/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Președintele se întâlnește cu jurnaliștii la Condrița. Urmărește LIVE întrevederea

missing
26 iulie 2017, ora 16:59

Update 18.30: „În ceea ce ține de vizita lui Putin, eu am inițiat pregătirile pentru așa ceva. Am lansat și invitație și ar fi o posibilitate pentru a discuta despre relațiile bilaterale moldo-ruse. Putin nu a fost în Moldova din 2008”, susține șeful statului.

Update 18.05: Întrebat ce părere are despre faptul că Procuratura s-a sesizat în ceea ce privește evenimentul de la Condrița, președintele a spus că se încearcă să se facă o presiune: „Acest teritoriu este mereu sub pază de stat, de asta aici era paza în acea zi. Poate e o încercare de a face presiuni pe președinte în viitor, dar asta nu o să îi ajute atât timp cât președintele are susținerea cetățenilor Republicii Moldova”.

Update 17.50: După ce presa a scris că Igor Dodon a organizat o petrecere la reședința de stat, iar șeful statului a refuzat să comenteze acest lucru, astăzi, în cadrul unei întâlniri cu presa, președintele a confirmat că a sărbătorit ziua fiului său la Condrița. „Această locație este o casă de serviciu. Acesta este locul de trai al președintelui pe durata mandatului. Chiar dacă se organizează astfel de evenimente de familie, nu au fost efectuate din banii statului. Statul nu a cheltuit nici un leu. Acest lucru nu a încălcat legislația. Confirm că a fost un eveniment de familie. Unul dintre feciorii mei a împlinit o vârstă frumoasă. Care e încălcarea legislației? Nu căutați încălcări acolo unde nu sunt. Am eu o anumită experiență destul de mare ca să fac astfel de încălcări”, a spus Igor Dodon.

Update 17.30: Dodon a confirmat că Rogozin va veni la Chișinău: „Mi-a comunicat recent. Indiferent de cei de la guvernare care au încercat să îl împiedice, vineri vine la Chișinău”. Președintele mai susține că în această săptămână urmează să se vadă și cu liderul regiunii transnistriene.

Update 17.20: Președintele a menționat că de când și-a început mandatul a efectuat 12 vizite oficiale și de lucru peste hotarele Republicii Moldova: „În aceste întrevederi am reușit să mă întâlnesc cu 11 șefi de stat, 4 președinți de parlament și 4 premieri”.

Update 17.18: Igor Dodon a menționat că în Turcia au început procedurile pentru selectarea agentului economic, care se va ocupa de reparația președinției, iar banii necesari pentru reparații vor fi oferiți de partenerii din Turcia. „Nu vom luat nici un bănuț din bugetul de stat. Nu pentru că am nevoie de oficiu, dar pentru că e un simbol a statului”, spune Dodon.

Update 17.15: Președintele menționează că va înregistra în toamnă o inițiativă pentru a interzice orice partid politic sau mișcare, care militează pentru lichidarea statalității, indiferent de direcția spre Est sau spre Vest. „Ele trebuie să fie interzise prin lege”, a menționat șeful statului.

Update 17.10: Igor Dodon a menționat că așteaptă rezultatele finale ale Curții Constituționale cu privire la referendumul consultativ: „Dacă guvernarea va refuza, eu voi semna un alt decret pentru acest referendum și voi insista. Dacă guvernarea va oferi însă finanțare, sunt convins că pe 24 septembrie, majoritatea cetățenilor vor susține poziția mea, pentru că potrivit sondajelor majoritatea cetățenilor susțin poziția mea la cele patru subiecte”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram