/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Replica lui Dodon la declararea lui Rogozin persona non-grata: „E un act de mare stupiditate politică”

missing
02 august 2017, ora 18:08

„Nu știu dacă guvernanții fac asta pe cont propriu sau, mai degrabă, sunt conduși ca niște marionete de peste Ocean. Cert este că azi ei au implicat Moldova într-un conflict diplomatic și geopolitic fără precedent în ultimul sfert de veac”, a scris Dodon într-o postare pe Facebook.

Potrivit șefului statului, guvernarea duce țara cu viteză maximă spre un grav accident politic și geopolitic.

„Când ne vom izbi, vom simți cu toții consecințele, pe ani înainte. Restabiliarea bunelor relații cu Rusia, pentru care am pledat ca președinte, a constituit pentru zeci de mii de fermieri și muncitori o șansă să obțină locuri de muncă și venituri din export. Însă majoritatea parlamentară, guvernul și PDM fac tot posibilul pentru a zădărnici aceste perspective economice și sociale.

Ei nu umblă prin țară, de aceea habar nu au care e situația fermierilor, ce se va întîmpla cu miile de tone de fructe și legume, de care în Europa nimeni nu are nevoie. Sunt compromise și negocierile cu Tiraspolul.”, a mai spus președintele.

Amintim că, astăzi, Guvernul Republicii Moldova l-a declarat pe vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, persona non-grata în Republica Moldova, din motiv că Dmitrii Rogozin a adus prea multe insulte la adresa autorităților moldovenești și a s-a pornit la ceremonia din regiunea transnistreană știind foarte bine că autoritățile din Republica Moldova sunt împotriva acestui eveniment.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram