Comercianții de la piața de vechituri din preajma Gării Feroviare au protestat astăzi în fața Primăriei Chișinău față de decizia autorităților de a redirecționa aproximativ 290 de comercianți în piața Agrovista.

Potrivit autorităților, majoritatea comercianților s-au conformat deciziei, însă un grup de 20-30 de persoane sunt împotrivă, motiv pentru care s-au adunat astăzi în fața primăriei pentru a-și manifesta nemulțumirea.

„Practic 290 de persoane sunt amplasate și comercializează în piața Agrovista. Vreau să menționez faptul că piața, prima lună de când ei sunt acolo, de azi începe a treia săptămână, nu percepe nicio taxă. Oamenii sunt amplasați și comercializează gratis, pentru moment. Pe viitor, am convenit cu administrația pieței ca pentru pensionari și persoane social vulnerabile prețul va fi de cinci lei, nu mai mult, iar pentru celelalte persoane va fi evident taxa care este percepută de piață”, a declarat pretorului interimar al Preturii sectorului Centru, Pavel Rusu, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei.

Menționăm că, în preajma Gării Feroviare de aproape o lună nu mai sunt comercianți stradali, în contextul în care autoritățile doresc înlăturarea acestora complet.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!