Mihai Ghimpu, despre suspendarea lui Chirtoacă: „A satisfăcut „pohtele” politice ale guvernării PD-PSRM

missing
29 iulie 2017, ora 11:24

„Suspendarea ilegală și abuzivă a lui Dorin Chirtoacădin funcția de Primar General al municipiului Chișinău, astăzi, prin decizia JudecătorieiChișinău, anume a judecătoarei Silvia Gîrbu a satisfăcut „pohtele” politice ale guvernării PD-PSRM”, a scris Ghimpu pe contul lui de Facebook.

Potrivit lui, guvernarea și-a rezolvat trei probleme odată cu această decizie. „În consecință, guvernarea sus-numită, și-a rezolvat 3 probleme pe care și le-au asumat drept obiective primordiale:

1. Preluarea conducerii primăriei pentru a-și rezolva propriile probleme și a-și numi oamenii săi în toate funcțiile, începând cu viceprimarii.
2. Nedesfășurarea referendumului, care trebuia să fie numit prin decizia Consiliului Municipal Chișinău pe care, sunt convins și eu, și ei, că l-ar fi pierdut, pentru că cetățenii municipiului au înțeles că dosarul intentat împotriva primarului Dorin Chirtoacă, este unul politic și ar fi votat împotriva demiterii lui.
3. Dorința incomensurabilă de a-l compromite pe Dorin Chirtoacă în calitate de Primar General, om politic, și, în general, de a compromitePartidul Liberal”
, a mai scris acesta.

Amintim că, ieri, 28 iulie curent, instanța de judecată a hotărât sustragerea temporară din funcție a primarului general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, pe perioada examinării dosarului penal intentat pe numele acestuia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram