Grupul Google s-a aflat duminică în centrul unor controverse în Statele Unite după ce unul dintre angajații companiei a afirmat, într-o notă internă, că prezența foarte slabă a femeilor în industria tehnologiei este cauzată de anumite „diferențe biologice", scrie Agerpres.

Acea notă, considerată sexistă de presa americană, a realimentat o dezbatere în curs despre existența unei „culturi sexiste și a hărțuirii sexuale” în mediul tehnologic, dominat în mare parte de bărbați.

În acea scrisoare, un inginer de sex masculin a afirmat că „alegerile și capacitățile bărbaților și femeilor sunt divergente, în mare parte din cauze biologice și (deci) aceste diferențe pot să explice motivul pentru care nu există o reprezentare egală a femeilor în industria tehnologică (și în funcțiile) de conducere”.

Aptitudinile naturale ale bărbaților îi fac pe aceștia să devină programatori în informatică, în timp ce femeile sunt, potrivit autorului acelei note interne, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, mai înclinate spre „sentimente și estetică decât spre idei”, fapt pentru care ele optează spre cariere „în domeniul social sau artistic”.

Contactați de AFP, reprezentanții Google nu au dorit să comenteze acest caz. Până la ora transmiterii acestor informații, nu se știe dacă Google prevede măsuri disciplinare împotriva inginerului în cauză.

În prezent, 69% din totalul salariaților Google sunt bărbați, iar procentul urcă până la 80% în domeniul locurilor de muncă tehnice din cadrul grupului, potrivit celor mai recente statistici.

La Facebook, femeile reprezintă doar 27% din managerii cu funcții superioare în 2016. În cazul companiei Apple, doar 37% din totalul angajaților sunt femei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!