Au ajuns să se întreacă în emisiuni TV. După ce Vlad Plahotniuc și-a etalat o zi din viață la postul sau de televiziune, ca să arate ce agendă solicitantă are și cât de important este pentru deciziile care se iau la nivel central - a încercat și Igor Dodon. Nu difera nici măcar denumirea emisiunii. Doar ca șeful statului nu le-a arătat jurnaliștilor casa în care locuiește, așa cum a făcut liderul PDM.

Ca și democratul Vlad Plahotniuc, Igor Dodon își începe ziua destul de devreme… mai exact, la ora 06:00. La fel ca Plahotniuc, președintele spune că primul lucru pe care-l face dimineața este sportul. În emisiune se laudă că a alergat tocmai 4 km.

După ce și-a arătat mușchii la paralele, chiar în curtea vilei prezidențiale de la Condrița, Igor Dodon a luat micul dejun și s-a pornit la birou. Nu și-a arătat, însă, nici garderoba, nici biblioteca și nici ce mănâncă, așa cum a făcut Vlad Plahotniuc.

După o ședință ordinară la Președinție, Igor Dodon a menționat că, în comparație cu alți șefi de stat, nu petrece prea mult timp la birou, așa că a pornit la drum… De data această – la Cahul. În cadrul unei întrevederi cu localnicii, ca de obicei, președintele a fost generos în promisiuni, fără a spune, însă, cum le va realiza.

Șeful statului a vizitat și Portul Giurgiulești. El s-a grăbit să-și atribuie meritele pentru acest proiect, invocând că a fost responsabil de atragerea investițiilor pe când ocupa funcția de ministru al Economiei. Igor Dodon a mers și la o fabrică de confecționare a îmbrăcămintei, unde a avut parte de o surpriză… În loc de icoană, pe peretele fabricii era amplasat un calendar cu fotografia sa.

Dodon a profitat de prezența camerelor de filmat și a mers la două biserici din sudul țării. Și aici a dezlegat sacul cu promisiuni – le-a spus sătenilor că le va repara lăcașul de cult.

Deși legea l-a impus să renunțe la calitatea de lider de partid, Igor Dodon se pare că tânjește după trecut. Alături de actualul lider al PSRM, Zinaida Greceanîi, acesta a avut o întâlnire cu socialiștii de la Cahul. Apoi a revenit în postura de președinte și a mers la reședința prezidențială de la Holercani. Ziua de muncă s-a încheiat cu o întrevedere pe care a avut-o cu o delegație din Emiratele Arabe Unite. Emisiunea „O zi cu președintele” a fost realizată de un post de televiziune autohton, promotor al inițiativelor socialiștilor. Practica unor emisiuni de acest gen a fost împrumutată de la președintele rus, Vladimir Putin, primul care și-a etalat viața de președinte la TV.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!