/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Chirtoacă la Curtea de Apel: „Rămân a fi primar, chiar dacă există o suspendare ilegală”

missing
08 august 2017, ora 19:05

„Rămân primar, chiar dacă există o suspendare ilegală. Vom merge la Curtea Constituțională pentru a demonstra că suspendarea care a avut loc este ilegală și neconstituțională. Procuratura a făcut abuz în serviciu. Pentru persoanele numite în funcție există un mecanism de suspendare, dar pentru persoanele alese, nu există un astfel de mecanism. Însăși procuratura prin faptul că a emis două demersuri în același timp, unul către Consiliul Municipal și altul către instanța de judecată, confirmă că nici ea nu știe pe ce cale să meargă. Chiar și șeful procuraturii anticorupție, Viorel Morari, a spus că legea este neclară”, a declarat Chirtoacă.

„Astăzi în instanța de apel urma să fie examinat recursul declarat de partea apărării apărării, împotriva încheierii prin care a fost admis demersul procurorului și suspendat din funcție primarul general. Până la examinarea recursului, partea apărării a înaintat o cerere prin care s-a solicitat ridicarea excepției de neconstituționalitate. Astfel, a fost admis parțial cererea, urmând ca sesizarea să fie expediată la Curtea Constituțională pentru a se putea expune referitor la cererea de neconstituționalitate. Dumnealui nu rămâne în funcție”, susține procurorul Dumitru Robu.

Pe data de 28 iulie, Judecătoria Chișinău a admis demersul procurorilor anticorupție, care au solicitat ca Dorin Chirtoacă să fie suspendat provizoriu până la pronunțarea sentinței definitive în dosarul în care este vizat.

Dorin Chirtoacă a fost reținut la sfârșitul lunii mai de către ofițerii CNA. El este învinuit de corupere pasivă în proporții deosebit de mari și trafic de influență. Potrivit procurorilor, primarul Chişinăului i-ar fi dat indicaţii viceprimarului Nistor Grozavu să semneze un contract pentru construirea parcărilor cu o anumită firmă, fără a avea avizul Consiliului municipal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram