/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Când vor apărea primele bancnote semnate de actualul guvernator al BNM, Sergiu Cioclea?

missing
05 august 2017, ora 09:14

BNM mai precizează că bancnotele care se uzează cel mai des sunt cele care au o valoare nominală de 1, 10, 20 și 50 de lei. Durata medie de viață a unei bancnote de 1 leu este de aproximativ un an și jumătate, iar a celor de 10, 20 și 50 este și mai scurtă.

Potrivit BNM, banii retrași din circulație nu mai pot fi schimbați. Schimbului pot fi supuse doar însemnele monetare aflate în circulație, acestea fiind afișate pe site-ul BNM.

În ceea ce privește schimbul monedelor metalice pe bancnote, acest lucru se poate efectua la băncile licențiate care trebuie să asigure schimbul pentru persoanele fizice și juridice în sumă nelimitată și fără a percepe comision.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram