/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Statul, mai bogat cu 18,3 miliarde de lei. Fiscul a înregistrat încasări record în primele șapte luni ale anului

missing
01 august 2017, ora 11:03

Veniturile acumulate de Serviciul Fiscal de Stat la Bugetul public național (BPN) în cele șapte luni ale anului 2017 au crescut, comparativ cu perioada similară a anului 2016, cu 18,2 %!

În raport cu perioada similară a anului precedent, se înregistrează o creștere cu 2,8 miliarde lei. Comparativ cu sarcina stabilită (17,2 miliarde lei), se atestă o depășire cu 1,1 miliarde lei sau cu 6,5%.

La Bugetul de stat, pe parcursul celor 7 luni ale anului curent, au fost încasate opt miliarde de lei, ceea ce constituie cu 1,6 miliarde lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016, sau o creștere de 24,0 %. Potrivit statisticilor SFS, o asemenea ascendență lunară nu a fost înregistrată anterior.

La Bugetele locale s-au înregistrat încasări de două miliarde de lei, ceea ce reprezintă cu 91,8 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau cu 4,8%.

La Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, au fost încasate 6,3 miliarde lei, ceea ce constituie cu 948,3 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creștere de 17,7%. Comparativ cu sarcina stabilită (6,1 miliarde lei) au fost acumulate venituri cu o depășire de 3,7% sau 222,7 milioane lei.

La Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat circa două miliarde lei, cifră ce constituie cu 217,8 milioane lei mai mult în comparație cu 7 luni ale anului trecut (+ 12,5%). Față de sarcina stabilită (1,9 miliarde lei) au fost acumulate venituri cu 44,2 milioane lei mai mult, sau cu 2,3 %.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram