locuri vor avea restricții de circulație.

Astfel, în perioada derulării lucrărilor de reconstrucție, unitățile de transport din categoriile specificate vor fi redirecționate spre punctul de trecere „Tudora”.

Totodată, menționăm că, punctul de trecere „Palanca” va rămâne funcțional pentru autoturismele cu capacitatea de încărcare ce nu depășește 3,5 tone, dar și pentru microbuzele cu până la 22 de locuri, în acest sens fiind amenajat un punct de trecere temporar.

Extinderea și modernizarea punctului de trecere „Palanca” este realizată în cadrul proiectului „Construcția punctului de trecere Palanca pentru organizarea controlului comun pe teritoriul Republicii Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Guvernul Republicii Moldova și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în RM.

Instituirea controlului comun în acest punct de trecere va contribui la fluidizarea traficului transfrontalier, dar și va asigura o mai mare transparență în procesul de efectuare a controalelor de rigoare, prin implementarea principiilor „Ghișeului Unic” și ”Opririi Unice”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!