/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Speranța Judo-ului moldovenesc. Eugen Matveiciuc, despre succesul la Campionatul Mondial

missing
21 august 2017, ora 16:30

Sportivul nostru recunoaște că victoriile i s-au dat greu, cu multă muncă și efort fizic uriaș. „Luptele au fost destul de dificile. Cea mai complicată luptă a fost în semifinală cu reprezentantul Tatjikistanului”, mărturisește Eugen.

Deși tot mai multă lume îl recunoaște pe stradă, Eugen rămâne același băiat modest și se concentrează pe activitățile ulterioare. „Să vă spun sincer, după mine eu mă simt același om, pe viitor sper să mă calific la olimpiada din 2020, care va avea loc la Tokyo și sper că voi evolua cu succes”, explică tânărul.

Dragostea de Judo, Eugen a moștenit-o de la tatăl său, fost judocan de performanță. Tatăl și fiul au avut același antrenor. „Eugen fiind mic mergea cu mine, cred că s-a îndrăgostit atunci de sport și a început să facă sport tot la domnul Ciudin”, ne spune tată , Cătălin Matveiciuc.

Campionul Mondial, Eugen Matveiciuc, spune că Moldova are parte de Judocani de performanță, care pot urca pe treptele sportului Mondial și pot crea concurență. „Este o concurență destul de bună și sper că toți vom evolua foarte bine, deoarece dacă va fi concurență întotdeauna va fi și rezultat bun”.

Eugen Matveiciuc este speranța Judo-ului moldovenesc. Doar în această vară sportivul a participat la opt competiții. La cele mai recente – Campionatul European și Festivalul Olimpic de Tineret, moldoveanul a cucerit medalii de bronz.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram