/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ PAS susține că pe parcursul unui an și jumătate, PD a colectat ilegal peste 47 de milioane de lei

missing
01 august 2017, ora 14:01

La data de 15 iulie, conform legii, toate partidele politice au prezentat rapoartele financiare pentru prima jumătate a anului 2017. În acest context, membrii PAS au făcut mai multe calcule, care demonstrează că PD ar fi colectat bani ilegal și i-ar fi folosit în scopuri proprii.

„Conform estimărilor noastre preliminare, PD a colectat cu încălcarea normei legale 47.751.790 lei. Inclusiv din acești bani, colectați ilegal, care în condițiile supremației legii ar fi trebuit să fie virați la bugetul de stat, sunt finanțate campaniile de dezinformare și manipulare a societății, plătite călătoriile de lux ale lui Plahotniuc peste hotare și achitate companii de lobby din Occident, care au menirea să corupă politicieni occidentali în favoarea lui Vladimir Plahotniuc”, a declarat Igor Grosu, Secretar general al Partidului Acțiune și Solidaritate, în cadrul unei conferințe de presă susținută pe marginea acestui subiect.

Potrivit lui Igor Grosu, cu acești bani statul ar putea dubla pensia medie pentru 40.000 de pensionari, iar la fiecare 4 lei colectați ilegal de către PD, CEC a mai dat PD-ului încă un leu de la bugetul de stat.

În acest context, PAS a solicitat CEC-ului să înceteze să se eschiveze de la obligațiile sale legale, să ceară PD-ului să întoarcă cele peste 47 de milioane de lei în bugetul de stat și, dacă aceștia nu se vor conforma, să sisteze finanțarea din resursele bugetare a partidului în cauză.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram