/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Partidului lui Usatîi respinge acuzațiile că ar fi planificat acțiuni de provocare înainte de protest

missing
01 august 2017, ora 13:44

Ilian Cașu a calificat acțiunile poliției ca fiind o provocare ieftină și că aceștia au interceptat ilegal conversațiile membrilor de partid.

Poliția a publicat discuțiile telefonice dintre Urechean Serghei, Dandara Serghei și un al treilea personaj, Liviu. Toți trei, membri ai Partidului Nostru. În cadrul conferinței, Urechean Serghei a menționat că a vorbit cu prietenul său, care este o persoană apolitică, despre faptul că în weekend urma să meargă să își întâmpine membrii de partid care urmau să fie eliberați, dar și să împartă ziarul de partid în Chișinău.

„Acția despre care a vorbit Pînzari este o acțiune legală, de solidaritate cu colegii noștri, care pe 29 noapte au fost eliberați după ce au fost arestați abuziv. Duminică câțiva colegi de-ai noștri au împărțit ziarul partidului pe strada Armenească. Asta a fost acția de care a vorbit Pînzari”, a menționat Ilian Cașu.

Potrivit membrilor Partidului Nostru, Pînzari a încălcat legea și va fi acționat în judecată pentru defăimare și răspândire a informațiilor false în spațiul public.

Imediat după conferința de presă, Ilian Cașu a susținut că urmează să adreseze Procurorului General, Eduard Harunjen, pentru ca acesta să verifice legalitatea interceptărilor telefonice.

Menționăm că, potrivit lui Pînzari, în cadrul măsurilor de prevenire întreprinse, în posesia Poliției au intrat mai multe materiale printre care și câteva interceptări audio, care sunt investigate în prezent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram