Oraşul Cimişlia organizează „Festivalul Strugurelui”, cu scopul de a promova producătorii de struguri de masă din Republica Moldova. Evenimentul va avea loc n data de 3 septembrie 2017, începînd cu ora 10.00.

La festival vor participa viticultorii şi exportatorii de struguri de masă din Republica Moldova şi România, savanţi din domeniu, producători de utilaje şi ambalaje pentru procesarea strugurilor, producători de material săditor viticol, furnizori de produse de uz fitosanitar şi de fertilizanţi, meşteri populari, colective artistice şi interpreţi. Invitaţii pentru participare la festival au primit producătorii de struguri din toate raioanele viticole ale ţării.

În cadrul festivalului va fi organizată o expoziţie de struguri şi vor fi făcute degustări. De asemenea, se va desfăşura şi un forum naţional al producătorilor şi exportatorilor de struguri de masă cu genericul: „Strugurele de viţă-de-vie – cartea de vizită a Moldovei”. Cei mai buni viticultori vor fi premiaţi în cadrul concursurilor „Strugurele gigant” şi „Cea mai bună prezentare la festival”

Festivalul are ca scop promovarea producerii și consumului de struguri pentru masă, stabilirea noilor relații economice, inclusiv cu parteneri din Uniunea Europeană.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!