Acuzațiile de viol se țin lanț de Roman Polanski. O femeie a anunțat că regizorul a agresat-o sexual în 1973, pe când avea 16 ani. Aceasta a mai precizat că a tăcut atunci pentru ca n-a vrut ca tatăl ei să facă vreun gest necugetat care să-l ducă după gratii. Regizorul nu a comentat recentele acuzații.

„Am fost abuzată sexual de Roman Polanski în timp ce eram minoră, la vârsta de 16 ani, în 1973. Am vorbit despre acest caz doar cu un singur prieten”, a mărturisit femeia.

Femeia nu a vrut să-și divulge numele complet, dar a oferit câteva detalii despre ce i s-a întâmplat acum 44 de ani. Ea a menționat că nu a vorbit în public de teamă că tatăl ei să nu comită vreun gest ce i-ar fi putut aduce o condamnare la închisoare. În prezent, aceasta nu îl poate da în judecată pe Roman Polanski într-un tribunal penal, pentru că a depăşit termenul legal de depunere a plângerii. În schimb, poate depune mărturie împotriva cineastului în procesul de viol intentat de o altă femeie, Samantha Geimer, dar care a cerut recent încheierea cazului, spunând că l-a iertat pe regizor. Aceasta este a treia femeie care susţine că a fost agresată sexual de Roman Polanski.

Regizorul a fost acuzat de violarea unei minore de 13 ani în 1977. El a declarat atunci că a avut consimţământul fetei, dar a fugit din Statele Unite şi trăieşte acum în Europa. În 2010, o actriţă britanică a dezvăluit că şi ea a fost agresată de Polanski la vârsta de 16 ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!