Au ajuns să se întreacă în emisiuni TV. După ce Vlad Plahotniuc și-a etalat o zi din viață la postul sau de televiziune, ca să arate ce agendă solicitantă are și cât de important este pentru deciziile care se iau la nivel central - a încercat și Igor Dodon. Nu difera nici măcar denumirea emisiunii. Doar ca șeful statului nu le-a arătat jurnaliștilor casa în care locuiește, așa cum a făcut liderul PDM.

Ca și democratul Vlad Plahotniuc, Igor Dodon își începe ziua destul de devreme… mai exact, la ora 06:00. La fel ca Plahotniuc, președintele spune că primul lucru pe care-l face dimineața este sportul. În emisiune se laudă că a alergat tocmai 4 km.

După ce și-a arătat mușchii la paralele, chiar în curtea vilei prezidențiale de la Condrița, Igor Dodon a luat micul dejun și s-a pornit la birou. Nu și-a arătat, însă, nici garderoba, nici biblioteca și nici ce mănâncă, așa cum a făcut Vlad Plahotniuc.

După o ședință ordinară la Președinție, Igor Dodon a menționat că, în comparație cu alți șefi de stat, nu petrece prea mult timp la birou, așa că a pornit la drum… De data această – la Cahul. În cadrul unei întrevederi cu localnicii, ca de obicei, președintele a fost generos în promisiuni, fără a spune, însă, cum le va realiza.

Șeful statului a vizitat și Portul Giurgiulești. El s-a grăbit să-și atribuie meritele pentru acest proiect, invocând că a fost responsabil de atragerea investițiilor pe când ocupa funcția de ministru al Economiei. Igor Dodon a mers și la o fabrică de confecționare a îmbrăcămintei, unde a avut parte de o surpriză… În loc de icoană, pe peretele fabricii era amplasat un calendar cu fotografia sa.

Dodon a profitat de prezența camerelor de filmat și a mers la două biserici din sudul țării. Și aici a dezlegat sacul cu promisiuni – le-a spus sătenilor că le va repara lăcașul de cult.

Deși legea l-a impus să renunțe la calitatea de lider de partid, Igor Dodon se pare că tânjește după trecut. Alături de actualul lider al PSRM, Zinaida Greceanîi, acesta a avut o întâlnire cu socialiștii de la Cahul. Apoi a revenit în postura de președinte și a mers la reședința prezidențială de la Holercani. Ziua de muncă s-a încheiat cu o întrevedere pe care a avut-o cu o delegație din Emiratele Arabe Unite. Emisiunea „O zi cu președintele” a fost realizată de un post de televiziune autohton, promotor al inițiativelor socialiștilor. Practica unor emisiuni de acest gen a fost împrumutată de la președintele rus, Vladimir Putin, primul care și-a etalat viața de președinte la TV.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!