Bărbatul reținut după atacul de luni, 14 august, dintr-o pizzerie de lângă Paris, soldat cu moartea unei fete de 12 ani, poate fi tras la răspundere penală, a anunțat miercuri procuratura locală, transmite Agerpres.

Examenul psihiatric la care a fost supus suspectul a stabilit că acesta nu a fost lipsit de discernământ în acțiunile sale, a confirmat procurorul din Meaux, Dominique Laurens.

Autoritățile urmau să lanseze oficial miercuri, 16 august, în cazul său o anchetă pentru omor cu circumstanțe agravante.

Procurorul adjunct Eric de Valroger a menționat, marți, că interogarea bărbatului s-a dovedit deosebit de complicată din cauza „declarațiilor sale incoerente” și că acesta a fost „foarte confuz în ce privește motivele” faptei sale. El le-a declarat anchetatorilor că în ajunul incidentului a luat o cantitate importantă de medicamente, inclusiv codeină.

O fată de 12 ani a fost ucisă și alte 13 persoane au fost rănite, din care cinci grav, când un autoturism BMW a pătruns pe terasa unei pizzerii din satul Sept-Sorts, de lângă Paris. Procurorul adjunct a exclus o motivație teroristă în acest caz, survenit la cinci zile după ce un autoturism a lovit o patrulă militară într-o suburbie pariziană, rănind șase soldați, incident care este tratat de procuratură ca unul terorist.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!