/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ Plângeri împotriva procurorilor. Chiril Lucinschi denunță în instanță abuzurile procurorilor

missing
17 august 2017, ora 16:48

Avocații consideră că la etapa de urmărire penală, acuzatorii și-au depășit atribuțiile. „Au fost făcute percheziții în imobilele unor persoane private, din cadrul cărora au fost ridicate bani care nu aparțin și nu au legătură cu această cauză penală. Ofițerul de urmărire penală a intrat în alte încăperi din care, după cum am spus, au fost ridicate careva bunuri și au fost făcute în absența proprietarului aceste percheziții”, a declarat avocata Corina Stratan.

Avocații mai spun că procedura de examinare a plângerilor ar fi tergiversata. Avocatul Gheorghe Ulianovschi spune că a atacat în instanță pe 3 iulie 2017, însă judecătorul de instrucție a tergiversat până astăzi.

„Astăzi deja dosarul penal în privința lui Lucinschi se află în prima instanță, însă judecătorul de instrucție urma abia astăzi să examineze plângerile, însă nici astăzi nu a examinat, a amânat pentru altă dată”, a spus avocatul.

Nici unul din procurorii care gestionează acest dosar nu au fost prezenți la Judecătorie pentru a comenta plângerile avocaților.

Fostul deputat a fost reținut pe 25 mai, fiind suspectat de spălare de bani și încălcarea regimului juridic de declarare a averii. În prezent el se află în arest la domiciliu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram