Seară magică pentru Sheriff Tiraspol! Campioana Moldovei s-a calificat pentru a patra oară în istorie în grupele Europa League. Acest lucru a fost posibil după meciul de infarct disputat aseară împotriva campioanei Poloniei, Legia Varsovia.

În componența Sheriff-ului au evoluat doar 2 moldoveni, Veaceslav Posmac și Gheorghe Anton. Din primele minute ambele echipe au pus presiune pe porțile adverse, remarcându-se cu câteva ocazii. Legia a mai pierdut din curaj în minutul 39, atunci când Michal Pzdan a fost eliminat pentru cumul de cartonașe. Chiar și în inferioritate numerică, antrenorul polonezilor nu a renunțat la ofensivă, așa că în minutul 76 a schimbat un mijlocaș pe un atacant. Totuși, Sheriff a dominat partida, însă nu a reușit să marcheze vreun gol, astfel că meciul s-a încheiat cu scorul de 0 la 0. Viespile au profitat de golul înscris de Bayala, în meciul tur, și au reușit, astfel, să acceadă în grupele Europa League.

„Aș dori în primul rând să felicit băieții, au arătat un meci bun. De la partida de astăzi ne-am dorit calificarea mai departe, ceea ce și s-a întâmplat”, susține Roberto Bordin, antrenorul Sheriff.

Pentru calificarea în grupele Europa League, Sheriff și-a asigurat suma de 640.000 de euro, plus bonusuri de 60.000 euro pentru meci. Dacă vor înregistra victorie, viespile vor fi premiate cu 140.000 euro, în timp ce pentru un egal vor primi în jumătate.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!