/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ Avocații lui Lucinschi: „Nu există nicio probă cu privire la comiterea infracțiunii de spălare a banilor”

missing
02 august 2017, ora 17:58

„Înțelegând că probele invocate de către urmărirea penală au fost colectate selectiv pentru susținerea poziției de învinuire și nu pentru stabilirea adevărului, apărarea a solicitat Procuraturii Anticorupţie să se adreseze prin intermediul unei comisii rogatorii organelor abilitate din străinătate în scopul ridicării actelor necesare pentru stabilirea adevărului, probarea nevinovăției învinuitului, precum şi efectuarea acţiunilor de confruntare cu martorii identificaţi de Procuratură”, menționează avocații lui Chiril Lucinschi.

Aceștia mai susțin că în pofida circumstanțelor și probelor noi pe care le-au prezentat, de care organul de urmărire penală nu dispunea anterior, Procuratura Anticorupție a respins în mod neîntemeiat toate cererile apărării, fără a-și argumenta poziția.

Apărarea consideră că la materialele cauzei penale nu există nici o probă cu privire la comiterea infracțiunii de spălare a banilor, iar finalizarea urmăririi penale până la stabilirea tuturor circumstanțelor obiective și colectarea probelor necesare, denotă că respectiva cauză penală ar putea avea un scop deghizat și nicidecum nu urmărește stabilirea adevărului.

Chiril Lucinschi a fost reținut în urmă cu două luni, fiind cercetat pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari, în dosarul fraudelor bancare. Acesta este acuzat că, împreuna cu alți trei agenți economici, ar fi accesat mai multe credite neperformante. Fostul deputat liberal-democrat riscă până la 10 de închisoare.

De cealaltă parte, fostul deputat se declară nevinovat și susține că a întors creditele luate în 2013. Recent, Lucinschi s-a ales cu un nou dosar penal. Potrivit procurorilor, el este suspectat de încălcarea regimului juridic de declarare a averii, tăinuind că ar deține o companie, despre care se presupune că ar fi implicată în fraudele bancare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram